Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Drenthe van alles. Vanaf je tent loop je zo het grote bos in voor een lekkere wandeling, speurtocht of om hout te sprokkelen voor het kampvuur. De Bosrand ligt in het hart van Drenthe, vlakbij belangrijke en leuke plekken zoals het Hunebedcentrum, Boomkroonpad, Kabouterland en nog veel meer bijzondere plekken.

WaterWater

 • Bosrand Zwemmeertje

Op nog geen 100 meter lopen vanaf de tenten, ligt midden in het bos een prachtig zwemmeertje. Een heerlijke plek om te zwemmen, met water te spelen, te peddelen en te luieren op het strand. 

 • Zwembad Hunzedal

In Borger, op een paar kilometer vanaf de boerderij, ligt dit overdekte subtropische zwembad met een grote glijbaan, peuterbad, whirlpool en een buitenbad.

 • Aquarena

Wil je nog meer overdekt zwemplezier? Ga dan naar Emmen. Daar vind je het zwem- en golfslagbad Aquarena. Met een 80 meter lange waterglijbaan, wildwaterkreek en Spettereiland voor de kleintjes.

SpelenSpelen

 • Kabouterland

Op 13km vanaf de boerderij, in het hart van het Drentse dorpje Exloo, ligt een leuk park waar je een leuke dag vol met kabouters, trollen, dieren en spelen kunt beleven.

 • Attractiepark Drouwenerzand

Het voordeligste attractiepark van Nederland met wel meer dan 30 attracties ligt op nog geen 10km vanaf de boerderij.

 • Plopsa Indoor Coevorden

Voor de fans van alle vriendjes van Studio 100 vind je op 30km vanaf de boerderij Plopsa Indoor met meer dan 20 leuke attracties.

NatuurNatuur

 • Boomkroonpad

In het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drouwen (10km) kun je op enorme hoogte een wandeling door de boomtoppen maken. Verder zijn er in het grote bos hele leuke speelgelegenheden voor kids. 

 • Wildlands Adventure Zoo

De mooiste dierentuin van Nederland vind je in Emmen, op nog geen 25km vanaf de boerderij. Hier zijn de dieren ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Een wandeling door het park is dus eigenlijk een leuke en leerzame wereldreis.

 • Hunebedcentrum Borger

Trek je berenvel aan en ga terug naar de prehistorie, naar de tijd van de 1e boeren in Drenthe. In Borger, op minder dan 10km vanaf de boerderij, vind je nog 54 hunebedden en heel veel andere leuke en informatieve dingen over het Drentse verleden.

CultuurCultuur

 • Museumdorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen in Drenthe. In dit levendige dorp ervaar je de geschiedenis aan den lijve. Mooie Saksische boerderijen en live demonstraties van oude ambachten. 

 • Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ga een stap terug in de tijd in het openluchtmuseum "Ellert en Brammert" in Schoonoord, op 7km vanaf de boerderij. In dit museum herleef je het verleden van Zuidoost-Drenthe. De reuzen Ellert en Brammert hielden volgens een legende in deze omgeving hun strooptochten.

 • Herinneringscentrum Westerbork

Midden in Drenthe ligt herinneringscentrum kamp Westerbork, een plek met een geschiedenis. Vanuit kamp Westerbork werden tussen 1942 en 1945 meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma gedeporteerd naar de kampen in Oost-Europa.