Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat er op FarmCamps Noorderwaard zoveel te doen is en de kids zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Maar laten we eerlijk zijn, Texel heeft veel te bieden. Zo kun je eigenlijk niet vertrekken zonder een bezoek aan zeehondenopvang Ecomare. Maar ook wadlopen of het bezoeken van het Juttersmuseum zijn zeker aanraders. En vergeet de stranden niet waar je heerlijk kunt uitwaaien of bij mooi weer kunt zonnen, zwemmen en spelen. Of wat dacht je van de natuurgebieden met bijzondere vogels. Heb je zin om te winkelen, dan vind je in Den Burg veel en leuke winkels. De Koog is "the place to be" als je lekker uit eten wilt.

Kortom, op Texel is er altijd en voor iedereen wat te doen!

WaterWater

 • Waddenstrand aan de haven

Normaal gesproken is er aan de Waddenzee kant geen strand, maar laat het nou net zo zijn dat er op 15 minuten van FarmCamps Noorderwaard, in Oudeschild, een prachtig waddenstrandje ligt waar het heerlijk zwemmen en zonnen is, terwijl de kinderen zich vermaken in de Waterspeelplaats of bij het Speelwrak. Tip van de boer en boerin: loop ook even naar de leuke haven en vergeet niet een vers visje te halen.

 • Zwemparadijs Calluna

Zit het weer een beetje tegen, dan kun je naar het overdekte zwemparadijs Calluna in De Koog gaan. Dit overdekte zwembad heeft alles wat je nodig hebt voor een dagje spetteren. Zo is er een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd- en golfslagbad, een waterpaddestoel, wildwaterkreek, twee ruime whirlpools én een peuterbad voor de allerkleinsten.

SpelenSpelen

 • Klimmen EnZo

Op zoek naar een spannend en actief uitje? Bij Klimmen EnZo in De Cocksdorp vind je verschillende klimparcoursen en een klimwand. Iedereen van minstens 1.30 meter kan komen klimmen.

 • Het Piratenschip

Voor klim- en klauterplezier moet je op het scheepswrak ‘Het Piratenschip’ in Oudeschild zijn. Het spectaculaire lange scheepswrak van 35 meter zit vol eindeloze klim- en klautermogelijkheden voor kinderen van 3 tot 16 jaar.

 • Speeltuin Krim 

Ook bij minder goed weer kunnen de kinderen lekker spelen. Namelijk bij het kinderspeelparadijs op Vakantiepark De Krim. Hier is een grote binnenspeeltuin waar kinderen uren veilig kunnen klimmen, glijden, springen en spelen.

NatuurNatuur

 • Ecomare

Wie kent het niet, Ecomare. Zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang én natuurmuseum. Je kunt bijna ieder uur een voerpresentatie meemaken. In de vakanties zijn er extra activiteiten zoals een bottenexpert die vertelt over fossielen uit de Noordzee en zelf onderzoek doen in het zeelab. Buiten is er ook genoeg te doen en vergeet de ontdekwandeling in het Duinpark voor kinderen niet.

 •  Utopia 

Op 5 minuten lopen van FarmCamps Noorderwaard ligt Utopia, een prachtig vogelgebied. Hier broeden grote sterns en steltlopers op de schelpenstrandjes. Utopia organiseert activiteiten zodat je zoveel mogelijk leert over de verschillende soorten vogels en hun leefgebied. 

 • De Slufter

De natuur in het noordelijke deel van Texel is erg gevarieerd. Met als topper De Slufter. Dit is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd kan binnenstromen. Bij hoog water overstromen de kreken en loopt het gebied vol. Bij laag water kunnen de kids heerlijk struinen door het zand, over de duinen en in de kreekjes.

 • Wadlopen

Voor de echte Waddenervaring moet je eigenlijk ook gaan wadlopen. Ga met de bemanning van de TX10 mee op ontdekkingsreis op het Wad. Tijdens een 3 uur durende tocht leer je alles over de Wadden en kom je misschien ook nog zonnende zeehonden tegen...

CultuurCultuur

 • Juttersmuseum Flora

Waddeneiland Texel heeft een rijk juttersverleden. In Juttersmuseum Flora vind je een diversiteit aan strandvondsten. Leer meer over de wereld van het strandjutten, het loods- en reddingwezen en de visserij. Drink achteraf nog een kopje koffie in het museumcafé, terwijl de kinderen in de grote speeltuin spelen.

 • Museum Kaap Skil

Een uniek museum met VOC-vondsten, een levensgrote maquette van een VOC-schip, een openluchtmuseum én een molen. Genoeg te zien! Maar ook genoeg te doen, want het museum organiseert verschillende activiteiten. Denk aan het vertellen van juttersverhalen, visroken, touwslaan en smeden.

 • Den Burg

Iets zuidelijker op Texel ligt het stadje Den Burg. Je vindt er leuke winkels, gezellige terrassen en goede restaurants. Ook zijn er historische panden, een museum, zwembad en bioscoop. Keuze genoeg! Geen hoogtevrees? Beklim dan de kerktoren in Den Burg voor een geweldig uitzicht.

 • Vuurtoren Texel

Op het noordelijkste puntje van het eiland staat de 150 jaar oude vuurtoren. Tijdens het beklimmen van de 45 meter hoge toren, leer je gelijk over de geschiedenis van dit "rode baken". Eenmaal boven geniet je van een weids en prachtig uitzicht. Bij helder weer kun je zelfs Ameland zien liggen.