Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan heeft de kop van Noord-Holland heel veel te bieden. Niet alleen het strand, maar ook de Waddenzee en het IJsselmeer zijn dichtbij. Dus zeehonden spotten of een dagje Texel kun je ook doen vanaf de boerderij. En heb je een eigen paard, neem die dan zeker mee voor een heerlijke strandrit.

WaterWater

 • Strand van Callantsoog

Callantsoog is dé bekende badplaats in de kop van Noord-Holland. Hier vind je mooie brede zandstranden, leuke strandtenten en een gezellig dorp, en dat op nog geen 10km afstand van de boerderij. Ook de leuke badplaatsen Schoorl en Bergen aan Zee bereik je binnen een half uur. 

 • Zwembad De Sluispoel

Op warme dagen kun je om de hoek van FarmCamps Fleur Stables een verfrissende duik nemen in het openluchtzwembad De Sluispoel. Gasten van de boerderij mogen zelfs gratis naar binnen.

 • Roeien en kanoën

Voor de deur van de boerderij loopt een vaart waar je goed in kunt varen en vissen. Bij boer Jan kun je een kano lenen of een roeiboot of motorbootje huren. Aan hengels en een visvergunning kan boer Jan je ook helpen.

SpelenSpelen

 • De Klimvallei

In het bos bij Den Helder ligt dit klimpark met uitdagende hindernissen op 4 tot 8 meter hoogte. Er zijn 4 verschillende parcours uitgezet. Je moet wel minimaal 1.20m zijn om in het klimpark te mogen. 

 • De Goudvis

In dit leuke attractiepark in St Maartenszee kun je zowel binnen als buiten spelen. Ze hebben er heel veel verschillende attracties, zoals waterfietsen, skelterbaan, luchtkussens, piratenschip, kabelbaan, bouncebal, rodelbaan, monorail en nog veel meer. 

 • Landgoed Hoenderdaell

Op 5km vanaf de boerderij vind je dit bijzondere dierenpark. Gepensioneerde circusleeuwen, bruine beren opgevangen uit Bulgarije, vrijlopende ringstaartmaki’s op het apeneiland en damhertjes die dartelen door het bos? Je vindt het allemaal op Landgoed Hoenderdaell, een van de meest diervriendelijke dierenparken in Nederland. 

NatuurNatuur

 • Buitenritten

Vlakbij de boerderij zijn twee maneges waar je fantastische buitenritten kunt maken op het strand of in de volle maan.  

 • Zeehondentocht of Wadlopen

Vanuit de haven in Den Oever vertrekt de boot voor een 2,5 uur durende tocht over de Waddenzee waar je zeehonden in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook gaan wadlopen. Vanuit Hyppolytushoef worden er wadlooptochten georgansieerd. 

 • Zee Aquarium Bergen aan Zee

Nergens in Nederland vind je zoveel verschillende soorten zeedieren bij elkaar. In het Zee Aquarium vind je in totaal 43 aquaria. Bij de  "Roggenrots" mag je roggen zelfs aanraken. Het Zee Aquarium ligt naast de strandopgang in Bergen aan Zee, dus na je bezoek kun je gelijk even uitwaaien op het strand.

CultuurCultuur

 • Fort Kijkduin

Treed in de voetsporen van Napoleon en bezoek dit spannende fort in Den Helder. Leer alles over de geschiedenis van dit fort en de Hollandse Waterlinie. In het fort zit ook een leuk zee aquarium dat je kunt bezoeken.

 • Reddingsmuseum

Het Reddingsmuseum in Den Helder geeft een beeld van het Nederlandse reddingswezen op zee en de veiligheid op het water. In dit spannende museum is van alles te beleven en uit te proberen.

 • Tulpenland

In de kop van Noord-Holland vind je veel bloembollenvelden, waaronder natuurlijk ook tulpen. In Tulpenland zie en leer je van alles over onze Hollandse trots.