Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt Walcheren van alles. Het meest bekend zijn natuurlijk de leuke badplaatsen met hun fijne stranden, maar ook Middelburg, Veere aan het Veerse meer en Vlissingen zijn mooie plaatsen om te bezoeken. Ook voor kids.

WaterWater

 • Veerse Meer

Het Veerse Meer grenst aan de akkers van de Oranjepolder. Het was ooit een zeearm en bestaat daardoor nog steeds uit zout water. Nu is het een watersportparadijs waar je ook heerlijk kunt zwemmen. De oevers zijn er ondiep en dat maakt het extra geschikt voor gezinnen met kids. Daarnaast kun je er ook prima surfen, kanoën, zeilen of vissen. Of maak een rondvaart langs de talloze onbewoonde eilandjes. Vlakbij de Oranjepolder liggen de twee bedrijven Kanoa en De Arne:

 • Bootverhuur de Arne

Bij watersportbedrijf de Arne kan je verschillende (motor-/zeil-/kajuit-) boten en sloepen huren. Daarnaast hebben ze een baan om te wakeboarden en kan je er suppen en tuben.

 • Kanoa outdoor & events

Dit outdoor- en evenementencentrum biedt de mogelijkheid om kano’s en sups te huren, om te windsurfen, maar ook om allerlei activiteiten te doen zoals klimmen, boog- en katapult schieten.

 • Stranden Dishoek, Zoutelande en Oranjezon

Op ongeveer 15 minuten van de boerderij vind je heel veel mooie en leuke stranden. Tussen Vlissingen en Zoutelande liggen makkelijk te bereiken stranden met plezierige strandtenten. En Oranjezon bij Vrouwenpolder is een mooi natuurgebied. Eigenlijk zijn alle stranden rond Walcheren de moeite waard!

SpelenSpelen

 • Berkenhof Tropical Zoo

Ontdek dieren in de mini-jungle, ga ondergronds in de Fossielenmijn, sta oog in oog met reusachtige dinosaurussen en ontdek allerlei soorten vlinders in de vlindertuin. Genoeg van de diertjes? Dan vermaken de kids zich sowieso in de indoor speeltuin of het Buitenspeelbos van deze attractie in Kwadendamme. Tip: neem schone kleren mee!

 • Hof Poppendamme

Bij Hof Poppendamme in Grijpskerke is het voor zowel de ouders als de kids goed toeven. Geniet van een drankje of hapje terwijl de kinderen spelen op de natuur-, speel- en beleefboerderij. Gegarandeerd speelplezier voor ook vooral de jongere kids en voor de ouders lekker relaxen.

 • Klok'uus

Deze binnen- en buitenspeeltuin in 's-Heer Arendskerke, op nog geen kwartier rijden van de boerderij, is geschikt voor kleine en grotere kids. Van ballenbak, zandbak en skelterbaan tot de Freefall -glijbaan en loopbrug van 6 meter hoog! Bij het Klok’uus hebben ze het allemaal.

NatuurNatuur

 • Delta Park Neeltje Jans

In Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de geschiedenis van de Deltawerken en de kracht van wind en water. Stap in de orkaanmachine en voel de kracht van een orkaan of maak een rondvaart naar de Deltawerken.

 • Terra Maris

Terra Maris is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het licht in het mooie natuurgebied de Manteling in Oostkapelle en er worden regelmatig leuke activiteiten voor kids georganiseerd zoals strandjutten. In het (kleine) museum zijn erg leuke, kindvriendelijke exposities.

 • Reptielenzoo Iguana Vlissingen

Stap binnen in de wondere wereld van Reptielenzoo Iguana en sta oog in oog met de exotische bewoners. Enorme hagedissen, leguanen en slangen hebben hier hun thuis gevonden. De reptielen zoo vangt dieren op die niet meer terug kunnen naar de natuur.

CultuurCultuur

 • Historisch Veere

Veere heeft een rijk verleden. Struin door de smalle straatjes met kinderkopjes, bekijk de statige handelshuizen, de Grote Kerk en het beroemde Stadhuis en maak een ontdekkingstocht langs de vestingwerken. Vergeet niet een ijsje te eten! Eindig je dag met een hapje eten in een van de vele restaurants.

 • Zeeuws Maritiem MuZEEum

In dit leuke museum in Vlissingen kun je op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Er is een leuke speurtocht en er zijn allerlei spelletjes. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schip veilig naar de haven in Antwerpen te loodsen...

 • Middelburg & Zeeuws Museum

De hoofdstad van Zeeland heeft een rijke geschiedenis. Deze monumentale stad staat vol met historische gebouwen en wie nog meer over de geschiedenis van Zeeland weten gaat even langs het Zeeuws Museum. Struin daarnaast over de leuke markten of doe een drankje in één van de vele restaurants en café’s.