Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Zeeuws Vlaanderen van alles. Mooie dijkjes, de Westerschelde, leuke plaatsjes, de weidsheid van het polderlandschap en België binnen handbereik. Zeeuws-Vlaanderen is eigenlijk een landje apart: Nederlandse nuchterheid met een behoorlijke dosis Bourgondische gastvrije mentaliteit.

WaterWater

 • Openlucht zwembad De Honte

In Kloosterzande kun je heerlijk buiten zwemmen in het grote openluchtzwembad. 

 • De Vogel

Ook bij minder mooi weer kun je zwemmen. In Hengsdijk vind je dit overdekte zwemparadijs met een recreatief bad, een apart kleuter/peutergedeelte, een spectaculaire glijbaan van maar liefst 70 meter lang en het unieke aqua smash spel. Voor papa en mama is er een wellness hoek.   

 • Het Putjesstrand in Ossenisse + Bar Goed in Perkpolder

Langs de Westerschelde vind je overal leuke zwemstrandjes. Eén van de bekendste is het zogenaamde Putjesstrand in Ossenise. Super leuk voor de kids want bij eb kunnen ze hier krabbetjes zoekenen er is een hoge uitkijktoren. Zin in iets lekkers…rij dan een kilometer verder en kom bij strand tent Bar Goed. Hier kun je iets lekkers eten, drinken en er is ook een toilet en stranddouche ( kijk vooraf op facebook of het geopend is). 

 • Breskens-Nieuwvliet-Cadzand

Ook de echte strandliefhebbers komen in Zeeuws Vlaanderen aan hun trekken. Op drie kwartier rijden vanaf de boerderij vind je de badplaatsen Breskens-Nieuwvliet-Cadzand. Overal goed vertoeven met allemaal nieuwe strandpaviljoens. Of duik even de grens over en bezoek de beroemde badplaats Knokke.

SpelenSpelen

 • Boerengolf Tuinenburg

In Zaamslagveer, vlakbij de boerderij, kun je een 11-holes boerengolfbaan lopen. Tijdens het spel loop je door het prachtige natuurgebied, door weilanden en langs verschillende dieren. Gegarandeerd een middag plezier! Wie legt deze baan dwars door de weilanden in de minste slagen af? 

 • De Bourgondiër in Hulst

Glijbanen, trampolines, stootkussens, skelters en een groot springkussen. De kinderen kunnen zich urenlang lekker uitleven in deze binnen- en buitenspeeltuin in Hulst. Bij minder mooi weer kunnen ze in de indoor speeltuin spelen of een partijtje bowlen.

 • De ZOO stadsdierentuin in Antwerpen

Als je dan toch helemaal in het zuidwesten van Nederland zit, dan ben je ook zo in Antwerpen. En daar zit een hele mooie dierentuin midden in de stad waar je met maar liefst 5.000 dieren kennis kunt maken.

 • Plopsaland de Panne

De echte liefhebbers van de Studio 100 helden maak je dolgelukkig met een bezoek aan Plopsaland in het Belgische De Panne. Hier ontmoeten ze al hun helden. Het is wel een stukje rijden, maar binnen 80 minuten heb je stralende gezichtjes en een leuk dagje uit. 

NatuurNatuur

 • Het Verdronken Land van Saeftinghe

Met de kids op avontuur in de natuur. Een bezoek aan de grootste brakwaterwildernis van Europa is een onvergetelijke ervaring! Voor de kids worden er krabbentochtjes en natuurexcursies georganiseerd.

 • Portaal van Vlaanderen

In Terneuzen vind je het gigantische sluizencomplex van de Terneuzense haven, de 3e haven van Nederland. Als je dit sluizencomplex bezoekt zie je niet alleen hele grote zeeschepen voorbij komen, maar leer je ook van alles. En heb je echte zeebenen, dan kun je ook nog het water op.

 • Zeehondensafari

In een 1,5 uur durende rondvaart over de Westerschelde ga je op zoek naar zeehondjes, bruinvissen en zeevogels. Tijdens de boottocht leer je van alles over het gebied waar je doorheen vaart, de scheepvaart en de visserij. De boot vertrekt in de haven van Breskens.

CultuurCultuur

 • Vestingstadje Hulst

Vlakbij de boerderij ligt Hulst, één van de mooiste vestingstadjes van Nederland. Voor de kids is er een leuke speurtocht uitgezet over de stadswallen en in het oude centrum. Ook het vestingstadje Sluis is een bezoek waard met het oude Belfort Museum.

 • Antwerpen, Gent, Brugge 

Binnen een half uurtje sta je midden in deze mooie Belgische steden. Beroemd om hun oude gebouwen, mooie winkels en heerlijke terrassen en restaurantjes.

 • Schelpenmuseum

In Zaamslag vind je een grote verzameling schelpen. De kleinste liggen in lucifersdoosjes, de rest in vitrines en grote ladekasten. Daarnaast is er ook een verzameling zeedieren, zoals een opgezette kogelvis, een groot zeepaard, een griffelzee-egel en prachtige koralen. De ruim 90-jarige man kan hier uren over vertellen. Wel vooraf bellen voor een afspraak.