Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Op FlakkeeCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Op Flakkee

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Op Flakkee in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Huibert en boerin Annet jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, bestaat de rondleiding uit een coole speurtocht op de boerderij.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen en ligt er een grote berg zand waar heerlijk in geploeterd kan worden.
 • Koeien uit de wei halen
  Als het niet te druk is op de boerderij kunnen jullie helpen de koeien uit de wei halen. Dat kan niet met z’n allen tegelijk, maar gebeurt in overleg met de boer.
 • Koeien melken
  Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, maar als het aantal gasten het toelaat mogen jullie om de beurt even komen gluren (en al jullie vragen stellen) bij boer Huibert.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Jullie kunnen in overleg met de boer(in) een pony in de wei zetten en deze heerlijk vertroetelen, borstelen en versieren!
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren.
 • Meekijken in de stallen
  Iedereen mag komen kijken in de stallen, wel één gezin per keer en houd 1,5 meter afstand van de boer en boerin als zij aan het werk zijn.
 • Met de boerin op stap
  Jummie! Jullie gaan de allerlekkerste koekjes bakken! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent alle benodigdheden én de uitleg, persoonlijk gebracht door boerin Annet of boer Huibert.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen of alleen de kids erin of jullie kunnen er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mocht het niet doorgaan, dan hebben we voor iedereen een zak haardhout en een zakje marshmallows, zodat jullie zelf een kampvuur kunnen maken! Geen eigen kachel bij de tent, check dan even met de buren of je hun kachel voor een keertje mag lenen.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Hetzelfde geldt voor de heerlijke verse broodjesservice en de lekkere verse melk. De boerderijwinkel is ook geopend.