Je hoeft je geen seconde te vervelen bij FarmCamps!Je hoeft je geen seconde te vervelen bij FarmCamps!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt dit mooie stukje Noord-Oost Twente van alles. Twente is een gebied dat uitnodigt om te komen genieten. Bossen met kabbelende beekjes, genieten van het uitzicht vanaf de heuvels, heide met schapen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude watermolens. De Twentenaren zijn bourgondisch en gastvrij. 

WaterWater

 • Recreatiepark Het Lageveld

Met mooi weer is het echt genieten bij deze grote recreatieplas in Wierden. Er is een grote zwemvijver, surfvijver, peuterbad, waterspeelplaats en natuurlijk een zonneweide. Er zijn zelfs toiletten en een mooi strandpaviljoen. En dat op nog geen 20km vanaf de boerderij.

 • Zwembad De Vlaskoel

Zit het weer een beetje tegen, dan kun je naar het overdekte zwembad in Tubbergen gaan. Met twee baden, een lange waterglijbaan, peuterbad, waterspeelplaats en airtrampoline vermaken de kids zich prima. En voor papa's en mama's is er een bubbelbad, Turks Stoombad en zonnebank. 

 • Buitenbad Almelo en Ootmarsum

Schijnt de zon en heb je zin in een frisse duik? Op korte afstand van de boerderij zijn twee openluchtzwembaden met glijbanen, duikplank en zonneweide. 

SpelenSpelen

 • Attractiepark Slagharen

Vanaf FarmCamps De Boderie ben je met een half uur bij het welbekende attractiepark Slagharen. Met meer dan 30 attracties, theatershows, spraakmakende parades en swingend straattheater is er veel te beleven. 

 • Speeltuin Morskieft

Een grote binnen- en buitenspeeltuin voor urenlang speelplezier, terwijl papa en mama genieten van een lekker drankje en hapje op het terras. De speeltuin ligt in Reutum, op 10km vanaf de boerderij.

 • Het Groot Twentsch Maisdoolhof

Dit is absoluut het grootste maisdoolhof in Twente. Maar liefst vier hectare groot. Dat zijn ruim vijf voetbalvelden! Ga op zoek naar de uitkijktoren. De speurtocht tijdens het dwalen maakt alles nog leuker en bovendien leerzaam. Op nog geen 10km vanaf de boerderij.

NatuurNatuur

 • Klimbos AvaTarz

Het grootste klimbos van Nederland ligt in Oldenzaal, op 25km vanaf de boerderij. Voor de kleintjes zijn er lage klim- en klauterroutes met grappige en avontuurlijke obstakels. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen op het Family Fun Parcours of het Challenge Parcours. En wie superstoer is krijgt een kick op het Sensation-Parcours.

 • De Manderveense Aardbei

Aardbeien plukken en eten, zoveel als je kunt. Dat kan bij deze "aardbeien boerderij" waar je natuurlijk ook van alles kunt eten wat van de aardbeien wordt gemaakt. 

 • Speelbospad

Zin in een lekkere boswandeling? Ga dan naar het Buitencentrum Nijverdal van Staatsbosbeheer, want daar ligt een 2km lang speelbospad. Dat maakt een boswandeling voor kids pas echt leuk!

CultuurCultuur

 • Watermolen Bels

Even buiten Vasse ligt in het dal van de Mosbeek Watermolen Bels. Het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. In deze oude molen uit de 17e eeuw werd vroeger papier, cichorei, koren en brood geproduceerd. Nu is het een heerlijke plek om te wandelen, het museum te bezoeken en te genieten van de lekkere kaart in het restaurant. In dit deel van Twente zijn trouwens nog veel meer oude molens het bezoeken waard. 

 • Ootmarsum

Vlakbij de boerderij ligt het kunstzinnige en authentieke stadje Ootmarsum. Hier is altijd wat te doen. Aan de rand van het centrum vind je het Openluchtmuseum waar je op een leuke en leerzame manier leert over hoe het leven er hier eeuwen geleden uitzag.