Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Hoeve SonneclaerCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Hoeve Sonneclaer

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Hoeve Sonneclaer in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Barend en Boerin Tineke jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Skelteren, trampoline springen, tokkelen van de Tractor Banden Klimtoren, met zand en water kliederen of met je nieuwe vriendjes een hut bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur. Alles kan en mag, wel even regelmatig je handen wassen.
 • Ponyritje en borstelen en knuffelen
  Op de boerderij zijn 4 oude, lieve pony's die het heerlijk vinden om geborsteld en geknuffeld te worden. En natuurlijk kun je ook met ze wandelen of een ritje over het erf maken. Houd hierbij rekening met elkaar.
 • Koeien melken en kalfjes voeren
  De koeien worden sinds kort gemolken met de melkrobot en jullie kunnen vanuit de kijkruimte exact zien hoe dat gaat. Daarnaast mogen jullie ook met boer Barend een koe melken en helpen met het voeren van de kalfjes.
 • Koeien uit de wei halen en stallen uitmesten
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Vla maken met de boerin
  Jaja er wordt nog steeds heerlijke vla gemaakt van verse melk en eitjes. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Tineke. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf de vla kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Huifkartocht
  Boer Barend haakt regelmatig de huifkar achter zijn trekker om jullie mee te nemen voor een mooie tocht door Echten en het aangrenzende bos.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje door het mooie Drentse landschap.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds een eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De knuffelschuur en dierenweide zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel.
 • Overige diensten
  Ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt. De boerderijwinkel is geopend en ook de broodjesservice is beschikbaar tijdens jullie verblijf, net als de heerlijke verse melk en verse eitjes en als het lekker weer is zelfs ook nog een ijsje!