Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps De SmulhoeveCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps De Smulhoeve

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Smulhoeve in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Karin en boer Dennis jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Karin en Dennis er een speurtocht van gemaakt.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelf kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Stallen schoonmaken
  De kinderen zijn van harte welkom om in de ochtend Karin te helpen met het poepscheppen in de stallen of de paddock van de shets. Mocht je nu als gezin graag willen helpen, dan mag dat ook, gewoon even afstemmen met boerin Karin.
 • Dieren voeren
  Boerin Karin gaat 1 keer per dag de dieren voeren met de kinderen die dat zelfstandig kunnen. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm op afstand blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin.
 • Verzorgpony
  Je kunt nog steeds met je eigen verzorgpony bezig zijn op de boerderij. De groep kinderen wordt verdeeld in ervaren en onervaren ruiters. Iedere groep rijdt een uur per dag, de indeling hoor je op de boerderij! Als je niet rijdt kun je de pony verzorgen en ermee aan de wandel. Voor zowel de onervaren als de ervaren kids is het belangrijk dat er begeleiding bij is in de vorm van een ouder of ervaren kind. Let op: de pony’s mogen na het rijden een half uurtje mee naar de tent, maar niet de hele dag, want ze hebben ook rust nodig en staan dan gewoon in de stal.
 • Knuffelpony
  Kun je nog niet zelf rijden, dan kun je wel heel goed met onze pony’s knuffelen. Je krijgt je eigen shetlander die je mag verzorgen, borstelen, knuffelen en waarmee je mag wandelen. Let op, op de knuffelpony kan niet worden gereden! En natuurlijk moet er ook een ouder bij zijn ter begeleiding als je nog te klein bent om zelf alleen te knuffelen.
 • Buitenrit
  Boerin Karin organiseert bij voldoende animo ook buitenritten door de prachtige omgeving van de boerderij. Vraag bij Karin naar de mogelijkheden.
 • Wandelshet
  Wil je er met de kids lekker op uit met je eigen wandelshet? Boek deze dan bij aankomst direct bij boerin Karin. Dit is leuk voor het hele gezin. Kleine kids (ongeveer tot 40 kilo) kunnen er zelfs een stukje op zitten tijdens de wandeltocht. De shetlander moet wel door een van de ouders worden vastgehouden en mag alleen in stap. De wandelroute is 75 minuten lang en de kosten zijn € 30 per gezin/shet. Toch liever een lange route van 2 uur? Dat kan voor € 40. 
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Karin gaat met de kids (sorry papa en mama) de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand en de kinderen moeten dus zonder volwassen begeleiding bij de pony’s kunnen.
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boerin Karin.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. In de knuffelschuur kunnen jullie samen met de boerin lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Fietsen huren
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen regelen voor een heerlijk tochtje door het mooie Brabantse landschap.
 • Kampvuur
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, maar jullie kunnen natuurlijk heerlijke marshmallows meenemen van thuis die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Ook zijn er heerlijke verse eitjes en melk te koop op de boerderij. Het terras is helaas nog gesloten, maar de boerderijwinkel is geopend. Daarnaast is er twee keer per week pizza avond op de boerderij En heb je zin in een lekker ijsje, dat is er ook!