Op een mooie Pinksterdag...

Pinksteren is VOLGEBOEKT! Bekijk onze andere vakanties.

Pinksteren bij FarmCampsPinksteren bij FarmCamps

Zin om begin juni een lang weekend weg te boeken met het hele gezin? Dat komt goed uit, want Pinksteren is het laatste weekend in het jaar met een extra dagje vrij. Dat houdt dus automatisch in dat je een dag extra kunt genieten van onze boerderijen.

Bovendien is het bijna altijd mooi weer en is het een perfecte periode om lekker naar buiten te gaan met het gezin. Geniet van de dieren op de boerderij of van de mooie natuur die volop in bloei staat.

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?

Net als Hemelvaart zit er achter het Pinksterverhaal een religieus verhaal. Oorspronkelijk is Pinksteren ontstaan uit het Joodse Wekenfeest, ter herinnering aan een het moment waarop God de 10 geboden gaf aan Mozes. De christenen vonden dit vergelijkbaar met de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en daarmee ook het ontstaan van de Christelijke kerk en namen het over.

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord 'pentekostè'. Dit betekent vijftig. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Pasen.

Tweede Pinksterdag is de dag van het feest dat volgde en dat feest bleef maar doorgaan. Way back in de 15de eeuw werd zelfs pinksterdrie gevierd. Deze dag is in de loop der eeuwen helaas gesneuveld.

* Mochten er op de boerderij voor een specifiek accommodatietype nog drie of minder tenten beschikbaar zijn, dan staat dat in het rood aangegeven.