Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Five StarCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Five Star

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Five Star in aangepaste vorm aan:

Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Ella leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren op de skelterbaan. En natuurlijk mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen. De binnenspeeltuin is helaas gesloten, deze mag volgens de maatregelen van de RIVM nog niet open.
 • Ponyrit
  De kids kunnen een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boer Jan.
 • Knuffelpony
  Je kunt nog steeds een knuffelpony bijboeken. Boer Jan leert jou op gepaste afstand hoe je een pony moet verzorgen. Iedere dag mag je je pony (shetlander of mini paardje) borstelen en naar de wei brengen. Natuurlijk mag je iedere dag ook een half uurtje met je pony gaan wandelen, indien nodig met begeleiding van een ouder. Let op, de focus ligt dus niet op rijden of les krijgen, maar op verzorgen en heel veel knuffelen.
 • Pony’s borstelen
  De boer en/of boerin gaat met de kinderen de pony’s borstelen, uiteraard hier ook op gepaste afstand. De ouders mogen komen kijken, zolang er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand.
 • Dieren uit de wei halen en voeren
  De kinderen mogen ‘s avonds meehelpen met het uit de wei halen en voeren van de dieren. Om het niet te druk te laten worden, willen we jullie vragen om met maximaal één ouder op gepaste afstand mee te kijken. Als er kleine kids bij zijn die begeleiding nodig hebben, dan kan dat ook op gepaste afstand van elkaar.
 • Met de boerin op stap
  Nom nom er worden nog steeds lekker chips gemaakt. Niet helemaal samen met de boerin en toch ook weer een beetje wel. Boerin Ella komt alle benodigde spullen naar de tent brengen, met natuurlijk de uitleg op papier. Vervolgens worden de nog niet klare chipjes door de boerin bij jullie opgehaald, afgebakken en kant en klaar weer aan de tent teruggebracht in een papieren zakje. Dat wordt smullen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide kun je alleen tijdens het voeren in met de boerin. De knuffelschuur is voor de kids gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt, broodjesservice en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Wil je verse eitjes, die hebben we ook! En voor verse melk, is er een melktap bij een van de boerderijen verderop. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel 1 persoon per keer naar binnen.

  Het terras is helaas nog gesloten, maar jullie kunnen wel gerechten van de lunchkaart bestellen voor take away of bezorgservice aan de tent en ook de frituur kan op vaste tijden besteld worden. Check dit even met de boerin.