Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Stolkse WeideCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Stolkse Weide

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Voor alles geldt dat we ons houden aan 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve kinderen tot en met 12 jaar, zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden

 • De Tour de Boer 
  Tijdens ieder verblijf geeft boerin Durkje een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Jullie krijgen de gelegenheid om mee te gaan met de rondleiding, waarbij de boerin jullie de boerderij laat zien. Hiernaast krijgen jullie de rondleiding op film! Zo kun je er zelf voor kiezen om live mee te gaan met ‘Tour de Boer’, of dat je het filmpje zelf bekijkt en de boerderij ontdekt!
 • BoerenPaspoort 
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen 
  De kinderen kunnen met elkaar spelen op de skelters, trampolines, speeltoestellen en in de Water Pret Weide. Ook binnen mag er op de speelzolder gespeeld worden. Let op, wel regelmatig de handen wassen of de handen even desinfecteren als je naar binnen loopt.
 • Koeien uit de wei halen 
  De koeien gaan ’s avonds tussen 19:00 - 19:30 uur naar buiten en rond 05:45 uur ’s morgens haalt de boer ze weer naar binnen. Ze gaan ’s nachts naar buiten i.p.v. overdag, zo kunnen de koeien meer uren buiten vers gras eten en hebben ze overdag geen last van de zon omdat ze lekker koel in de stal kunnen staan. Voor de echte vroege vogels kun je mee met koeien halen, check het activiteitenbord om te zien wanneer dit mogelijk is.
 • Koeien melken 
  Iedere dag om 6.30 uur en 17.15 uur worden de koeien gemolken. Je mag bij de melkstal naar binnen om te gaan kijken. Kinderen mogen ook ín de melkput bij de boer om alles van dichtbij te zien en om zelf te melken. Let op: i.v.m. de 1,5 meter mag er maar 1 gezin per keer naar binnen in de melkstal. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Kleine dieren en kalfjes voeren
  Iedere ochtend om 9.00 uur, behalve op zondag, kunnen jullie helpen bij de kleine dieren te voeren. Daarna worden de kalfjes gevoerd. Let daarbij altijd op de 1,5 meter afstand van de boer en anderen.
 • Met de boerin op stap 
  Met de boerin op stap ga je ijs maken met de boerin. We doen dit in de recreatieruimte. Als je meedoet, vergeet je dan niet op te geven van tevoren!
 • Kano varen en vissen 
  Met alle slootjes rondom de boerderij kun je hier heerlijk kanoën en vissen. In de boerderijwinkel zijn schepnetjes en vishengels te koop. De kano's die er liggen kun je gratis gebruiken voor een leuke tocht door de polder. Let op dat je het hekje goed dichtdoet, want er lopen daar ook regelmatig schapen en een hekje open laten staan is gevaarlijk voor kleine kinderen.
 • Fietsverhuur 
  Op de boerderij kun je fietsen huren voor een heerlijk tochtje door de mooie polder of naar één van de vele plassen. De fietsen worden op aanvraag op de boerderij gebracht door een plaatselijk fietsverhuurbedrijf. De folders hiervan staan bij de receptie in het folderrek.
 • Verzorgkonijn 
  Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze nu eerst even oefenen.Na een goede uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Dierenweide en knuffelschuur 
  De dierenweide en de knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen! In de knuffelschuur mag je per gezin tegelijk naar binnen. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Overige diensten 
  Alle overige diensten zoals ontbijt, BBQ, kaasfondue en gourmet aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk van de melktap niet. De boerderijwinkel is ook geopend en mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.