Corona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Stolkse WeideCorona-maatregelen & activiteitenprogramma bij FarmCamps Stolkse Weide

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Stolkse Weide in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Durkje en boer Wilco jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen heeft Durkje er iets cools van gemaakt en krijgen jullie de rondleiding op film!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  Alle skelters en speeltoestellen zijn voor alle kinderen vrij te gebruiken. De speelzolder is helaas nog wel even dicht, maar buiten mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen op de trampolines en speeltoestellen. Let op, wel regelmatig de handen wassen.
 • Dieren voeren
  Meehelpen met het voeren van de dieren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. We kunnen hierbij de 1,5 meter afstand niet garanderen.
 • Koeien melken en kalfjes voeren
  Meehelpen met koeien melken en kalfjes voeren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. Jullie kunnen wel per gezin komen kijken naar het voeren van de kalfjes!
 • Koeien uit de wei halen
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er wordt nog steeds heerlijk ijs gemaakt van verse melk en eitjes. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Durkje. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf het ijs kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Kano varen en vissen
  Met alle slootjes rondom de boerderij kun je hier heerlijk kanoën en vissen. Neem dus zeker je eigen hengel mee, of koop een schepnetje in de boerderijwinkel. De kano's die er liggen kun je gratis gebruiken voor een leuke tocht door de polder.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je fietsen huren voor een heerlijk tochtje door de mooie polder of naar één van de vele plassen. De fietsen worden op aanvraag op de boerderij gebracht door een plaatselijk fietsverhuurbedrijf.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een goede uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt, BBQ, kaasfondue en gourmet aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk van de melktap niet. De boerderijwinkel is ook geopend en mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.