Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgt boerin Karin persoonlijk voor. Hier draait alles om de paarden en pony's, die je mag knuffelen, verzorgen, berijden en mee uit wandelen nemen. Maar natuurlijk kun je ook meehelpen met het voeren van de geitjes, kippen, konijntjes en de pony's. De echte knuffelkonten kunnen heerlijk bij de konijntjes gaan liggen in het hooi en genieten van die zachte snoetjes die nieuwsgierig bij je komen snuffelen. 

Houd je meer van spelen dan kom je op dit erf ook zeker aan je trekken. Er is een Hooi Hooi Speelschuur, een groot speelveld waar je kunt voetballen en tennissen, scheuren op de skelters of lekker met zand kliederen. In het weekend zijn Mees, Suus en Faas nog wel eens op het voetbalveld te vinden, dan kunnen jullie samen misschien wel een lekker potje voetballen

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geeft boerin Karin een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Zij vertelt jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maakt je wegwijs op de boerderij.

Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boerin op stap

Samen met boerin Karin ga je een hoefijzer pimpen. Heb je ook nog een leuk aandenken voor thuis! Als je de hoefijzer thuis aan de muur hangt, dan brengt deze zelfs geluk! € 5,50 p.p.

 • Pony wandelen

Tijdens je vakantie kun je meedoen aan de pony wandeltocht naar het mooie natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen. Samen met boerin Karin, je ouders en de lieve pony’s ga je op pad. En uiteraard zit jij op je pony terwijl je ouders er naast lopen en de pony vasthouden. Rijervaring is niet nodig. € 30,- voor 75 minuten per pony/ per kind. € 50,- voor 2 uur per pony/ per kind 

 • Paardrijden voor volwassenen

Op de boerderij draait het vooral om de kinderen. Maar één keer per week biedt boerin Karin ook de mogelijkheid aan de papa's en mama's om paard te rijden in de buitenbak. Het is geen rijles, dus rij-ervaring is noodzakelijk. € 25,- per uur. Daarnaast is het 1 keer per week mogelijk om als volwassene op een 2 uur durende buitenrit mee te gaan door de Loonse en Drunense Duinen, rij-ervaring is hierbij noodzakelijk. De kosten zijn € 50,- voor 2 uur. Wij hanteren vanuit het oogpunt van paardenwelzijn een maximum lichaamsgewicht van 80 kg voor een pony en 95 kg voor een paard.

 • Pizza avond

Boerin Karin organiseert ook gezellige pizza avonden. Check tijdens je verblijf het activiteitenbord voor de exacte datum. Pizza’s vanaf € 8 per kinderpizza

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Ponyritje

Tijdens je vakantie op de boerderij mag je natuurlijk een keer gratis ponyrijden. Heb je de smaak te pakken en wil je vaker rijden? Dat kan natuurlijk altijd. Huur dan je eigen Verzorgpony. Let op: Boerin Karin verzorgt geen aparte rijlessen op de boerderij!

 • Eigen Verzorgpony

Wil je graag je "eigen" pony tijdens je vakantie en ben je 4 jaar of ouder? Huur dan een verzorgpony bij boerin Karin. Naast elke dag een uurtje rijden onder toezicht, ben je ook verantwoordelijk voor de hele verzorging: dus voeren, borstelen, knuffelen maar ook "poep scheppen". We verwachten wel dat er altijd begeleiding is van de ouders, hoe ervaren de kids ook zijn. Heb je helemaal nog geen, tot weinig ervaring dan moeten je papa of mama ook verplicht meehelpen bij het opzadelen en meelopen in de rijbak. Je kunt rijden op een Shetlander, een A/B/C/E pony, Fjord, IJslander of Fries. € 70,- per weekend / € 90,- per midweek / € 160,- per week.

 • Knuffelpony 

Wil of mag je nog niet ponyrijden maar vind je het wel leuk om met pony's te knuffelen? Huur dan een knuffelpony tijdens je vakantie. Je krijgt dan je "eigen" lieve shetlander die je mag verzorgen, borstelen, natuurlijk veel mag knuffelen en dagelijks mee mag gaan wandelen op het erf. Leeftijd vanaf 4 jaar. € 40,- per weekend / € 60,- per midweek / € 90,- per week. Let op: op de knuffelpony's kan niet gereden worden. 

Lekker spelenLekker spelen

 • Ponyrijden
 • Eigen verzorgpony
 • Hooi Hooi Speelschuur
 • Voetbal- en tennisveld
 • Duikelrek
 • Trampoline
 • Vogelnestschommel
 • Zelf boomhut bouwen
 • Skelters
 • Zandspeelplaats