Corona en jouw vakantie bij FarmCamps? Wat is er veranderd?Corona en jouw vakantie bij FarmCamps? Wat is er veranderd?

In reactie op het overheidsbeleid zorgen we ervoor dat er bij FarmCamps op iedere boerderij maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bestrijden.

Voor een verblijf op onze boerderijen gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis opvolgt. We verwachten van iedere gast dat hij/zij zich aan die gezondheidsadviezen van de rijksoverheid houdt. 

Heeft iemand in het gezin gezondheidsklachten, blijf dan thuis. De gezondheid van onze gasten, boeren en werknemers staat voorop. Mochten onze boeren zien dat er toch iemand met gezondheidsklachten is, dan mogen zij jullie de toegang tot de boerderij weigeren of jullie vakantie vroegtijdig afbreken.

De boerderij-activiteiten vinden waar nodig in aangepaste vorm plaats, zodat de 1,5 meter afstand regel gewaarborgd wordt. Op deze pagina lees je wat dit betekent voor jouw boerderij.

Welke algemene maatregelen treffen wij voor alle FarmCamps?Welke algemene maatregelen treffen wij voor alle FarmCamps?

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Onze boerderijen zijn kleinschalig opgezet, er is veel ruimte op het erf en bij de tenten.

 • Vanaf 15 juni zijn alle sanitairgebouwen op onze boerderijen weer geopend. Dit betekent dat de sanitairgebouwen als vanouds gebruikt kunnen worden. Uiteraard worden de sanitairgebouwen goed schoongehouden en geldt ook hier dat er 1,5m afstand gehouden moet worden. Hoe dit is ingericht, verschilt per boerderij. Hierover ontvang je ter plaatse meer informatie van de boer en boerin.
 • In de centrale ruimtes (zoals knuffelschuur, dierenweide, recreatieruimte ed) mag maar een gezin per keer de ruimte in. Wees daarin vriendelijk naar elkaar.
 • Onze boeren geven geen hand.
 • Wij houden 1,5 meter afstand.
 • Op iedere incheckbalie staat desinfecterende gel/spray, zodat gasten hun handen kunnen ontsmetten.

Wat verwachten wij van onze gasten?Wat verwachten wij van onze gasten?

Voor een verblijf op onze FarmCamps locaties gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis opvolgt.

 • Wij willen je er graag op attenderen dat de regels van het RIVM ook van toepassing zijn op al onze boerderijen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes).
 • Was je handen.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Vertoon je symptomen van het coronavirus? Neem dan contact met ons op, laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Wat is de status op onze boerderijen?

FarmCamps Alpaca Vorstenbosch

FarmCamps Alpaca Vorstenbosch - status en programmaFarmCamps Alpaca Vorstenbosch - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Alpaca Vorstenbosch in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geeft boer Willem-Mathijs of boerin Anne een Tour de Boer (boerenrondleiding), al dan niet in aangepaste vorm, over hun erf. Ze vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij werken en maken je wegwijs op hun boerderij.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk spelen op de boerderij. Skelteren, trampoline springen of kliederen in de modderkeuken. Alles kan en mag!
 • Alpaca’s uit de wei halen en helpen in de stallen
  Als de alpaca’s uit de wei moeten worden gehaald, zijn jullie van harte welkom om te komen helpen! Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van de stallen. Daar zeggen de boer en boerin zeker geen nee tegen ;-).
 • Alpaca’s en cavia’s voeren
  De alpaca’s en cavia’s moeten natuurlijk ook iedere dag gevoerd worden. Dat kan helaas even niet met z'n allen vanwege de huidige maatregelen, maar kids tussen de 6 en 13 kunnen wel mee met boer Willem-Mathijs of boerin Anne. De kleintjes en ouders kunnen na de Meet & Greet zelf met het gezin de weide in bij de alpaca's!
 • Met de boerin op stap
  Wil je een leuk souvenir voor thuis? Ga dan samen met boerin Anne met echte alpacawol je eigen alpaca knutselen voor thuis. Kinderen tot 6 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.
 • Meet en Greet
  Vanwege de nieuwe maatregelen van 13 okt jl. hebben we het wandelen met alpaca's tijdelijk vervangen voor een Meet en Greet! Je krijgt ter plekke uitleg over de alpaca's en mag daarna met het gezin en natuurlijk een bakje voer zelf de wei in bij de alpaca's!
 • Pizza avond!
  Af en toe organiseert boer Willem-Mathijs een gezellige pizza-avond! Check dit bij aankomst even met de boer(in). Je geeft je bestelling door bij boer Willem-Mathijs. Hij maakt persoonlijk een heerlijke pizza voor je klaar, die je vervolgens kunt ophalen en bij de tent kunt opeten. 
 • Dierenweide
  In de dierenweide staan alle alpaca’s. Deze is alleen toegankelijk als je samen met de boer of boerin de alpaca’s gaat voeren of als jullie de alpaca’s uit de wei gaan halen.
 • Knuffelschuur met cavia’s
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen of alleen de kids tot 12 jaar erin of jullie kunnen er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Niets is zo leuk om de dag af te sluiten met een kampvuur. Genieten van de ondergaande zon met de andere gasten, terwijl de kids marshmallows roosteren.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. De Alpacabar is helaas gesloten, maar je kunt uiteraard wel bestellen! Lunches kun je een dag van te voren bestellen en deze worden vervolgens bij je tent afgeleverd!

FarmCamps BoeBaDoe

FarmCamps BoeBaDoe - status en programmaFarmCamps BoeBaDoe - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan.

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geven boer Bart en boerin Floor een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Zij vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maken je wegwijs op de boerderij. Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren, trampoline springen, glijden, spelen met zand en water, op de skelters crossen of lekker kliederen in de modderkeuken.
 • Ponyles
  Ben je een echte fan van paarden en wil je vaker rijden? Dan kun je meedoen aan de rijlessen die boerin Floor op woensdag en zaterdag geeft. Zij is een gediplomeerd instructrice Centered Riding en geeft les aan ervaren en onervaren ruiters, zowel aan kinderen en volwassenen. Je kunt rijden op een Shetland pony, een Haflinger of een B- of E pony. € 10,- per half uur.
 • Koeien melken
  De kids mogen meehelpen met melken. De ouders moeten nog even op een afstandje blijven, maar meekijken en honderden vragen stellen kan sowieso wel! Vanuit de stal kijk je zo de melkput in en vanuit daar kan Boer Bart je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door vanwege de 1,5 meter, maar in plaats van de huifkartocht kan er nu wel geknuffeld worden met de koeien, geen gek alternatief al zeggen wij het zelf ;-).
 • Koeien en kalfjes knuffelen!
  Omdat de huifkartocht niet door kan gaan, bieden Bart en Floor een workshop Koe & Kalf knuffelen aan. Boer Bart of boerin Floor leren jullie alles over de koeien, hun familiekudde en jullie mogen natuurlijk knuffelen, als je durft ??
 • Pizza!
  Jaja er kan nog genoten worden van Boer Bart zijn overheerlijke pizza's. Weliswaar niet met z’n allen op het gezamenlijk terras, maar wel lekker bij jullie eigen tent. Ieder gezin maakt (met strikte hygiëne maatregelen) z'n eigen pizza’s en brengt ze één voor één naar Boer Bart. Die stopt ze in de pizza oven en als ze klaar zijn nemen jullie ze weer mee terug naar de tent. Jullie zullen na elkaar aan de beurt zijn waardoor er geen groep bij de pizza oven of op het terras zal staan. Zo kunnen we er toch een gezellige avond van maken en genieten van Boer Bart zijn overheerlijke pizza's! Let op, de pizza avonden zijn alleen mogelijk bij deelname van minimaal 3 tenten!
 • Kampvuur
  Niets is leuker dan de dag afsluiten bij het kampvuur. Bijna iedere avond steekt Boer Bart het kampvuur aan. Terwijl de ouders gezellig met elkaar kletsen, zijn de kids druk in de weer met hout sprokkelen of marshmallows roosteren.
 • Overige diensten
  Ontbijt en BBQ aan de tent kun je van tevoren bijboeken. Ook kunnen jullie heerlijke verse melk halen bij de boer(in) en het boerderijwinkeltje is gewoon geopend. Het sanitairgebouw is ook geopend, er is dus ook een wasmachine aanwezig.

FarmCamps Breehees

FarmCamps Breehees - status en programmaFarmCamps Breehees - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Huub en boerin Carolien leiden jullie (op gepaste afstand) rond op hun mooie boerderij. Zij vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maken je wegwijs op de boerderij. Zo leer je de boerderij kennen en weet je gelijk alles te vinden op de boerderij
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen 
  De kids (helaas nog niet de ouders) kunnen heerlijk skelteren op het erf en de camping en spelen in de te gekke gave speeltuin of in het bos iets verderop.
 • Rijles 
  Boerin Carolien is een gediplomeerd en gepassioneerd paardrij-instructrice en geeft 5 dagen per week les in kleine groepjes in de buitenbak. Zowel voor ervaren als onervaren ruiters. Voor een half uur les betaal je € 6,50. Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar. LET OP! Vanwege de nieuwe maatregelen kunnen er bij de rijlessen helaas geen ouders aanwezig zijn. 
 • Buitenrit 
  Tijdens de schoolvakanties in Nederland kunnen ervaren ruiters (dus ook de mama's of papa's !!) met een paard het bos in. Boerin Carolien organiseert 2 uur durende buitenritten voor volwassenen maar ook voor ervaren kids. Prijs € 42,50 p.p. inclusief gebruik van paard, cap, zweep en na afloop een drankje en een hapje. Let op, deze buitenritten vinden alleen plaats bij genoeg animo en zijn alleen voor ervaren ruiters.
 • Ponyspelen 
  Op de woensdag en zondag mogen jullie samen met boerin Carolien leuke spelletjes doen met de pony’s. Bij slecht weer mogen de handen uit de mouwen gestoken worden, want dan wordt er geknutseld met de boerin. € 5,- p.p. LET OP! Vanwege de nieuwe maatregelen kunnen er bij de ponyspelen helaas geen ouders aanwezig zijn. 
 • Pony VIP Pakket 
  Met het Pony VIP pakket neem je iedere ochtend deel aan leuke pony-activiteiten. De dagen zijn zo ingedeeld dat je samen met boerin Carolien of spelletjes doet met de pony's of rijles hebt. Carolien is een gediplomeerd instructrice en geeft les op maat in kleine groepjes in hun buitenbak.

  Er zijn verschillende type pony’s waar je op kunt rijden. Voor zowel de kleine als grote ruiters, met of zonder rijervaring. Aan het einde van je vakantie ga je naar huis met het echte FarmCamps pony diploma, je eigen poetstas en natuurlijk een fantastische pony-ervaring rijker. Het Pony VIP pakket inclusief eigen poetstas kost per weekend € 21,50 (1x rijles en 1x ponyspelen), per midweek € 28,- (2x rijles en 1x ponyspelen) en per week € 46,- (4x rijles en 2x ponyspelen). Vanaf 6 jaar tot circa 12 jaar. 

  Voor de kids onder de 6 jaar organiseert boerin Carolien 5x per week een gratis knuffeluurtje. De jonge kids mogen dan de mini-ponys naar hartenlust borstelen, knuffelen en een rondje mee lopen.

  LET OP! Vanwege de nieuwe maatregelen kunnen er bij de rijlessen helaas geen ouders aanwezig zijn. 
 • Ponyritje 
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boerin Carolien.
 • Met de boer op stap 
  Boer Huub of Meneer de Boer nemen je mee op safari in hun "Breese tram". Je bezoekt de moderne melkveestal van broer Ronny waar je de kalfjes kunt aaien en een melkrobot aan het werk ziet. Let op: hier gelden wel dezelfde regels als in het OV, ofwel volwassenen moeten een mondkapje op!
 • Dierenweide en knuffelschuur 
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  We hebben geen gezamenlijk kampvuur op de boerderij, maar jullie mogen uiteraard de kampvuurplaats gebruiken. Houd daarbij rekening met elkaar.
 • Overige diensten 
  Alle overige diensten zoals de warme broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Het restaurant en terras zijn helaas weer dicht. Maar niet getreurd! Tijdens jullie verblijf kunnen jullie een groot aantal dingen van de kaart gewoon afhalen of aan de tent laten bezorgen! Er ligt bij aankomst informatie klaar in de tent. Wensen kunnen worden doorgebeld, geappt of gemaild. Boerin Carolien en Boer Huub regelen het allemaal!

FarmCamps De Bosrand

FarmCamps De Bosrand - status en programmaFarmCamps De Bosrand - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Bosrand in aangepaste vorm aan en geniet je hier in tijden van corona vooral van een self-supporting vakantie op een prachtige locatie:

 • De Tour de Boer
  Boer Jacob en Boerin Ellis leiden jullie in groepjes rond op hun mooie boerderij en vertellen jullie wat zij graag doen, hoe zij werken en maken je wegwijs op de boerderij.
 • BoerenPaspoort
  Het boerenpaspoort ligt bij aankomst klaar in de tent. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die de kids kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over. De stempels krijg je tijdens de diploma uitreiking!
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en spelen op de verschillende speeltoestellen. Vergeet niet regelmatig je handen te wassen voor en na het spelen.
 • Pony borstelen
  Stel je hebt thuis een eigen poetstas liggen waarmee je heerlijk een pony kunt borstelen, dan moet je die zeker meenemen deze vakantie! De pony (maar ook de ezel) in de knuffelweide vinden het wel fijn als je ze even komt borstelen. Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg kunnen we per gezin kijken wie er wanneer de lieve pony mag borstelen. En let op, er moet altijd een volwassene bij zijn, want de boer en boerin kunnen hier als begeleider de 1,5 meter niet garanderen.
 • Koeien kijken in de stallen
  Via de weg kun je naar de koeienstal wandelen. Helaas blijft het de komende tijd vooral bij koeien kijken. Meehelpen de koeien uit de wei halen of schoonmaken in de stallen en met het voeren van de grotere dieren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Kniepertjes bakken met de boerin gaat helaas niet lukken de komende tijd. Hetzelfde geldt voor ‘bij de boer(in) aan tafel’. Natuurlijk kunnen jullie wel zelf in de tent lekker pannenkoeken bakken of pasta maken. Vergeet je de boodschappen niet mee te nemen van thuis?
 • Zwemmen in het bosven
  Op loopafstand van de boerderij is een heerlijk bosven. Hier kunnen jullie fijn zwemmen of op de kleine strandjes liggen.
 • Wandelen
  De omgeving bij De Bosrand is zo prachtig en daarom ook enorm geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht!
 • Verzorgkonijn
  Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze op de FarmCamps De Bosrand eerst even oefenen. Na een goede uitleg van boer Jacob kies je je 'eigen' konijn en neem je die mee naar je tent om tijdens je vakantie te verzorgen en te vertroetelen. Niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam! € 10,- per verblijf.
 • De knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie helaas gesloten.
 • De dierenweide
  De dierenweide met pony en ezel is tijdens jullie vakantie open, maar wel op een andere manier dan normaal. Er kan per keer een gezin in de dierenweide. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gaat de komende weken in overleg en hangt af van de hoeveelheid gasten die er zijn. Jullie kunnen natuurlijk wel een vuurtje stoken bij de houtkachel bij de tent! En als je van thuis marshmallows meeneemt, dan wordt het helemaal één groot feest!
 • Overige diensten
  Ontbijt, broodservice en BBQ pakket zijn te bestellen voor de di-wo-do-za en de boerderijwinkel is geopend. Let op: hier mag 1 volwassene tegelijk naar binnen. De supermarkten in de buurt zijn natuurlijk ook gewoon open voor de echte boodschappen.

FarmCamps De Geele Bosch

FarmCamps De Geele Bosch - status en programmaFarmCamps De Geele Bosch - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan.

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geven boer Bill en boerin Ella een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Zij vertelt jullie graag wat zij doen, hoe zij werken en maken je wegwijs op hun boerderij. Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen skelteren, op ontdekkingstocht of een hut bouwen in het avonturenbos, klimmen en klauteren op de Traktor Banden Klimtoren of met hun nieuwe vriendjes spelen in de boomhut en Hooi Hooi Speelschuur. En bij mooi weer kunnen de kids heerlijk met water spelen in de Water Pret Weide en zandtaartjes maken in de modderkeuken.
 • Pony borstelen en versieren
  Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg kunnen we per gezin kijken wie er wanneer de lieve pony mag borstelen en versieren en wie de paarden kan verzorgen.
 • Ponyritje
  De kids kunnen een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin.
 • Kalfjes en dieren voeren
  We kunnen niet met z’n allen tegelijk de dieren voeren vanwege de afstandsnorm. Wel kunnen de boer en boerin het eerst voordoen en daarna jullie één voor één!
 • Koeien uit de wei halen en stallen uitmesten
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap!
  Samen met boerin Ella ga je je eigen milkshake maken van verse melk en het zelfgemaakte softijs van boer Bill! Voor wie liever gaat knutselen, heeft boerin Ella leuke knutselpakketten klaarliggen. De prijzen variëren van €5,50 - €7,50 per activiteit.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De knuffelschuur en dierenweide zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Het kan doorgaan zolang er 1,5 meter afstand kan worden gehouden van elkaar.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt en de broodjesservice is ook beschikbaar tijdens jullie verblijf. Helaas zal het cafétje gesloten zijn, maar gelukkig is er vrij veel mogelijk bij FarmCamps De Geele Bosch. Patat en warme broodjes kunnen gewoon aan de tent bezorgd worden en kleine boodschappen kun je doen bij de boerderijwinkel.

FarmCamps De Kamperhoek

FarmCamps De Kamperhoek - status en programmaFarmCamps De Kamperhoek - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geeft boer Huub een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Hij vertelt jullie graag wat zij doen, hoe zij leven en werken en maakt je wegwijs op hun boerderij. Zo leer je de boerderij kennen en krijg je leuke en bijzondere verhalen te horen over het leven op de boerderij waar je verblijft.
 • BoerenPaspoort
  De BoerenPaspoorten liggen al voor jullie klaar in de tent bij aankomst. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids tot 12 jaar kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen ook in de Hooi Hooi Speelschuur. Vergeet niet regelmatig je handen te wassen voor en na het spelen.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is geopend voor de kids!
 • Op stap met de boerin!
  Samen met boerin Martine maak je van graszaad, aarde en een pantykous een leuk graspoppetje. Als je hem water geeft, dan gaat zijn haar groeien.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de ‘On Tour met de boer’ huifkartocht tijdelijk niet door (boehoe!). In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Pony’s borstelen
  Jullie kunnen per gezin de pony borstelen, maar dan wel met begeleiding van een van de ouders. Als de boer of boerin de pony moet helpen, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren.
 • Pony/ezelritje
  De kids kunnen super leuk een ritje maken op de pony of ezel, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin moet meelopen, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met de boer of boerin.
 • Knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Niets is leuker dan de dag afsluiten bij het kampvuur. Terwijl de ouders gezellig met elkaar kletsen, zijn de kids druk in de weer met hout sprokkelen of marshmallows roosteren.
 • Overige diensten
  Ontbijt en BBQ aan de tent kan van tevoren worden bijgeboekt. Daarnaast is er een verse broodjesservice en zijn er verse eitjes die je kunt bestellen bij de boer en boerin. De boerderijwinkel is ook geopend, er mag steeds maximaal één gezin per keer naar binnen.

FarmCamps De Oostermaat

FarmCamps De Oostermaat - status en programmaFarmCamps De Oostermaat - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan.

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geeft boerin Gerdien of boerin Rindert een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Ze vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij werken en maken je wegwijs op hun boerderij. De vorm waarin ze dit doen hangt een beetje af van de grootte van de groep, dit hoor je bij aankomst!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  Alle skelters en speeltoestellen zijn voor alle kinderen vrij te gebruiken. Skelteren, trampoline springen, met je nieuwe vriendjes hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, klimmen op de Tractor Banden Klimtoren of kliederen in de zandbak. Alles kan en mag.
 • Dieren (en dus ook de kalfjes!) voeren
  Iedere dag kun je boerin Gerdien of boer Rindert helpen met het voeren van de kalfjes en de andere kleine dieren. Zo wordt je tijdens je vakantie een volleerd boerenknecht.
 • Koeien uit de wei halen en helpen in de stallen
  Jullie mogen natuurlijk de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Meehelpen met melken kan niet, vanwege de melkrobot, maar Boer Rindert vertelt je alles over het melken van de koeien met de melkrobot en hij vindt het geweldig als je hem helpt met het aanvegen van de stal. Houdt hierbij rekening met elkaar en met de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap
  Samen met boerin Gerdien ga je lekkere mini-pizza’s bakken in een pizzaoventje. Je mag jouw pizza helemaal zelf beleggen met alles wat je lekker vindt. Dat wordt smullen! Je kunt dit van te voren, maar ook ter plekke bijboeken.
 • Ponyritje
  In de schoolvakantie komt er (afhankelijk van het weer) 2 keer per week een pony langs voor een rondje op de pony. Houd hier voor het activiteitenbord in de gaten of check het even met de boerin.
 • Bootje varen
  In Genemuiden huur je een bootje om het Zwarte Meer te bevaren. Natuurlijk kun je er ook in zwemmen. Genoeg om een hele dag door te brengen op het water. En dat allemaal vlakbij de boerderij.
 • Verzorgkonijn
  Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze hier eerst even oefenen. Na een goede uitleg van boerin Gerdien kies je je ‘eigen’ konijn en neem je die mee naar je tent om tijdens je vakantie te verzorgen en vertroetelen. 
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en de knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen! In de dierenweide en knuffelschuur mag je per gezin tegelijk naar binnen. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Kampvuur
  Niets is leuker dan samen de dag af te sluiten met een kampvuur. Genieten van de ondergaande zon, terwijl de kids marshmallows roosteren.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk niet. De boerderijwinkel is ook geopend, let hier ook weer even op het maximaal aantal personen wat naar binnen mag. En mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.

FarmCamps De Smulhoeve

FarmCamps De Smulhoeve - status en programmaFarmCamps De Smulhoeve - status en programma

Deze boerderij is weer geopend! De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft op woensdag 29 april besloten dat deze boerderij per direct weer open mag. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Smulhoeve in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Karin en boer Dennis jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Karin en Dennis er een speurtocht van gemaakt.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelf kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Stallen schoonmaken
  De kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom om in de ochtend Karin te helpen met het poepscheppen in de stallen of de paddock van de shets. Mocht je nu als gezin graag willen helpen, dan mag dat ook, gewoon even afstemmen met boerin Karin.
 • Dieren voeren
  Boerin Karin gaat 1 keer per dag de dieren voeren met de kinderen die dat zelfstandig kunnen. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm op afstand blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin.
 • Verzorgpony
  Je kunt nog steeds met je eigen verzorgpony bezig zijn op de boerderij. De groep kinderen wordt verdeeld in ervaren en onervaren ruiters. Iedere groep rijdt een uur per dag, de indeling hoor je op de boerderij! Als je niet rijdt kun je de pony verzorgen en ermee aan de wandel. Voor de onervaren kids is het belangrijk dat er begeleiding bij is in de vorm van een ouder of ervaren kind tot 12 jaar. Let op: de pony’s hebben ook rust nodig en staan dus niet de hele dag bij de tent, maar gewoon in de stal.
 • Knuffelpony
  Kun je nog niet zelf rijden, dan kun je wel heel goed met onze pony’s knuffelen. Je krijgt je eigen shetlander die je mag verzorgen, borstelen, knuffelen en waarmee je mag wandelen. Let op, op de knuffelpony kan niet worden gereden! En natuurlijk moet er ook een ouder bij zijn ter begeleiding als je nog te klein bent om zelf alleen te knuffelen.
 • Buitenrit
  De buitenritten zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS. Wel zijn er wandelshets!
 • Wandelshet
  Wil je er met de kids lekker op uit met je eigen wandelshet? Boek deze dan bij aankomst direct bij boerin Karin. Dit is leuk voor het hele gezin. De shetlander moet wel door een van de ouders worden vastgehouden en mag alleen in stap. Kleine kids (ongeveer tot 40 kilo) kunnen er zelfs een stukje op zitten tijdens de wandeltocht.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Karin gaat met de kids (sorry papa en mama) de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand en de kinderen moeten dus zonder volwassen begeleiding bij de pony’s kunnen.
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boerin Karin.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent alle benodigdheden, persoonlijk gebracht door boerin Karin of boer Dennis of een van de kids. Zo kunnen jullie toch lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen! En ook de sportievelingen worden niet vergeten. Mocht er genoeg animo zijn, dan gaat zoon Mees een voetbal training/clinic verzorgen, hoe cool is dat!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Fietsen huren
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen regelen voor een heerlijk tochtje door het mooie Brabantse landschap.
 • Kampvuur
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, maar jullie kunnen natuurlijk heerlijke marshmallows meenemen van thuis die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Ook zijn er heerlijke verse eitjes en melk te koop op de boerderij. Het terras is helaas nog gesloten, maar de boerderijwinkel is geopend. Daarnaast is er twee keer per week pizza avond op de boerderij En heb je zin in een lekker ijsje, dat is er ook!

FarmCamps De Verloren Kost

FarmCamps De Verloren Kost - status en programmaFarmCamps De Verloren Kost - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Verloren Kost in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer 
  Normaal gesproken leiden boer Sherman en boerin Annemarie jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Sherman en Annemarie er een speurtocht van gemaakt. Elk gezin krijgt bij incheck een tijdstip door wanneer er gestart kan worden met de rondleiding/speurtocht, die als klap op de vuurpijl wordt afgesloten met een ponyritje!
 • BoerenPaspoort 
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen 
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Rijles 
  Tijdens je vakantie op de boerderij mag je natuurlijk een keer gratis een ritje op een pony maken. Heb je de smaak te pakken en wil je vaker rijden? Dan kun je meedoen aan de rijlessen die boerin Annemarie 2x per week verzorgt. Zij is een gediplomeerd instructrice en geeft les aan zowel ervaren als onervaren ruiters. Je kunt onder andere rijden op een shetland pony, Welsh en Tinker. € 15,- per 1,5 uur.

  LET OP! De rijlessen gaan gewoon door. Het is helaas wel zo dat er vanwege de nieuwe maatregelen geen ouders bij de rijbak kunnen komen kijken tijdens de rijles :-(. Boerin Annemarie en boer Sherman zullen ter plekke aangeven wat wel en niet mogelijk is tijdens de overige activiteiten.
 • Knuffelpony 
  Indien er tijdens het maken van de boeking een knuffelpony is bijgeboekt, dan is deze nog beschikbaar. Is dit niet het geval, dan is het helaas momenteel niet meer mogelijk. Wel kun je bij voldoende beschikbaarheid een knuffelpony huren per dagdeel, dit kun je checken met de boerin bij aankomst.
 • Buitenrit 
  Bij voldoende animo neemt boerin Annemarie jullie mee voor een buitenrit waarbij je lekker de naastgelegen bossen in gaat. Hierbij is enige rij-ervaring wel noodzakelijk.
 • Pony’s borstelen en versieren 
  Boerin Annemarie gaat met jullie de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand. Voor deze activiteit geldt een maximaal aantal inschrijvingen. Stem dit af als je aankomt.
 • Dieren voeren en stallen schoonmaken 
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar (de allerkleinsten wel onder begeleiding), of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen! De kinderen zijn ook van harte welkom om in de ochtend te komen helpen met het uitmesten van de stallen. Ook hier geldt weer dat de ouders de 1,5 meter afstand moeten waarborgen.
 • Met de boerin op stap 
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent een kistje met een werkblad en alle benodigdheden, persoonlijk gebracht door boerin Annemarie of boer Sherman. Zo kunnen jullie toch lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mochten er nu teveel gasten zijn voor een gezamenlijk kampvuur, dan krijgen jullie heerlijke marshmallows die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten 
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Voor de lekkere snacks en kleine boodschappen is de boerderijwinkel gewoon open. Het terras is helaas gesloten, maar dat betekent niet dat jullie die heerlijke Limburgse vlaai moeten missen! Deze kun je gewoon bij ons bestellen, samen met een lekkere bak koffie en zelfs een ijsje voor de kids. Loop gewoon even naar de receptie om te bestellen en neem het mee naar de tent.

FarmCamps Den Branderhorst

FarmCamps Den Branderhorst - status en programmaFarmCamps Den Branderhorst - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Den Banderhorst in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer 
  Boer Eddy en Boerin Anne-Marie leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen 
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Koeknuffelen 
  Als de koeien buiten lopen in de wei, kan er heerlijk worden geknuffeld met de koeien. Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg met boer Eddy wordt het knuffelen ingepland. Mochten de koeien op stal staan, dan is dat helaas niet mogelijk.
 • Koeien uit de wei halen en helpen in de stallen
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, en de koeien lopen alweer in de wei, dan mogen jullie Boerin Anne-Marie helpen met de koeien uit de wei halen en met het schoonmaken van de stallen. Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 meter afstandsnorm kunnen waarborgen.
 • Ponyritje 
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de Boer of Boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel 
  Wafels bakken met de boerin gaat helaas niet lukken de komende tijd. Maar goed nieuws, bij de boer(in) aan tafel gaat wel gewoon door. De Boerenfrietavond wordt tijdens deze bijzondere dagen ‘Boerenfriet aan tent’! Dus niet bij de boer(in) aan tafel, maar wel lekker frietjes eten aan jullie eigen tafel.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is vooralsnog gesloten. Buiten kan er volop gespeeld worden.
 • Fietsverhuur
  Boerin Anne-Marie kan fietsen voor je huren bij de fietsenwinkel in de buurt, zodat jullie heerlijk met het gezin van de omgeving kunnen genieten. De fietsen kunnen zelfs voor jullie naar de boerderij worden gebracht.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • De dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar wel op een andere manier dan normaal. Er kan per keer een gezin in de dierenweide. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  Het gezamenlijk kampvuur doen we de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan krijgen jullie heerlijke marshmallows die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent zijn gewoon voor jullie beschikbaar. Ook de boerderijwinkel is open.

FarmCamps Five Star

FarmCamps Five Star - status en programmaFarmCamps Five Star - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Five Star in aangepaste vorm aan:

Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Ella leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort 
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen 
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren op de skelterbaan. En natuurlijk mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Indoor speeltuin en terras
  De indoor speeltuin is gewoon open! Er kan alleen niets genuttigd worden en is er een maximum van 30 personen (inclusief kinderen) toegestaan. Het is dan ook handig om ter plaatse een tijdsblok te reserveren.
 • Ponyrit 
  De kids kunnen een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boer Jan.
 • Knuffelpony 
  Helaas kan er geen eigen knuffelpony meer worden geboekt bij Five Star. Uiteraard zijn er nog wel genoeg pony's beschikbaar om gedurende de dag te knuffelen en te borstelen en kan er ook een wandelpony worden bijgeboekt.
 • Pony’s borstelen 
  De boer en/of boerin gaat met de kinderen de pony’s borstelen, uiteraard hier ook op gepaste afstand. De ouders mogen komen kijken, zolang er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand.
 • Dieren uit de wei halen en voeren 
  De kinderen mogen ‘s avonds meehelpen met het uit de wei halen en voeren van de dieren. Om het niet te druk te laten worden, willen we jullie vragen om met maximaal één ouder op gepaste afstand mee te kijken. Als er kleine kids bij zijn die begeleiding nodig hebben, dan kan dat ook op gepaste afstand van elkaar.
 • Met de boerin op stap 
  Nom nom er worden nog steeds lekker chips gemaakt. Niet helemaal samen met de boerin en toch ook weer een beetje wel. Boerin Ella komt alle benodigde spullen naar de tent brengen, met natuurlijk de uitleg op papier. Vervolgens worden de nog niet klare chipjes door de boerin bij jullie opgehaald, afgebakken en kant en klaar weer aan de tent teruggebracht in een papieren zakje. Dat wordt smullen!
 • Dierenweide en knuffelschuur 
  De dierenweide kun je alleen tijdens het voeren in met de boerin. De knuffelschuur is voor de kids gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten 
  Alle overige diensten zoals ontbijt aan de tent en de broodjesservice kunnen van tevoren worden besteld en worden rond 08:00 aan de tent gebracht. Er zijn ook een aantal avondmaaltijden bij ons te bestellen. Deze leveren we vervolgens tussen 17:00 en 18:00 netjes af bij jullie tent!
 • Bezoek
  Bezoek ontvangen aan de tent is geen probleem, mits dit past binnen de corona-regels en jullie gasten natuurlijk geen corona-symptomen hebben ;-). Registreer ook jullie bezoek eventjes in het bezoekschriftje bij de balie (naam en telefoonnummer).

FarmCamps Fleur Stables

FarmCamps Fleur Stables - status en programmaFarmCamps Fleur Stables - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Fleur Stables in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Jan en Boerin Saskia jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren, fietsen en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Ze kunnen hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, trampoline springen, zandtaartjes maken in de zandbak of met hun nieuwe vriendjes vissen of kanoën. Alles kan en mag.
 • Verzorgpony
  Wil je graag je "eigen" pony tijdens je vakantie? Dat kan! Naast elke dag een uurtje zelfstandig rijden, ben je ook verantwoordelijk voor de hele verzorging: dus naar de wei brengen, borstelen, voeren, stal uitmesten. Voldoende rijervaring is wel noodzakelijk. Er is voor ieder kind een geschikte pony. Leeftijd vanaf 9 jaar. € 70,- per weekend / € 90,- per midweek / € 160,- per week. Let op: er zijn een beperkt aantal verzorgpony's beschikbaar.
 • Privéles
  Op de boerderij is het ook mogelijk om je skills te verbeteren. Thirza, de dochter des huizes, verzorgt privé lessen, ook voor volwassenen trouwens. De privélessen kunnen alleen ter plekke geboekt worden, op basis van beschikbaarheid.
 • Pony wandelen
  Heb je zin om een stuk te gaan wandelen met één van de lieve pony's, dat kan! Terwijl jij op de pony zit en je ouder(s) de pony vasthouden, kun je een stuk gaan lopen over het campingterrein, op het stappad door het weiland of in de rijbak. Je kunt dit boeken op de boerderij.
 • Pony Diploma Arrangement
  Het Pony Diploma Arrangement gaat gewoon door. Het is wel handig als er een ouder is die in staat is met een pony te lopen en een klein stukje te rennen. Mocht je dat als ouder niet lukken, laat ons dat dan even weten bij aankomst, dan kunnen we iets anders regelen.
 • Dieren voeren en stallen schoonmaken
  Jullie kunnen gezellig mee met het voeren van de dieren en meehelpen in de stallen mag ook, graag zelfs ;-). Houdt wel rekening met elkaar en de afstandsnorm.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Samen met boer Jan ga je van verse aardappelen en appels zelf heerlijke frietjes en appelmoes maken. En opeten natuurlijk!
 • Bootje huren
  Er kan zeker een bootje worden gehuurd. In de vaart kunnen jullie met het gezin heerlijk varen.
 • Dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open, houd rekening met elkaar. en goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Niets is leuker dan de dag afsluiten bij het kampvuur. Terwijl de ouders gezellig met elkaar kletsen, zijn de kids druk in de weer met hout sprokkelen of marshmallows roosteren.
 • Overige diensten
  Ontbijt en BBQ pakket aan de tent kunnen jullie van tevoren bestellen en ook de broodjesservice is beschikbaar tijdens jullie verblijf. De boerderijwinkel is open. Daarnaast kunnen jullie bij de boer en boerin lekkere verse eitjes halen en als het lekker weer is zelfs ook nog een ijsje!
 • Check-out
  Vanwege hygiëne vragen we al onze gasten hun beddengoed zelf in de waszak te doen en bij vertrek in de waskar te gooien.

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

FarmCamps Hoeve Sonneclaer - status en programmaFarmCamps Hoeve Sonneclaer - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om alle corona-maatregelen te kunnen waarborgen, waaronder de 1,5 meter afstand, bieden we de activiteiten bij Hoeve Sonneclaer in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer 
  Normaal gesproken leiden Boer Barend en Boerin Tineke jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen 
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Skelteren, trampoline springen, tokkelen van de Tractor Banden Klimtoren, met zand en water kliederen of met je nieuwe vriendjes een hut bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur. Alles kan en mag, wel even regelmatig je handen wassen.
 • Ponyritje en borstelen en knuffelen 
  Op de boerderij zijn 2 oude, lieve pony's die het heerlijk vinden om geborsteld en geknuffeld te worden. En natuurlijk kun je ook met ze wandelen of een ritje over het erf maken. Houd hierbij rekening met elkaar.
 • Koeien melken en kalfjes voeren
 • Jullie mogen samen met boer Barend de koeien melken en helpen met het voeren van de kalfjes.
 • Koeien uit de wei halen en stallen uitmesten 
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Vla maken met de boerin 
  Jaja er wordt nog steeds heerlijke vla gemaakt van verse melk en eitjes. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Tineke. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf de vla kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Huifkartocht
  Boer Barend haakt regelmatig de huifkar achter zijn trekker om jullie mee te nemen voor een mooie tocht door Ruinen en het aangrenzende bos.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje door het mooie Drentse landschap.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds een eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De knuffelschuur en dierenweide zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, helaas kunnen we daar de 1,5 meter afstand niet voldoende waarborgen.
 • Overige diensten 
  Ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt. De boerderijwinkel is geopend en ook de broodjesservice is beschikbaar tijdens jullie verblijf, net als de heerlijke verse melk en verse eitjes en als het lekker weer is zelfs ook nog een ijsje! 

FarmCamps Mariekerke

FarmCamps Mariekerke - status en programmaFarmCamps Mariekerke - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Mariekerke in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Lydia leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Daarnaast mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is helaas gesloten.
 • Schapen melken
  Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, dat gaan we nu in kleine groepjes doen. Meekijken en honderden vragen stellen kan natuurlijk sowieso wel! Boer Jan kan je op veilige afstand alles vertellen en leren over de schapen.
 • Schapen scheren
  Helaas gaat het schaap scheren voorlopig niet door. Dit gebeurt normaal onder begeleiding van de boer en dan kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Schapen uit de wei halen
  Jullie mogen boer Jan helpen met de schapen uit de wei halen en met het voeren van de dieren. Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 meter afstandsnorm kunnen waarborgen.
 • Dieren voeren
  De kinderen mogen meehelpen met het voeren van de dieren. De ouders moeten zich daarbij aan de 1,5 meter norm houden en kunnen van een afstand meekijken.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Bij de boerin aan tafel gaat helaas niet door, maar knutselen met echte schapenwol wel! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Als je op stap met de boerin bijboekt, kunnen per tent de spullen worden opgehaald bij boerin Lydia.
 • Ritje op de trekker
  Helaas gaat het ritje op de trekker niet door. Op de trekker kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje naar het strand of door het mooie landschap. Ook kun je er de welbekende Babboe bakfiets, een elektrische bakfiets en kinderfietsen huren.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen. Let op: het konijn aan de tent kun je niet online bijboeken, maar direct bij aankomst bij de boer(in).
 • De dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent en de broodjesservice zijn gewoon voor jullie beschikbaar. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel met beperkte openingstijden.

FarmCamps Op de Beemd

FarmCamps Op de Beemd - status en programmaFarmCamps Op de Beemd - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Op de Beemd in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Peter en boerin Monique jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen hebben ze voor nu een coole speurtocht opgezet waardoor je gelijk de hele boerderij leert kennen. De boerin legt jullie precies uit hoe het werkt als jullie aankomen.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen de hele dag heerlijk skelteren en spelen in de coole boomhut op het campingterrein en jullie kunnen heerlijk naar het bos. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Koeien uit de wei halen en koeien melken
  Jullie mogen meehelpen de koeien uit de wei te halen, zolang we met z’n allen goed letten op de 1,5 meter afstand. Mocht het echt te druk worden, dan doen we het even in overleg. Meehelpen met het melken van de koeien kan niet, maar vragen stellen hierover natuurlijk sowieso wel! Boer Peter of boerin Monique kunnen je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Dieren voeren
  De kids mogen zelfstandig de kippen, geiten en konijnen voeren.
 • Stallen uitmesten
  Willen jullie helpen de vloer aanvegen in de koeienstal en bij het jongvee, dat mag, graag zelfs ;-)! Jullie kunnen per gezin de stal in, check de mogelijkheden van tevoren even met de boerin.
 • Op stap met de boerin
  Lekker smullen!! Want er worden nog steeds heerlijk ijslolly’s gemaakt met verse room en fruit. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf bij jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Monique. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf het ijs kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten! Wil je liever knutselen dan heeft de boerin ook hele leuke knutselpakketjes voor bij de tent.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen nu óf alleen de kinderen erin of kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  BBQ aan de tent kan vooruit worden besteld, ontbijt is nog even niet beschikbaar. De boerderijwinkel is geopend, hetzelfde geldt voor de ijsverkoop. Er kan één gezin per keer naar binnen. Daarnaast kunnen jullie heerlijke verse melk bestellen bij de boer(in)!

FarmCamps Op Flakkee

FarmCamps Op Flakkee - status en programmaFarmCamps Op Flakkee - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Op Flakkee in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Huibert en boerin Annet jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, bestaat de rondleiding uit een coole speurtocht op de boerderij.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen en ligt er een grote berg zand waar heerlijk in geploeterd kan worden.
 • Koeien uit de wei halen
  Als het niet te druk is op de boerderij kunnen jullie helpen de koeien uit de wei halen. Dat kan niet met z’n allen tegelijk, maar gebeurt in overleg met de boer.
 • Koeien melken
  Meehelpen met melken kan, maar dan wel net iets anders dan normaal. Bij de stal hangt een inschrijfformulier waarop je naam en tent kunt invullen bij een door jullie gewenst of nog beschikbare tijd. De kinderen kunnen dan 1 op 1 een koe melken en de ouders mogen natuurlijk mee kijken (en al jullie vragen stellen) bij boer Huibert.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Jullie kunnen in overleg met de boer(in) een pony in de wei zetten en deze heerlijk vertroetelen, borstelen en versieren!
 • Ponyritje
  De kids kunnen een ritje maken op de pony. De ouders kunnen de kids erop zetten en meewandelen.
 • Meekijken in de stallen
  Iedereen mag komen kijken in de stallen, wel één gezin per keer en houd 1,5 meter afstand van de boer en boerin als zij aan het werk zijn.
 • Met de boerin op stap
  Jummie! Jullie gaan de allerlekkerste koekjes bakken! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent alle benodigdheden én de uitleg, persoonlijk gebracht door boerin Annet of boer Huibert.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen of alleen de kids erin of jullie kunnen er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mocht het niet doorgaan, dan hebben we voor iedereen een zakje marshmallows, zodat jullie zelf een kampvuur kunnen maken! Geen eigen kachel bij de tent, check dan even met de buren of je hun kachel voor een keertje mag lenen.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Hetzelfde geldt voor de heerlijke verse broodjesservice en de lekkere verse melk. De boerderijwinkel is ook geopend.

FarmCamps Oranjepolder

FarmCamps Oranjepolder - status en programmaFarmCamps Oranjepolder - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geeft boerin Sentine een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Dit keer niet persoonlijk, maar wel in de vorm van een hele coole fotopuzzeltocht.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen tot 12 jaar gewoon met elkaar spelen bij het splinternieuwe speeltoestel en op de coole trampoline. Wel regelmatig je handen wassen voor en na het spelen.
 • Dieren voeren
  De kinderen mogen met het voeren van de dieren de hokken en de weide in. Het is gebleken dat het voor de boerin heel lastig is om tijdens het voeren afstand te houden tot de kinderen: als je hier bezwaar tegen hebt, graag even melden! Dan doet ze haar uiterste best om daar rekening mee te houden. De ouders moeten tijdens het voeren steeds zelf de 1,5 meter norm in de gaten houden richting de boerin en de andere ouders. Dit betekent in de praktijk dat ze niet mee de hokken in kunnen, maar wel mee de weide in.
 • Platte wagen
  Boerin Sentine gaat regelmatig met de platte wagen en de trekker het land op. In verband met het waarborgen van de 1,5 meter afstand kan deze activiteit mogelijk niet doorgaan.
 • Met de boerin op stap
  Tijdens het tarwe malen en het bolussen bakken is het heel lastig voor de boerin om 1,5 meter afstand te bewaren tot de kinderen. De activiteit wordt zo ingericht dat één van de ouders zijn/haar kind kan assisteren (dit is nodig bij kinderen onder de 7 jaar), en dat alle volwassenen wel de 1,5 meter afstand kunnen houden.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open. Ook hier geldt de 1,5 meter regel vanaf 12 jaar. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Houd daarin rekening met elkaar.
 • Fietsen huren
  Check voor een heerlijk tochtje door het mooie Zeeuwse landschap even met de boerin wat de mogelijkheden zijn voor het huren van een fiets.
 • Overige activiteiten
  Afhankelijk van het aantal gasten, het weer en de leeftijd van de kids zal er op de boerderij worden gekeken naar wat voor andere activiteiten mogelijk zijn. Helaas kunnen we dat met de huidige maatregelen op voorhand niet aangeven.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de warme broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Wil je daar een vers eitje bij, hebben we ook! En heb je 's middags zin in een lekker ijsje, ook dat hebben we!

FarmCamps Stolkse Weide

FarmCamps Stolkse Weide - status en programmaFarmCamps Stolkse Weide - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Voor alles geldt dat we ons houden aan 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve kinderen tot en met 12 jaar, zij hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden

 • De Tour de Boer 
  Tijdens ieder verblijf geeft boerin Durkje een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Jullie krijgen de gelegenheid om mee te gaan met de rondleiding, waarbij de boerin jullie de boerderij laat zien. Hiernaast krijgen jullie de rondleiding op film! Zo kun je er zelf voor kiezen om live mee te gaan met ‘Tour de Boer’, of dat je het filmpje zelf bekijkt en de boerderij ontdekt!
 • BoerenPaspoort 
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen 
  De kinderen kunnen met elkaar spelen op de skelters, trampolines, speeltoestellen en in de Water Pret Weide. Ook binnen mag er op de speelzolder gespeeld worden. Let op, wel regelmatig de handen wassen of de handen even desinfecteren als je naar binnen loopt.
 • Koeien uit de wei halen 
  De koeien gaan ’s avonds tussen 19:00 - 19:30 uur naar buiten en rond 05:45 uur ’s morgens haalt de boer ze weer naar binnen. Ze gaan ’s nachts naar buiten i.p.v. overdag, zo kunnen de koeien meer uren buiten vers gras eten en hebben ze overdag geen last van de zon omdat ze lekker koel in de stal kunnen staan. Voor de echte vroege vogels kun je mee met koeien halen, check het activiteitenbord om te zien wanneer dit mogelijk is.
 • Koeien melken 
  Iedere dag om 6.30 uur en 17.15 uur worden de koeien gemolken. Je mag bij de melkstal naar binnen om te gaan kijken. Kinderen mogen ook ín de melkput bij de boer om alles van dichtbij te zien en om zelf te melken. Let op: i.v.m. de 1,5 meter mag er maar 1 gezin per keer naar binnen in de melkstal. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Kleine dieren en kalfjes voeren
  Iedere ochtend om 9.00 uur, behalve op zondag, kunnen jullie helpen bij de kleine dieren te voeren. Daarna worden de kalfjes gevoerd. Let daarbij altijd op de 1,5 meter afstand van de boer en anderen.
 • Met de boerin op stap 
  Met de boerin op stap ga je ijs maken met de boerin. We doen dit in de recreatieruimte. Als je meedoet, vergeet je dan niet op te geven van tevoren!
 • Kano varen en vissen 
  Met alle slootjes rondom de boerderij kun je hier heerlijk kanoën en vissen. In de boerderijwinkel zijn schepnetjes en vishengels te koop. De kano's die er liggen kun je gratis gebruiken voor een leuke tocht door de polder. Let op dat je het hekje goed dichtdoet, want er lopen daar ook regelmatig schapen en een hekje open laten staan is gevaarlijk voor kleine kinderen.
 • Fietsverhuur 
  Op de boerderij kun je fietsen huren voor een heerlijk tochtje door de mooie polder of naar één van de vele plassen. De fietsen worden op aanvraag op de boerderij gebracht door een plaatselijk fietsverhuurbedrijf. De folders hiervan staan bij de receptie in het folderrek.
 • Verzorgkonijn 
  Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze nu eerst even oefenen.Na een goede uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Dierenweide en knuffelschuur 
  De dierenweide en de knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen! In de knuffelschuur mag je per gezin tegelijk naar binnen. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Overige diensten 
  Alle overige diensten zoals ontbijt, BBQ, kaasfondue en gourmet aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk van de melktap niet. De boerderijwinkel is ook geopend en mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.

FarmCamps 't Looveld

FarmCamps 't Looveld - status en programmaFarmCamps 't Looveld - status en programma

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Bij alle activiteiten wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand en waar nodig bieden wij de activiteiten in aangepaste vorm aan.

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Johan en Boerin Matine jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen hebben ze voor nu een interactieve rondleiding met QR codes opgezet, heel cool!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen de hele dag heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Koeien uit de wei halen en koeien melken
  Iedereen kan meehelpen de koeien uit de wei te halen, zolang we met z’n allen goed letten op de 1,5 meter afstand. Meehelpen met het melken van de koeien kan niet, maar kijken zeker wel en vragen stellen hierover natuurlijk ook. Boer Johan of boerin Matine kunnen je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Dieren voeren
  De kids van boerin Matine en boer Johan gaan gezellig met jullie de dieren voeren. Op het activiteitenbord kun je precies lezen wanneer jullie mogen helpen.
 • Stallen uitmesten
  Willen jullie helpen de stal uitmesten, dat mag, graag zelfs ;-), zolang we met z'n allen maar rekening houden met de 1,5 meter afstand.
 • Op stap met de boerin
  Jummie! Jullie gaan yoghurt maken van verse melk. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen je hiervoor opgeven bij de boerin en dan per tent de spullen bij haar ophalen. Zij heeft stap voor stap uitgelegd hoe je helemaal zelf de yoghurt kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Pony’s borstelen
  We gaan samen met de kids de pony’s borstelen. Let ook hier weer op de 1,5 meter!
 • Ponyritje
  Voor de pony fans tot 8 jaar organiseert dochter Annemarie leuke ponyritjes van een half uur. Je kunt dit gelijk boeken bij aankomst.
 • Fietsverhuur
  Je kunt fietsen huren in het dorp. Let op dat het in de vakantieperiodes erg druk kan zijn.
 • Kinderboerderij en dierenweide
  De dierenweide en kinderboerderij zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Indien het aantal mensen het toelaat is er een kampvuur, maar bij grote drukte lukt het vanwege de 1,5 meter afstand helaas niet.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt. De broodjesservice is ook beschikbaar tijdens jullie verblijf en de boerderijwinkel is geopend. Daarnaast kunnen jullie heerlijke verse eitjes en verse melk halen bij de boer(in)!