FarmCamps Noorderwaard
Oosterend, Texel

Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Hans en boerin Alphine persoonlijk voor. Van boer Hans leren de kids waar die tulpen thuis op tafel nu eigenlijk vandaan komen. Het hele jaar door is hij druk met het proces van het verwerken van bloembollen tot mooie bloemen en tot nog meer bloembollen. Hoe zit dat nu precies...... dat legt boer Hans met alle plezier uit. Maar ook de gewassen op het land moeten gezaaid, verzorgd en geoogst worden. Dus grote kans dat je een keer mee mag op de trekker als boer Hans het land op gaat.

Samen met boerin Alphine verzorg je de kleine dieren op de boerderij of ga je iets moois maken van de producten van het (ei)land. Ben je net zo gek van paarden als boerin Alphine, dan mag je haar vast een keer helpen met het verzorgen en voeren van haar 3 mooie paarden. Het is helaas niet mogelijk om op de paarden te rijden, omdat ze dat niet gewend zijn. 

Houd je meer van spelen, dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Skelteren, trampoline springen, lekker kliederen met water en zand of een hut bouwen met je nieuwe vriendjes in de Hooi Hooi Speelschuur. 

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geven boer Hans en boerin Alphine een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Zij vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maken je wegwijs op de boerderij.

Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boer(in) op stap

Samen met boerin Alphine gaan de kids iets moois maken van schelpen die ze eerst zelf moeten zoeken. En tijdens het "bollen seizoen" kunnen ze boer Hans helpen met bollen pellen en mogen ze natuurlijk hun eigen productie mee naar huis nemen om thuis te planten. Een mooi aandenken aan hun boerenavontuur op Texel. € 5 p.p.

 • Koffiedrinken met de boer

Jullie zijn iedere dag van harte uitgenodigd om boer Hans gezelschap te houden tijdens zijn koffie pauzes. Onder het genot van een kop koffie of thee kun je hem van alles vragen over zijn bedrijf, het mooie eiland of gewoon gezellig kletsen, want dat doet boer Hans graag :-).

 • Tocht met paard en wagen

Boerin Alphine neemt jullie graag mee met haar paard en wagen voor een mooie tocht over de dijk en langs de natuurgebieden in het noordoosten van Texel. € 7,50 per volwassene en € 5 per kind.

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Krabbetjes zoeken

Op maar een paar honderd meter van de boerderij loop je zo de dijk op, waarachter de Waddenzee zich uitstrekt. Bij eb kun je hier krabbetjes zoeken. Heerlijk met je bloten voeten door het slik de zeebodem afstruinen. Oh ja, en natuurlijk laat je de krabbetjes gewoon met rust.

 • Strandwandeling

In het noorden van Texel ligt het bekende natuurgebied De Slufter. Het is zeer de moeite waard om door dit natuurgebied naar de zee te lopen. Bij de vuurtoren heb je een fantastisch zicht op zowel de Noordzee als de Waddenzee. 

 • Vogels spotten

Op loopafstand van de boerderij vind je natuurgebieden Utopia en De Schorren, die bekend staan om hun bijzondere vogelpopulatie, zoals de lepelaar en de stern. Dus trek je laarzen aan en ontdek dit gebied lopend vanaf de boerderij. Kunnen de kids gelijk een mooie veer zoeken voor hun BoerenPaspoort.

Lekker spelenLekker spelen

 • Hooi Hooi Speelschuur
 • Trampoline
 • Skelters
 • Water- en zandspeelplaats
 • Schommel
 • Vuurtoren glijbaan