Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Drenthe van alles wat. Mooie plekjes, bijzondere oude plaatsjes en ook vertier voor kids. Voor ieder wat wils dus.

WaterWater

 • Recreatieplas Schoonhoven

Binnen de gemeente Hoogeveen ligt het mooie recreatiegebied Schoonhoven. Verscholen tussen de bossen vind je hier 2 zwemplassen met een groot zandstrand en ligweide. De kleine zwemplas is ideaal voor kleine kinderen, want deze is maar een halve meter diep. Hier vind je ook speeltoestellen en een waterspeeltuin. 

 • Bad Hesselingen

Sportief baantjes trekken of gewoon lekker plonzen in het water. Dat kan bij het overdekte Bad Hesselingen in Meppel, 20km vanaf de boerderij. Bad Hesselingen heeft een recreatiebad, een wedstrijdbad, een buitenbad en een interactieve glijbaan.

 • Strand Nijstad

Net ten westen van Hoogeveen ligt Strand Nijstad. Hier vind je een mooi zandstrand met een aparte ligweide. Ook is er een apart zwemgedeelte voor de kids en tal van andere voorzieningen zoals een beach volleybalveldje en springkussen. Ook is er een paviljoen met een heerlijk terras waar jullie lekker kunnen zitten.

SpelenSpelen

 • Attractiepark Drouwenerzand

Het voordeligste attractiepark van Nederland met wel meer dan 30 attracties ligt op zo'n 50km vanaf de boerderij.

 • Plopsa Indoor Coevorden

Voor de fans van alle vriendjes van Studio 100 vind je maar 25km van de boerderij vandaan Plopsa Indoor met meer dan 20 leuke attracties.

 • Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een megagaaf attractiepark met ruim 30 attracties en shows. Een ideaal attractiepark voor jongere kinderen op een kleine 30km van de boerderij.

NatuurNatuur

 • Nationaal Park Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een bijna 4000 hectare groot heide-en bosgebied in het zuidwesten van Drenthe. In dit gebied kunnen soorten vogels en dieren leven die in andere landschappen minder kansen hebben. Als je geluk hebt zie je misschien ook nog 1 van de 2 schapenkuddes die hier rondlopen.

 • Wildlands Adventure Zoo Emmen

De mooiste dierentuin van Nederland vind je in Emmen, op maar 40km vanaf de boerderij. Hier zijn de dieren ingedeeld per werelddeel en maak je dus eigenlijk een leuke en leerzame wereldreis langs alle dieren.

 • Vogelpark Ruinen

In dit bijzondere park kom je heel veel Europese vogelsoorten tegen. Van hele exotische vogels tot de Nederlandse wadvogels. In Vogelpark Ruinen kom je ze allemaal tegen! 

 • Speelbos Echten met het Roekpad

In Echten ligt een speelbos waar je het Roekpad vindt. Tijdens deze wandeling van ongeveer 1 km, worden alle 5 zintuigen gebruikt (horen, ruiken, proeven, voelen en zien).

CultuurCultuur

 • Museumdorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Drenthe. In dit levendige dorp ervaar je de geschiedenis aan den lijve. Mooie Saksische boerderijen en live demonstraties van oude ambachten. 

 • Dwingeloo

Dwingeloo is één van de mooiste brinkdorpen van Drenthe. De Brink is het oude dorpscentrum waar de boerderijen omheen lagen en vroeger het vee over de Drift naartoe werd gedreven. Vanuit deze gezellige plaats loop je zo het Nationaal Park Dwingelderveld in, een groot natuurpark met veel bos en heide.

 • Herinneringscentrum Westerbork

Midden in Drenthe ligt herinneringscentrum kamp Westerbork, een plek met een geschiedenis. Vanuit kamp Westerbork werden tussen 1942 en 1945 meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma gedeporteerd naar de kampen in Oost-Europa.