Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Friesland heel veel leuks. Friesland staat bekend om zijn meren en vaarten, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Voor de visliefhebbers, het riviertje de Tjonger loopt op nog geen 300 meter van de boerderij.

En wist je dat het natuurgebied De Weerribben en het toeristische dorpje Giethoorn op nog geen 30km van de boerderij liggen.

WaterWater

 • De Heide

Net buiten Heerenveen, op 6km vanaf de boerderij, ligt een mooi recreatiegebied met een heerlijke zwemvijver. Je kunt er trouwens ook heel goed op karpers vissen. 

 • Zwembad De Dobbe

In Noordwolde is een groot openluchtzwembad met een 50m bad, apart peuterbad, grote glijbaan, duikplanken en een heerlijke ligweide. 

 • Subtropisch zwembad Swimfun

Ook bij minder mooi weer kun je zwemmen. In Joure vind je een prachtig subtropisch zwemparadijs met golfslagbad, super gave glijbanen, wildwaterbaan en een apart kleuterbad. Voor papa en mama zijn er kruidenbaden en een infra-rood cabine.   

 • Tjeukemeer

Het bekende Tsjûkemar is het grootste meer van Friesland en ligt op nog geen 20km vanaf de boerderij. Hier kun je allerlei soorten bootjes huren maar ook lekker zwemmen en zonnen. Genoeg te doen voor iedereen die van water houdt!

SpelenSpelen

 • Kameleondorp Terherne

In Terherne, bij het Sneekermeer, kun je de figuren uit de Kameleon boeken en film zomaar tegenkomen. Met de boot vaar je naar het Kameleon Avontureneiland waar de kids zelf de avonturen ervaren van Gerben, Hielke en Sietske. Voor de jonge kids is er een grote zandbak met echte schatten, dus graven maar! 

 • Attractiepark Duinen Zathe

Een stoer, overzichtelijk en betaalbaar attractiepark bij Appelscha met heel veel verschillende attracties, zowel binnen als buiten, voor jong en oud.

 • Aqua Zoo Friesland

De naam zegt het al: hier zie je vooral dieren die in en om het water leven. Er zijn onder andere pinguïns, zeehonden, tapirs en capibara's. Ook waterbewoners zoals karpers, windes en zeeberen ontbreken niet. Maar ook op het land wonen genoeg dieren, die je van een kleine afstand kunt bewonderen. De ringstaartmaki's lopen zelfs vrij tussen de bezoekers rond. Aqua Zoo vind je in Leeuwarden, op 40km vanaf de boerderij.

NatuurNatuur

 • Buitencentrum Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold bij Appelscha is één van de grootste natuurgebieden van ons land. Een zeer afwisselend gebied, met bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Voor kinderen is er een speelbos waar ze kunnen klauteren, klimmen, kruipen en sluipen. Slootje springen en hutten bouwen: hier mag alles! 

 • Nationaal Park Weerribben

Bomen, water, vogels en eindeloze rietvelden. De weerribben lijken wel één groot, groen doolhof als je tussen de "muren" van riet vaart in een fluisterbootje of kano. 

 • Klimbos Appelscha

Aan de rand van het Drents-Friese Wold is een super avontuurlijk klimbos. Vanaf een centraal platform op 5,5 meter hoogte starten routes met allerlei uitdagende hindernissen, variërend van 4 tot 14m hoog. Het klimbos is geschikt voor iedereen vanaf 1.40 meter lang. 

CultuurCultuur

 • Natuurmuseum Fryslân

Ga op avontuur door de natuur van Friesland! Het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden is voor iedereen die wel eens een potvis van dichtbij wil bekijken, een rondje boven Friesland wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en proefjes vragen erom ontdekt te worden. 

 • Giethoorn

Giethoorn met zijn vele vaartjes en bruggetjes wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd. Leuk om doorheen te wandelen, of nog leuker, doorheen te varen.

 • De Friese Molens

Typerend voor Friesland zijn natuurlijk de molens. Wist je dat er in Friesland maar liefst 124 molens staan. Van Poldermolens tot Koren- en Pelmolens. Heel veel molens zijn ook te bezichtigen en zijn nog in gebruik.