Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt de bourgondische en gezellige Achterhoek van alles. Middeleeuwse dorpjes, oude kastelen, mooie bossen, wijnboerderijen en nog veel meer leuks. Een beetje Zuid-Europa in Nederland.

WaterWater

 • Zwembad Het Elderink

Voor een frisse duik hoef je niet ver weg. In het dorp vind je dit grote openluchtzwembad met 2 grote baden, apart peuterbad, grote glijbaan, waterkanon, duikplanken, ligweide en heel veel speelmogelijkheden.

 • Recreatiegebied Stroombroek

In Braamt, op 15km vanaf de boerderij, ligt dit veelzijdige recreatiegebied. Je kunt er niet alleen zwemmen en zonnen, maar er is ook een telebaan waar je kunt waterskiën en wakeboarden. En door de aanwezigheid van een restaurant met terras en sanitair houd je het hier wel even uit.

 • Zwembad De Brink

Ook bij minder mooi weer kun je natuurlijk zwemmen. In Zelhem, vlakbij de boerderij, vind je een binnenzwembad met grote glijbaan, een apart peuterbad met leuke speeltjes en een whirlpool.

SpelenSpelen

 • Het land van Jan Klaassen

Het grootste pretpark van de Achterhoek vind je in Braamt. Uiteraard draait hier alles om het bekende poppenkastspel, Jan Klaassen en Katrijn. Hier kunnen de kids uren binnen- en buitenspelen. Er is een grote waterspeeltuin, turboglijbaan, kaboutertrein en natuurlijk een poppenkast.

 • Klimbos Achterhoek

Verleg je grenzen en voel de adrenaline stromen! Leg zelf een route af tussen de bomen. Er zijn 6 routes en ca. 100 verschillende overgangen, die variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Er is een speciaal Junior Klimbos voor kinderen vanaf 7 jaar. Het klimbos vind je in Ruurlo.

 • Megapret 

Megapret in Lievelde is een familiepark voor elk weerstype. Hier beleef je buitenpret, binnenpret, waterpret en golfpret. Tijdens de warme dagen is ook Waterpret geopend, het grootste spraypark van Nederland. 

NatuurNatuur

 • Doolhof Ruurlo

Niet ver van het kasteel Ruurlo ligt een doolhof uit 1891 met een oppervlakte van maar liefst 8740 m2. Vind je weg door het grootste heggendoolhof ter wereld. Middenin staat een toren met prachtig uitzicht over het labyrint van gangen. 

 • Kabouterpad Ruurlo

Vlakbij het doolhof is een leuke route uitgezet voor kids van 2-6 jaar. Met een rode kaboutermuts op en een leesboekje, loop je de 1,5km route door het bos langs de kabouterhuisjes. Bij ieder huisje hoort een verhaaltje dat je uit het boekje kunt voorlezen. Tussendoor kunnen de kids lekker spelen en ontdekken. En na afloop natuurlijk genieten van een heerlijke pannenkoek bij De Heijkamp.

 • Burgers' Zoo

Op een half uurtje rijden vind je dierenpark Burgers Zoo. Ga op ontdekking door het Maleise Tropische regenwoud en spot de tijgers of neem een kijkje bij de olifanten, neushoorns, stokstaartjes of vele andere dieren.

 • Berkelzomp

Zin in een originele belevenis? Wat dacht je van een stukje varen op de zomp, een historisch scheepstype dat vooral werd gebruikt tussen 1670 en 1925. De Berkel in Almen biedt jou de mogelijkheid. Terwijl de schipper allerlei verhalen vertelt, geniet jij van het prachtige uitzicht!

CultuurCultuur

 • De Achtkastelenroute van Vorden

In en rondom Vorden staan nog heel veel kastelen die je allemaal kunt bekijken via een 34km lange route, per fiets of auto. Kasteel Vorden is het enige kasteel dat je ook daadwerkelijk van binnen kunt bekijken.

 • Bronckhorst

Bronckhorst is het kleinste stadje van Nederland en vormt met zijn oude boerderijhuisjes. de smalle keistraatjes en leuke terrasjes een prachtig, sfeervol plaatsje. Hier is altijd wel wat te beleven en te zien. 

 • Museum MORE in Kasteel Ruurlo

Museum MORE | Kasteel Ruurlo is gevestigd in een prachtig historisch kasteel uit de 14e eeuw. Door de mix van de kunst, historie, architectuur en de prachtige omliggende natuur staat Kasteel Ruurlo garant voor een complete beleving.  

 • Duckstour

Op een originele manier de Achterhoek ontdekken? Dat kan met de Eendjes van Duckstoer. Of je nu met het gezin of een hele groep gaat, in deze Eenden wordt het sowieso heel leuk!