Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps MariekerkeCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Mariekerke

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Mariekerke in aangepaste vorm aan:

Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Lydia leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Daarnaast mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is helaas gesloten.
 • Schapen melken
  Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, dat gaan we nu in kleine groepjes doen. Meekijken en honderden vragen stellen kan natuurlijk sowieso wel! Boer Jan kan je op veilige afstand alles vertellen en leren over de schapen.
 • Schapen scheren
  Helaas gaat het schaap scheren voorlopig niet door. Dit gebeurt normaal onder begeleiding van de boer en dan kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Schapen uit de wei halen
  Jullie mogen boer Jan helpen met de schapen uit de wei halen en met het voeren van de dieren. Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 meter afstandsnorm kunnen waarborgen.
 • Dieren voeren
  De kinderen mogen meehelpen met het voeren van de dieren. De ouders moeten zich daarbij aan de 1,5 meter norm houden en kunnen van een afstand meekijken.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Bij de boerin aan tafel gaat helaas niet door, maar knutselen met echte schapenwol wel! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Als je op stap met de boerin bijboekt, kunnen per tent de spullen worden opgehaald bij boerin Lydia.
 • Ritje op de trekker
  Helaas gaat het ritje op de trekker niet door. Op de trekker kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje naar het strand of door het mooie landschap. Ook kun je er de welbekende Babboe bakfiets, een elektrische bakfiets en kinderfietsen huren.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen. Let op: het konijn aan de tent kun je niet online bijboeken, maar direct bij aankomst bij de boer(in).
 • De dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent en de broodjesservice zijn gewoon voor jullie beschikbaar. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel met beperkte openingstijden.