FarmCamps De Smulhoeve
Kaatsheuvel, Noord-Brabant

Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgt boerin Karin persoonlijk voor. Hier draait alles om de paarden en pony's, die je mag versieren, verzorgen, berijden en mee uit wandelen nemen. Maar natuurlijk kun je ook meehelpen met het voeren van de geitjes, kippen, konijntjes en de pony's. De echte knuffelkonten kunnen heerlijk bij de konijntjes gaan liggen in het hooi en genieten van die zachte snoetjes die nieuwsgierig bij je komen snuffelen. 

Houd je meer van spelen dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Er is een Hooi Hooi Speelschuur, een groot speelveld waar je kunt voetballen en tennissen, scheuren op de skelters of lekker met zand kliederen. En grote kans dat boer Dennis spontaan een partijtje voetbal organiseert want als ex-prof spelen hij en zijn kids graag een potje voetbal.

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geeft boerin Karin een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Zij vertelt jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maakt je wegwijs op de boerderij.

Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boerin op stap

Samen met boerin Karin ga je de pony's "pimpen", lekker tutten met de shetlanders dus. Vlechtjes maken, versieren...Dolle pret met een shet! € 5 p.p. Ook kun je samen met boerin Karin een hoefijzer pimpen. Leuk aandenken voor thuis! € 5 p.p.

 • Ponyritje

Tijdens je vakantie op de boerderij mag je natuurlijk een keer gratis ponyrijden. Heb je de smaak te pakken en wil je vaker rijden? Dat kan natuurlijk altijd. Huur dan je eigen Verzorgpony.

 • Pony wandelen

Tijdens je vakantie kun je meedoen aan de pony wandeltocht naar het mooie natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Samen met boerin Karin, je ouders en de lieve pony’s ga je op pad. En uiteraard zit jij op je pony terwijl je ouders er naast lopen. Rijervaring is niet nodig. € 20 per pony/kind. 

 • Je eigen Verzorgkonijn

Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze op de boerderij eerst even oefenen. Na een goede uitleg van boerin Karin kies je je 'eigen' konijn en neem je die mee naar je tent om tijdens je vakantie te verzorgen en te vertroetelen. Niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam! € 10,- per verblijf.

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Eigen Verzorgpony

Wil je graag je "eigen" pony tijdens je vakantie en ben je ouder dan 4 jaar? Huur dan een verzorgpony bij boerin Karin. Naast elke dag een uurtje rijden onder toezicht, ben je ook verantwoordelijk voor de hele verzorging: dus voeren, borstelen, knuffelen maar ook "poep scheppen". Heb je nog geen of weinig ervaring, dan moeten je papa of mama je wel meehelpen. Je kunt rijden op een Shetlander, A of C pony of Fjord. € 60 per weekend / € 90 per midweek / € 135 per week.

 • Knuffelpony 

Wil of mag je nog niet ponyrijden maar vind je het wel leuk om met pony's te knuffelen? Huur dan een knuffelpony tijdens je vakantie. Je krijgt dan je "eigen" lieve shetlander die je mag verzorgen, borstelen, natuurlijk veel mag knuffelen en dagelijks mee mag gaan wandelen op het erf. Leeftijd vanaf 4 jaar. € 40 per weekend / € 60 per midweek / € 90 per week. Let op: op de Knuffelpony's kan niet gereden worden. 

 • Paardrijden voor volwassenen

Op de boerderij draait het natuurlijk allemaal om de kinderen. Maar één keer per week biedt boerin Karin ook de mogelijkheid aan de papa's en mama's om paard te rijden in de buitenbak. Rij-ervaring is wel noodzakelijk want het is geen rijles. € 20 per uur.

Lekker spelenLekker spelen

 • Ponyrijden
 • Eigen verzorgpony
 • Hooi Hooi Speelschuur
 • Voetbal- en tennisveld
 • Trampoline
 • Speelhut in de bossingel
 • Skelters
 • Zandspeelplaats