Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Huub en boerin Carolien persoonlijk voor. Hier draait alles om de lieve pony's die je iedere dag mag helpen verzorgen, in- en uit de wei mag halen, uren mag knuffelen en natuurlijk ook kunt berijden. Maar je kunt ook boer Huub meehelpen met het voeren van de kippen, konijntjes, schaapjes en varkentjes in de dierenweide.

Houd je meer van spelen dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Er is een grote speeltuin met o.a. een airtrampoline, kabelbaan en diverse leuke speeltoestellen. Of duik met je nieuwe vriendjes het grote maïsdoolhof in. Alles kan en mag.

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geeft boerin Carolien een Tour de Boer (boerenrondleiding) over het erf. Zij laat jullie niet alleen het erf zien, maar laat jullie ook kennismaken met de pony's die hier wonen. Samen halen jullie ze uit de wei zodat je ze kunt knuffelen en borstelen. 

Wil je ook een kijkje nemen op de ultramoderne melkveehouderij van broer Ronny, ga dan mee op safari met Mijneer de Boer of Superhuub. Weet je gelijk hoe een melkrobot werkt. 

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boer(in) op stap

Boer Huub of Meneer de Boer nemen je mee op safari in hun "Breese tram". Je bezoekt de moderne melkveestal van broer Ronny waar je de kalfjes kunt aaien en een melkrobot aan het werk ziet. Daarna ga je het bos in voor een spannende tocht en leuke spelletjes. € 5 p.p.

 • Pony Spelen

Boerin Carolien doet graag leuke dingen met de kids, zoals 2x per week leuke spelletjes doen met de pony's. Bij heel slecht weer gaan jullie knutselen met de boerin. € 5 p.p.

 • Ponyrijles 

Boerin Carolien is een gediplomeerd en gepassioneerd paardrij-instructrice en geeft 5 dagen per week les in kleine groepjes in de buitenbak. Zowel voor ervaren als on-ervaren ruiters. Voor een half uur les betaal je € 5. Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar.

 • Avondwandeling door het bos

Boer Huub neemt iedere donderdagavond de kleine en grote gasten mee voor een spannende en leerzame wandeltocht door het bos.  Samen gaan jullie op zoek naar de verborgen schatten in het bos. Iedereen mag mee en de wandeltocht is gratis.

 • Buitenrit

Tijdens de schoolvakanties kunnen ervaren ruiters (dus ook de mama's of papa's !!) met een paard het bos in. Boerin Carolien organiseert 2 uur durende buitenritten voor volwassenen maar ook voor ervaren kids. Prijs € 37,50 p.p. inclusief gebruik van paard, cap, zweep en na afloop een drankje en een hapje. Let op, deze buitenritten vinden alleen plaats bij genoeg animo en is alleen voor ervaren ruiters.

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Pony VIP pakket

Met het Pony VIP pakket neem je iedere ochtend deel aan leuke pony-activiteiten. De dagen zijn zo ingedeeld dat je samen met boerin Carolien of spelletjes doet met de pony's of rijles hebt. Carolien is een gediplomeerd instructrice en geeft les op maat in kleine groepjes in hun buitenbak. Er zijn verschillende type pony’s waar je op kunt rijden. Voor zowel de kleine als grote ruiters, met of zonder rijervaring. Aan het einde van je vakantie ga je naar huis met het echte FarmCamps pony diploma, je eigen poetstas en natuurlijk een fantastische pony-ervaring rijker. Het Pony VIP pakket kost per weekend € 17,50 (2 activiteiten), per midweek € 22,50 (3 activiteiten) en per week € 37,50 (6 activiteiten). Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar.

Voor de kids onder de 6 jaar organiseert boerin Carolien 5x per week een knuffeluurtje. De jonge kids mogen dan de mini-ponys naar hartenlust borstelen, knuffelen en een rondje mee lopen.

 • Boerengolf

Hou je van een beetje competitie, ga dan het weiland in en speel samen een potje boerengolf. Of kies je liever voor wc-borstel gooien of boeren disc werpen. Alles kan.  € 5 p.p. 

 • Maïsdoolhof

Aan de overkant van het erf heeft boer Huub een heel groot maïsdoolhof gebouwd waar je uren in kunt spelen. Let op, het maïs is pas vanaf medio juni hoog genoeg en wordt in september weer geoogst. Entree is gratis.

Lekker spelenLekker spelen

 • Ponyrijles
 • Maïsdoolhof
 • Boerengolf
 • Voetbalveld
 • Skelters
 • Air trampoline
 • Kabelbaan
 • Schommels
 • Glijbaan
 • Zandspeelplaats