Leuk & LeerzaamLeuk & Leerzaam

Jouw boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Jan en zijn team persoonlijk voor. Op deze boerderij draait bijna alles om paarden. Hier weten ze alles over paarden en kun je altijd helpen met het verzorgen van de paarden en pony's. En natuurlijk kun je tijdens je vakantie ook een keer een ritje op één van hun lieve pony's maken.

Boer Jan leert je hoe je de schapen, geitjes, konijnen en kippen moet verzorgen. En samen met hem ga je van verse aardappelen en appels zelf patat met appelmoes maken.

Hou je meer van spelen, dan kom je op de boerderij ook zeker aan je trekken. Hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, trampoline springen, zandtaartjes maken in de zandbak of met je nieuwe vriendjes vissen of kanoën. Alles kan en mag.

Boeren PaspoortBoeren Paspoort

Bij het inchecken krijgen kinderen het BoerenPaspoort van FarmCamps. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of met de boer kunnen uitvoeren. Zo nemen ze deel aan, en leren ze over het leven op de boerderij.

Voor iedere opdracht krijgen ze een stempel van de boer of boerin. Zijn de opdrachten goed gedaan? Dan verdienen ze natuurlijk het enige echte BoerenKnecht Diploma!

Tour de BoerTour de Boer

Tijdens ieder verblijf geeft boer Jan een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Hij vertelt jullie graag wat zij doen, hoe zij werken en leven en neemt je mee voor een kijkje in de stallen. 

Zo wordt je wegwijs gemaakt op de boerderij en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.

Samen met de boer(in)Samen met de boer(in)

 • Met de boer op stap

Samen met boer Jan ga je van verse aardappelen en appels zelf heerlijke frietjes en appelmoes maken. En opeten natuurlijk! € 5,50 p.p.

 • Bij de boer(in) aan tafel

Tijdens een gezellig koffie-uurtje met onbeperkt koffie, thee en limonade en een echte boeren lekkernij, maak je informeel kennis met het boer Jan en Saskia en trakteren zij je op mooie boeren verhalen. € 5,- p.p.

 • Privéles

Op de boerderij is het ook mogelijk om je skills te verbeteren. Thirza, de dochter des huizes, verzorgt privé lessen, ook voor volwassenen trouwens. De privélessen kunnen alleen ter plekke geboekt worden, op basis van beschikbaarheid. € 20,- per half uur. 

 • Ponydiploma arrangement ( vanaf 6 jaar)

Op deze boerderij kun je ontdekken of paardrijden iets voor jou is. In een aantal lessen leer je alles over het verzorgen en berijden van een paard en pony. Natuurlijk ga je iedere les ook een stukje rijden in de binnen- of buitenbak. Je gaat naar huis met een echt diploma, een leuk cadeautje en een hele gave ervaring. Vanaf 6 jaar. € 75,- p.p. voor weekend (je hebt dan les op zaterdag en zondag) en € 100,- p.p. voor midweek (dan heb je les op dinsdag, woensdag en donderdag). Als je een week verblijft, kun je kiezen voor het midweek arrangement van € 100,-.

Samen met elkaarSamen met elkaar

 • Verzorgpony (vanaf 9 jaar met rijervaring)

Wil je graag je "eigen" pony tijdens je vakantie? Dat kan! Naast elke dag een uurtje zelfstandig rijden, ben je ook verantwoordelijk voor de hele verzorging: dus naar de wei brengen, borstelen, voeren, stal uitmesten. Voldoende rijervaring is wel noodzakelijk. Er is voor ieder kind een geschikte pony. Leeftijd vanaf 9 jaar. € 70,- per weekend / € 90,- per midweek / € 160,- per week. Let op: er zijn een beperkt aantal verzorgpony's beschikbaar. 

 • Pony wandelen

Heb je zin om een stuk te gaan wandelen met één van de lieve pony's, dat kan! Terwijl jij op de pony zit en je ouder(s) de pony vasthouden, kun je een stuk gaan lopen over het campingterrein, op het stappad door het weiland of in de rijbak. € 10,- per half uur.

 • Boot verhuur

In de vaart voor de boerderij kun je heerlijk varen. Je kunt bij boer Jan een stoere Zodiac motorboot of een authentieke roeiboot met picknickmand huren. Ook heeft hij een kano die je mag gebruiken. Uiteraard zijn er ook zwemvesten. Vanaf € 10,-.

 • Vissen

In de vaart tegenover de boerderij kun je ook heel goed vissen. Er ligt zelfs een vissteigertje voor de deur. Je hebt wel een visvergunning nodig, maar die kun je kopen op de boerderij.

Lekker spelenLekker spelen

 • Pony rijden (binnen- en buitenbak)
 • Hooi Hooi Speelschuur
 • Bootje varen
 • Vissen
 • Water speelwand
 • Skelters
 • Trampoline
 • Grote zandbak
 • Peuter speeltoestel