Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Huub en boerin Carolien persoonlijk voor. Hier draait alles om de lieve pony's die je iedere dag mag helpen verzorgen, in- en uit de wei mag halen, uren mag knuffelen en natuurlijk ook kunt berijden. Ow en vergeet de stal uitmesten niet! Even geen ‘zin' in paarden, dan kun je lekker knuffelen met de kippen, en gluren bij de varkentjes, konijnen, schaapjes en alpaca’s

Houd je meer van spelen dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Er is een grote speeltuin met o.a. een airtrampoline, kabelbaan en diverse leuke speeltoestellen. Alles kan en mag.

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geeft boerin Carolien een Tour de Boer (boerenrondleiding) over het erf. Zij laat jullie niet alleen het erf zien, maar laat jullie ook kennismaken met de pony's die hier wonen. Samen halen jullie ze uit de wei zodat je ze kunt knuffelen en borstelen. 

Wil je ook een kijkje nemen op de ultramoderne melkveehouderij van broer Ronny, ga dan mee op safari met Meneer de Boer of Superhuub. Weet je gelijk hoe een melkrobot werkt. 

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boer(in) op stap

Boer Huub of Meneer de Boer nemen je mee op safari in hun "Breese tram". Je bezoekt de moderne melkveestal van broer Ronny waar je de kalfjes kunt aaien en een melkrobot aan het werk ziet. Daarna ga je het bos in voor een spannende tocht en leuke spelletjes. € 5,50 p.p.

 • Pony Spelen

Op de woensdag en zondag mogen jullie samen met boerin Carolien leuke spelletjes doen met de pony’s. Bij slecht weer mogen de handen uit de mouwen gestoken worden, want dan wordt er geknutseld met de boerin. € 5,- p.p.

 • Ponyrijles 

Boerin Carolien is een gediplomeerd en gepassioneerd paardrij-instructrice en geeft 5 dagen per week les in kleine groepjes in de buitenbak. Zowel voor ervaren als onervaren ruiters. Voor een half uur les betaal je € 7,- Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar.

 • Avondwandeling door het bos

Boer Huub neemt iedere donderdagavond de kleine en grote gasten mee voor een spannende en leerzame wandeltocht door het bos.  Samen gaan jullie op zoek naar de verborgen schatten in het bos. Iedereen mag mee en de wandeltocht is gratis.

 • Buitenrit

Tijdens de schoolvakanties in Nederland kunnen ervaren ruiters (dus ook de mama's of papa's !!) met een paard het bos in. Boerin Carolien organiseert 2 uur durende buitenritten voor volwassenen maar ook voor ervaren kids. Prijs € 42,50 p.p. inclusief gebruik van paard, cap, zweep en na afloop een drankje en een hapje. Let op, deze buitenritten vinden alleen plaats bij genoeg animo en zijn alleen voor ervaren ruiters.

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Pony VIP pakket

Met het Pony VIP pakket neem je iedere ochtend deel aan leuke pony-activiteiten. De dagen zijn zo ingedeeld dat je samen met boerin Carolien of spelletjes doet met de pony's of rijles hebt. Carolien is een gediplomeerd instructrice en geeft les op maat in kleine groepjes in hun buitenbak.

Er zijn verschillende type pony’s waar je op kunt rijden. Voor zowel de kleine als grote ruiters, met of zonder rijervaring. Aan het einde van je vakantie ga je naar huis met het echte FarmCamps pony diploma, je eigen poetstas en natuurlijk een fantastische pony-ervaring rijker. Het Pony VIP pakket kost per weekend € 21,50 (1x rijles en 1x ponyspelen),  per midweek € 28,- (2x rijles en 1x ponyspelen) en per week € 46 (4x rijles en 2x ponyspelen). Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar.

Voor de kids onder de 6 jaar organiseert boerin Carolien 5x per week een gratis knuffeluurtje. De jonge kids mogen dan de mini-ponys naar hartenlust borstelen, knuffelen en een rondje mee lopen.

 • BreeSjezen

Onder leiding van 'SuperHuub' maak je een vette tocht op een moderne elektrische step door de Breese natuur. Een tocht duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en boeken kan direct op de boerderij. € 10,- per persoon.

Zeker zijn van een tocht? Bel dan even van te voren. Je moet hier minimaal 16 jaar voor zijn. 

Lekker spelenLekker spelen

 • Ponyrijles
 • Waterspeelplaats
 • Voetbalveld
 • Skelters
 • Breesjezen
 • Air trampoline
 • Kabelbaan
 • Schommels
 • Glijbaan