Wie houdt er niet van
echte Limburgse koeienvlaai?

Wat is er te doen in Limburg?Wat is er te doen in Limburg?

Levendig, gezellig en uniek! Limburg, dat wordt doorkruist door de rivier de Maas, is één van de mooiste provincies van Nederland en is zeker een bezoekje waard. Het prachtige landschap met onder andere glooiende heuvels, mooie bossen en kleine rivierdalen geven je gelijk een vakantiegevoel. 

Wist je trouwens dat het in Limburg ook altijd een paar graden warmer is? En dat Limburg ook wel het 'Zonnige Zuiden' wordt genoemd? Dit komt door de zuidelijke ligging en in het uiterste zuiden wordt de provincie omsloten door Duitsland aan de oostelijke kant en België aan de westelijke kant. Een uitstapje naar deze landen is zo gemaakt. In 'no time' ben je in België, Duitsland en weer terug op Nederlandse bodem! 

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de stad Maastricht met de bijzondere Sint-Servaasbasiliek, de Helpoort, bruisend vrijthof, leuke markt en gezellige terrasjes of breng een bezoekje aan de populaire stad Valkenburg met onder andere een openluchttheater, sprookjesbos, Kasteel Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen.

Er is dus genoeg te zien en te doen. En tussen al dit moois ligt één van onze boerderijen. Ohja, als je toch in Limburg bent.. Vergeet dan niet om een lekker stuk Limburgse vlaai te eten. ;-) 

Wij hebben 1 mooie boerderij in LimburgWij hebben 1 mooie boerderij in Limburg

FarmCamps BoeBaDoeFarmCamps BoeBaDoe

WaterWater

  • Strand en zwembad BreeBronne

Bij recreatieplas BreeBronne in Maasbree kun je heerlijk spelen en zwemmen. Naast een groot zandstrand is er gave glijbaan en een terras waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. En zit het weer een beetje tegen? Dan kun je naar het subtropisch zwem- en speelparadijs gaan. BreeBronne ligt op ongeveer 15 minuten rijden vanaf de boerderij.  

  • Zwemparadijs 't Ligteveld

Als je zin hebt in buiten zwemmen, dan is zwemparadijs 't Ligteveld in het plaatsje Neer een échte aanrader. Hier kun je lekker zwemmen in het verwarmd openlucht zwembad. Voor hele kleine kids is er een apart peuterbad en er is een ligweide met veel bomen. 

SpelenSpelen

  • Het Aardbeienland

Heb je altijd al eens zelf aardbeien willen plukken? Dat kan in Aardbeienland in Horst. Er is van alles te doen en te zien. Zo kunnen de kids op ontdekking gaan in de aardbeiengrotten of op het aardbeieneiland en spelen in de aardbeienspeeltuin. Verder is er onder andere ook een aardbeienmuseum, een aardbeienapotheek en kun je natuurlijk lekker veel aardbeien eten!

  • Attractiepark Irrland

Irrland is een superleuk en betaalbaar speelpark. Kids kunnen hier rennen, springen, schommelen, spelen in en met water, dieren aaien en nog veel meer. Het speelpark ligt net over de grens, bij Venray. Vanaf de boerderij is het ongeveer 45 minuten rijden. 

NatuurNatuur

  • Nationaal Park De Grote Peel

Dit bijzondere natuurgebied, waar vroeger veen werd gestoken, is één van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa. Je kunt hier dus ontzettend veel vogels spotten. Ga met de kids op pad over verende veenbodems, knuppelpaden en bruggetjes en leer zo dit mooie moerasgebied kennen. 

  • Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een uniek en levendig openluchtmuseum voor jong en oud. Je kunt van alles beleven en doen in dit mooie Peeldorp bij Nederwaart. Zodra je door de ijzeren poort binnenkomt, ga je meteen terug in de tijd van rond 1900. Je kunt in dit doe-museum ontdekken, spelen, knutselen, eten en drinken en nog veel meer. Een leuk dagje uit dus! Vanaf de boerderij is het ongeveer 15 minuten rijden naar Nederwaart. 

 

CultuurCultuur

  • Thorn, het witte stadje

Als je op zoek bent naar een gezellig en historisch stadje, dan is Thorn zeker een bezoekje waard. Dit veel bezochte stadje staat bekend om zijn witte huizen, maar ook om de maaskeien geplaveide straatjes en de prachtige Abdijkerk. De geschiedenis van Thorn gaat terug tot eind 10e eeuw. In het gemeentemuseum 'Het land van Thorn'kun je alles te weten komen over historie over dit sfeervolle stadje. Vanaf de boerderij is het ongeveer 20 minuten rijden naar Thorn. 

  • Arcen, de parel van de Maasduinen

Van de vele mooie plaatsen die langs de Maas liggen, is het voormalige vestingstadje Arcen zeker wel de bekendste. Het heeft niet alleen een sfeervol en historisch centrum, maar je kunt onder andere ook de prachtige Kasteeltuinen bezichtigen, een drankje drinken of een dagje ontspannen in de thermale baden van Arcen. Arcen ligt op ongeveer 30 minuten rijden vanaf de boerderij.