Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps De Verloren KostCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps De Verloren Kost

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij De Verloren Kost in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Sherman en boerin Annemarie jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Sherman en Annemarie er een speurtocht van gemaakt. Elk gezin krijgt bij incheck een tijdstip door wanneer er gestart kan worden met de rondleiding/speurtocht, die als klap op de vuurpijl wordt afgesloten met een ponyritje!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Rijles
  De rijles kan sowieso doorgaan voor kinderen met ervaring. Voor kinderen zonder ervaring ook, maar dan wel in aangepaste vorm. We zullen met kleinere groepjes gaan werken en dat betekent automatisch ook dat we de duur van de rijles gaan inkorten. Daarnaast mogen de ouders helaas niet langs de bak blijven kijken tijdens de les in verband met de strikte maatregelen van de FNRS (paardenbond).
 • Knuffelpony
  Indien er tijdens het maken van de boeking een knuffelpony is bijgeboekt, dan is deze nog beschikbaar. Is dit niet het geval, dan is het helaas momenteel niet meer mogelijk.
 • Buitenrit
  De buitenritten zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Annemarie gaat met jullie de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand. Voor deze activiteit geldt een maximaal aantal inschrijvingen. Stem dit af als je aankomt.
 • Dieren voeren en stallen schoonmaken
  De kinderen mogen met het voeren van de dieren de weide in. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm buiten de weide blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin. De kinderen zijn ook van harte welkom om in de ochtend te komen helpen met het uitmesten van de stallen. Ook hier geldt weer dat de ouders de 1,5 meter afstand moeten waarborgen. Zij kunnen dus alleen op afstand meekijken.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent een kistje met een werkblad en alle benodigdheden, persoonlijk gebracht door boerin Annemarie of boer Sherman. Zo kunnen jullie toch lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mochten er nu teveel gasten zijn voor een gezamenlijk kampvuur, dan krijgen jullie heerlijke marshmallows die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel met aangepaste openingstijden. Het terras is helaas nog gesloten, maar jullie kunnen wel gerechten van de lunchkaart bestellen voor take away of bezorgservice aan de tent. En heb je zin in een lekker ijsje, dat kan worden opgehaald. Let op, ook hier zijn de openingstijden beperkt. Check dit even met de boerin.