Je hoeft je geen seconde te vervelen!Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Uit ervaring weten we dat jullie waarschijnlijk het erf niet afkomen. Gewoon omdat de kids het zo enorm naar hun zin hebben en zich geen minuut vervelen. En dan hebben de ouders het ook naar hun zin, toch?

Mocht je toch iets van de omgeving willen zien, dan biedt het Groene Hart van alles. Mooie dorpjes, veel water om te varen en te vissen en grote steden binnen handbereik. Voor ieder wat wils dus.

WaterWater

 • Water Pret Weide

Voor verkoeling en speelplezier hoef je niet ver weg. Op de boerderij vind je de mega gave Water Pret Weide waar de kids uren in kunnen spelen. Deze ligt centraal tussen de tenten, gemaakt in een boerensloot. Lekker ravotten in de modder, rennen over het wiebelbruggetje, water omhoog halen met de emmer en door de gootjes laten stromen of kikkers en visjes vangen. Het water is maar 50cm diep, dus ook voor jongere kinderen geschikt.

 • Ons Polderbad

Liever baantjes trekken? Dan kun je naar het buiten zwembad in Stolwijk, op loop- of fietsafstand van de boerderij. Er is een diep bad van 25 bij 16,5 meter met 2 duikplanken. In het ondiepe bad is een 29 meter lange glijbaan. Het peuterbad is omgeven door een apart hek. 

 • Reeuwijkse Hout

Aan de rand van de Reeuwijkse plas ligt een heerlijk zwemstrand met een speel- en ligweide, waar je niet alleen heerlijk kunt zwemmen en spelen, maar ook diverse watersporten kunt beoefenen. 

SpelenSpelen

 • Op de boerderij

Eigenlijk hoef je het erf niet af, want bij De Stolkse Weide kun je urenlang spelen. En zit het weer tegen, dan duik je met zijn allen de Hooi Hooi Speelschuur in of ga je met elkaar spelen op de grote speelzolder.

 • Archeon

Een dag vol actie en plezier beleef je in het themapark Archeon in Alphen aan den Rijn, 25km vanaf de boerderij. Bezoek de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen in 1 dag.  

 • Vogelpark Avifauna

Ga op wereldreis in Avifauna waar ruim 1800 vogels leven, maar ook reptielen en halfapen, zoals de schattige ringstaartmaki's. Heb je genoeg gezien, duik dan lekker de speeltuin in. Avifauna ligt op maar 25km afstand van de boerderij.

 • Avonturenboerderij Molenwaard

Op avonturenboerderij Molenwaard van TV helden Fien en Teun leer je alles over het Hollandse boerenleven. Ontmoet Fien en Teun voor een meet & greet of bezoek hun vrolijke minishow. Een boottochtje maken, pony rijden, koe melken of verdwalen in het wilgen doolhof, het kan hier allemaal. 

 

NatuurNatuur

 • Diergaarde Blijdorp

In Rotterdam ligt één van de mooiste dierentuinen van Europa. Hier kun je op ontdekkingsreis langs vele exotische dieren van over de hele wereld. Van heel dichtbij zie je hoe onder andere olifanten, pinguïns, giraffen, zebra's, neushoorns en impala’s samenleven. En dat op nog geen half uurtje rijden van de boerderij.

 • Reeuwijkse Plassen

Dit mooie natuurgebied bestaat uit maar liefst 13 plassen waar je natuurlijk in kunt zwemmen en varen, maar heeft daarnaast nog veel meer moois te bieden. Mooie oeverranden, rietkragen, eilandjes en heel veel weidevogels kom je er tegen. Ieder seizoen weer anders en altijd mooi.

CultuurCultuur

 • Werelderfgoed Kinderdijk

Op nog geen 20km vanaf de boerderij vind je één van de Nederlandse Werelderfgoederen. Kinderdijk staat bekend om zijn molens, maar liefst 19! Ervaar hoe een authentieke windmolen werkt of bezoek de molenwerkplaats en bekijk hoe een molen wordt gebouwd, onderhouden en hoe je molenaar wordt. 

 • Gouda

Binnen 15 minuten sta je op de Markt in Gouda. Deze mooie stad is beroemd om zijn kazen en de kaasmarkt, maar is ook een mooi stadje om te bekijken, met leuke grachtjes, winkeltjes en het gezellige plein.