Corona en jouw vakantie bij FarmCamps? Wat is er veranderd?Corona en jouw vakantie bij FarmCamps? Wat is er veranderd?

In reactie op het overheidsbeleid zullen we bij FarmCamps zorgdragen dat er op iedere boerderij maatregelen zijn genomen om het coronavirus te bestrijden.

Voor een verblijf op onze boerderijen gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis opvolgt. We verwachten van iedere gast dat hij/zij zich aan die gezondheidsadviezen van de rijksoverheid houdt. Bezoek ontvangen op de boerderij of bij de tent is vanwege deze richtlijnen momenteel niet toegestaan.

Heeft iemand in het gezin gezondheidsklachten, blijf dan thuis. De gezondheid van onze gasten, boeren en werknemers staat voorop. Mochten onze boeren zien dat er toch iemand met gezondheidsklachten is, dan mogen zij jullie de toegang tot de boerderij weigeren of jullie vakantie vroegtijdig afbreken

De boerderij-activiteiten zullen in aangepaste vorm plaatsvinden, zodat de 1,5 meter afstand regel gewaarborgd wordt. Op deze pagina lees je welke activiteiten er wel/niet plaatsvinden op jouw boerderij.

Welke algemene maatregelen treffen wij voor alle FarmCamps?Welke algemene maatregelen treffen wij voor alle FarmCamps?

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Onze boerderijen zijn kleinschalig opgezet, er is veel ruimte op het erf en bij de tenten.

 • Conform de richtlijnen van de overheid zijn alle sanitair gebouwen op de boerderijen tot 1 juli gesloten. Indien de sanitair gebouwen ook na 1 juli nog gesloten moeten blijven, regelen wij voor al onze tenten zonder sanitaire voorzieningen privé sanitair. Dit kan in de vorm zijn van een privé douchecabine naast de tent of privé toegang tot (een deel van het) sanitair gebouw.
 • Conform de richtlijnen van de overheid is alle horeca op de boerderijen gesloten.
 • In de centrale ruimtes (zoals knuffelschuur, dierenweide, recreatieruimte ed) mag maar een gezin per keer de ruimte in. Wees daarin vriendelijk naar elkaar.
 • Onze boeren geven geen hand.
 • Op iedere incheckbalie staat desinfecterende gel/spray, zodat gasten hun handen kunnen ontsmetten.
 • Tegen groepen van meer dan 2 personen die niet ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar houden en niet uit hetzelfde gezin komen, kan worden opgetreden.
 • Bezoek op de boerderij of bij de tent is niet toegestaan.
 • Jullie krijgen bij aankomst een eigen zeeppompje van ons.

Wat verwachten wij van onze gasten?Wat verwachten wij van onze gasten?

Voor een verblijf op onze FarmCamps locaties gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die je thuis opvolgt.

 • Wij willen je er graag op attenderen dat de regels van het RIVM ook van toepassing zijn op al onze boerderijen. Een van de regels is dat het overnachten in een en dezelfde accommodatie alleen is toegestaan voor mensen uit hetzelfde huishouden. Onder een huishouden verstaat de RIVM (en dus ook wij) echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.
 • Het is niet toegestaan bezoek te ontvangen op de boerderij of bij de tent.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes).
 • Was je handen.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
 • Heb je verkoudheidsklachten? Dan vragen we je thuis te blijven. 
 • Behoor je tot een risicogroep? Dan adviseren we je thuis te blijven, maar uiteraard is dit geheel op eigen verantwoordelijkheid.

Wat is de laatste status op onze boerderijen?

FarmCamps BoeBaDoe

FarmCamps BoeBaDoe - status en programmaFarmCamps BoeBaDoe - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij BoeBaDoe in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Bart en Boerin Floor jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen de hele dag heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Ponyles
  De ponyles gaat door. Het is wel belangrijk dat er een ouder is die in staat is met een pony te lopen en een klein stukje te rennen. Als een volwassen begeleider de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Mocht je dat als ouder niet lukken, laat ons dat dan even weten bij aankomst, dan kunnen we iets anders regelen.
 • Koeien melken
  Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, dat gaan we nu in kleine groepjes doen. Meekijken en honderden vragen stellen kan natuurlijk sowieso wel! Vanuit de stal kijk je zo de melkput in en vanuit daar kan Boer Bart je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Koeien en kalfjes knuffelen!
  Omdat het melken nu niet kan, bieden Bart en Floor een gratis workshop Koe & Kalf knuffelen aan. Boer Bart of boerin Floor leren jullie alles over de koeien, hun familiekudde en jullie mogen natuurlijk knuffelen, als je durft ??
 • Pizza!
  Jaja er kan nog genoten worden van Boer Bart zijn overheerlijke pizza's. Weliswaar niet met z’n allen op het gezamenlijk terras, maar wel lekker bij jullie eigen tent. Ieder gezin maakt (met strikte hygiëne maatregelen) z'n eigen pizza’s en brengt ze één voor één naar Boer Bart. Die stopt ze in de pizza oven en als ze klaar zijn nemen jullie ze weer mee terug naar de tent. Jullie zullen na elkaar aan de beurt zijn waardoor er geen groep bij de pizza oven of op het terras zal staan. Zo kunnen we er toch een gezellige avond van maken en genieten van Boer Bart zijn overheerlijke pizza's! Let op, de pizza avonden zijn alleen mogelijk bij deelname van minimaal 3 tenten!
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Kampvuur
  Boer Bart en Boerin Floor zullen bij het kampvuur stoelen neerzetten met juiste afstand, met als afspraak dat iedere volwassene een stoel moet hebben en vol = vol. Zo kunnen we de kampvuuravonden blijven houden, op een aangepaste manier. Is de groep te groot om het te kunnen hanteren, dan zal er helaas geen kampvuur zijn.
 • Overige diensten
  Ontbijt aan de tent kan alleen als je dit vooruit hebt bijgeboekt. Dit kan niet meer worden besteld op de boerderij. BBQ aan de tent is helaas tijdelijk niet mogelijk. Wel kunnen jullie heerlijke verse melk halen bij de boer(in) en het boerderijwinkeltje is ook gewoon geopend. Het sanitair gebouw op de boerderij is dicht, er is dus geen wasmachine beschikbaar.

FarmCamps Breehees

FarmCamps Breehees - status en programmaFarmCamps Breehees - status en programma

Deze boerderij is weer geopend! De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft op woensdag 29 april besloten dat deze boerderij per direct weer open mag. 

Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Breehees in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Huub en boerin Carolien jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) op papier, zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen tot 12 jaar gewoon met elkaar spelen in de coole speeltuin. Wel regelmatig je handen wassen voor en na het spelen.
 • Rijles
  De rijles kan doorgaan. De groep kinderen wordt verdeeld in ervaren en onervaren ruiters, de indeling hoor je op de boerderij! Voor de onervaren kids is het belangrijk dat er begeleiding bij is in de vorm van een ouder of ervaren kind tot 12 jaar. De ouders mogen helaas niet langs de bak blijven kijken tijdens de les in verband met de strikte maatregelen van de FNRS.
 • Wandelpony
  Wil je er met de kids lekker op uit met je eigen wandelpony? Boek deze dan bij aankomst direct bij boerin Carolien. Dit is leuk voor het hele gezin en ook de niet ervaren kids kunnen dan een stukje op de wandelpony rijden, uiteraard wel onder begeleiding van de ouders.
 • Buitenrit
  De buitenritten zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Carolien gaat met de kids (sorry papa en mama) de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand en de kinderen moeten dus zonder volwassen begeleiding bij de pony’s kunnen.
 • Ponyspelen
  De ponyspelen zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS.
 • Pony VIP Pakket
  Het Pony VIP Pakket gaat helaas niet door. Ook hier kunnen we de 1,5 meter afstand niet waarborgen en daardoor niet bieden wat we jullie normaal aanbieden. Je kunt als ouders wel samen met je kinderen wandelen met de pony’s. Ook zijn er losse rijlessen te boeken voor kinderen.
 • Ponyritje 
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boerin Carolien.
 • Met de boer op stap
  Helaas kunnen we niet met z’n allen op safari in de ‘Breese tram’. In de tram kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mochten er nu teveel gasten zijn voor een gezamenlijk kampvuur, dan gaat het kampvuur helaas niet door.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de warme broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Het terras is helaas nog gesloten, maar jullie kunnen wel gerechten van de avondkaart bestellen voor take away of bezorgservice aan de tent. En heb je zin in een lekker ijsje, dat kan worden opgehaald. Let op, ook hier zijn de openingstijden beperkt. Check dit even met de boerin.

FarmCamps De Bosrand

FarmCamps De Bosrand - status en programmaFarmCamps De Bosrand - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Bosrand in aangepaste vorm aan en geniet je hier in tijden van corona vooral van een self-supporting vakantie op een prachtige locatie:

 • De Tour de Boer
  Boer Jacob en Boerin Ellis leiden jullie in overleg één voor één rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Het boerenpaspoort ligt bij aankomst klaar in de tent. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die de kids kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en spelen op de verschillende speeltoestellen. Vergeet niet regelmatig je handen te wassen voor en na het spelen.
 • Pony borstelen
  Stel je hebt thuis een eigen poetstas liggen waarmee je heerlijk een pony kunt borstelen, dan moet je die zeker meenemen deze vakantie! De pony (maar ook de ezel) in de knuffelweide vinden het wel fijn als je ze even komt borstelen. Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg kunnen we per gezin kijken wie er wanneer de lieve pony mag borstelen. En let op, er moet altijd een volwassene bij zijn, want de boer en boerin kunnen hier als begeleider de 1,5 meter niet garanderen.
 • Koeien kijken in de stallen
  Via de weg kun je naar de koeienstal wandelen. Helaas blijft het de komende tijd vooral bij koeien kijken. Meehelpen de koeien uit de wei halen of schoonmaken in de stallen en met het voeren van de grotere dieren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Kniepertjes bakken met de boerin gaat helaas niet lukken de komende tijd. Hetzelfde geldt voor ‘bij de boer(in) aan tafel’. Natuurlijk kunnen jullie wel zelf in de tent lekker pannenkoeken bakken of pasta maken. Vergeet je de boodschappen niet mee te nemen van thuis?
 • Zwemmen in het bosven
  Op loopafstand van de boerderij is een heerlijk bosven. Hier kunnen jullie fijn zwemmen of op de kleine strandjes liggen.
 • Wandelen
  De omgeving bij De Bosrand is zo prachtig en daarom ook enorm geschikt voor een mooie wandeling of fietstocht!
 • Verzorgkonijn
  Momenteel zijn er even geen verzorgkonijnen beschikbaar op de boerderij. Hopelijk kan dit na de corona periode wel weer gewoon!
 • De knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie helaas gesloten.
 • De dierenweide
  De dierenweide met pony en ezel is tijdens jullie vakantie open, maar wel op een andere manier dan normaal. Er kan per keer een gezin in de dierenweide. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gaat de komende weken niet door. Jullie kunnen natuurlijk wel een vuurtje stoken bij de houtkachel bij de tent! En als je van thuis marshmallows meeneemt, dan wordt het helemaal één groot feest!
 • Overige diensten
  Op de boerderij zijn tijdens de corona periode geen overige diensten zoals ontbijt, BBQ pakket of boerderijwinkel beschikbaar. De supermarkten in de buurt zijn wel gewoon open.

FarmCamps De Geele Bosch

FarmCamps De Geele Bosch - status en programmaFarmCamps De Geele Bosch - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Geele Bosch in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Boer Bill, Boerin Ella of hun zoon Michel leidt jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Daarnaast mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Pony borstelen en versieren
  Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg kunnen we per gezin kijken wie er wanneer de lieve pony mag borstelen en versieren en wie de paarden kan verzorgen.
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin.
 • Kalfjes en dieren voeren
  We kunnen niet met z’n allen tegelijk de dieren voeren vanwege de afstandsnorm. Wel kunnen de boer en boerin het eerst voordoen en daarna jullie één voor één!
 • Koeien uit de wei halen en stallen uitmesten
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap!
  We gaan helaas geen milkshakes maken, maar voor wie wil knutselen, heeft Boerin Ella een leuk knutselpakket.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De knuffelschuur en dierenweide zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Het kan doorgaan zolang er 1,5 meter afstand kan worden gehouden van elkaar.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt. De broodjesservice is ook beschikbaar tijdens jullie verblijf. Daarnaast kunnen jullie heerlijke verse eitjes halen bij de boer(in) en wat dacht je van een heerlijk zelfgemaakt ijsje! De boerderijwinkel is gesloten, maar mocht je iets uit de boerderijwinkel nodig hebben, dan kunnen we dit afleveren bij je tent. Hetzelfde geldt voor eventuele afhaalmaaltijden, informeer bij aankomst even naar de mogelijkheden.

FarmCamps De Kamperhoek

FarmCamps De Kamperhoek - status en programmaFarmCamps De Kamperhoek - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Kamperhoek in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Huub en boerin Martine jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen hebben ze voor nu een super coole rondleiding opgezet op papier waar je ook nog een beetje bij moet nadenken!
 • BoerenPaspoort
  De BoerenPaspoorten liggen al voor jullie klaar in de tent bij aankomst. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids tot 12 jaar kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen ook in de Hooi Hooi Speelschuur. Vergeet niet regelmatig je handen te wassen voor en na het spelen.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is geopend voor de kids!
 • Op stap met de boerin!
  Ja dat gaat door, jullie kunnen nog graspoppetjes knutselen. Helaas niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen je hiervoor opgeven bij boerin Martine en dan komt zij per tent de spullen langsbrengen. Zij heeft stap voor stap uitgelegd hoe je helemaal zelf het poppetje kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk aan haar komen laten zien ??.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de ‘On Tour met de boer’ huifkartocht tijdelijk niet door (boehoe!). In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Pony’s borstelen
  Jullie kunnen per gezin de pony borstelen, maar dan wel met begeleiding van een van de ouders. Als de boer of boerin de pony moet helpen, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren.
 • Pony/ezelritje
  De kids kunnen super leuk een ritje maken op de pony of ezel, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin moet meelopen, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met de boer of boerin.
 • Knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Met z’n allen een gezamenlijk kampvuur wordt wat moeilijk, maar jullie kunnen een vuurtje stoken bij de tent, zorgen wij voor de marshmallows!
 • Overige diensten
  BBQ aan de tent kan van tevoren worden bijgeboekt. Ontbijt aan de tent hebben we tijdelijk niet, maar dat wordt dubbel en dwars goedgemaakt met de verse broodjesservice en de verse eitjes die je kunt bestellen bij de boer en boerin. De boerderijwinkel is ook geopend, er mag steeds maximaal één gezin per keer naar binnen.

FarmCamps De Smulhoeve

FarmCamps De Smulhoeve - status en programmaFarmCamps De Smulhoeve - status en programma

Deze boerderij is weer geopend! De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft op woensdag 29 april besloten dat deze boerderij per direct weer open mag. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken.

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Smulhoeve in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Karin en boer Dennis jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Karin en Dennis er een speurtocht van gemaakt.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelf kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Stallen schoonmaken
  De kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom om in de ochtend Karin te helpen met het poepscheppen in de stallen of de paddock van de shets. Mocht je nu als gezin graag willen helpen, dan mag dat ook, gewoon even afstemmen met boerin Karin.
 • Dieren voeren
  Boerin Karin gaat 1 keer per dag de dieren voeren met de kinderen die dat zelfstandig kunnen. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm op afstand blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin.
 • Verzorgpony
  Je kunt nog steeds met je eigen verzorgpony bezig zijn op de boerderij. De groep kinderen wordt verdeeld in ervaren en onervaren ruiters. Iedere groep rijdt een uur per dag, de indeling hoor je op de boerderij! Als je niet rijdt kun je de pony verzorgen en ermee aan de wandel. Voor de onervaren kids is het belangrijk dat er begeleiding bij is in de vorm van een ouder of ervaren kind tot 12 jaar. Let op: de pony’s hebben ook rust nodig en staan dus niet de hele dag bij de tent, maar gewoon in de stal.
 • Knuffelpony
  Kun je nog niet zelf rijden, dan kun je wel heel goed met onze pony’s knuffelen. Je krijgt je eigen shetlander die je mag verzorgen, borstelen, knuffelen en waarmee je mag wandelen. Let op, op de knuffelpony kan niet worden gereden! En natuurlijk moet er ook een ouder bij zijn ter begeleiding als je nog te klein bent om zelf alleen te knuffelen.
 • Buitenrit
  De buitenritten zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS. Wel zijn er wandelshets!
 • Wandelshet
  Wil je er met de kids lekker op uit met je eigen wandelshet? Boek deze dan bij aankomst direct bij boerin Karin. Dit is leuk voor het hele gezin. De shetlander moet wel door een van de ouders worden vastgehouden en mag alleen in stap. Kleine kids (ongeveer tot 40 kilo) kunnen er zelfs een stukje op zitten tijdens de wandeltocht.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Karin gaat met de kids (sorry papa en mama) de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand en de kinderen moeten dus zonder volwassen begeleiding bij de pony’s kunnen.
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boerin Karin.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent alle benodigdheden, persoonlijk gebracht door boerin Karin of boer Dennis of een van de kids. Zo kunnen jullie toch lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen! En ook de sportievelingen worden niet vergeten. Mocht er genoeg animo zijn, dan gaat zoon Mees een voetbal training/clinic verzorgen, hoe cool is dat!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Fietsen huren
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen regelen voor een heerlijk tochtje door het mooie Brabantse landschap.
 • Kampvuur
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, maar jullie kunnen natuurlijk heerlijke marshmallows meenemen van thuis die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Ook zijn er heerlijke verse eitjes en melk te koop op de boerderij. Het terras is helaas nog gesloten, maar de boerderijwinkel is geopend. Daarnaast is er twee keer per week pizza avond op de boerderij En heb je zin in een lekker ijsje, dat is er ook!

FarmCamps De Verloren Kost

FarmCamps De Verloren Kost - status en programmaFarmCamps De Verloren Kost - status en programma

Deze boerderij is vanaf 27 april geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij De Verloren Kost in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Sherman en boerin Annemarie jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Sherman en Annemarie er een speurtocht van gemaakt. Elk gezin krijgt bij incheck een tijdstip door wanneer er gestart kan worden met de rondleiding/speurtocht, die als klap op de vuurpijl wordt afgesloten met een ponyritje!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Rijles
  De rijles kan sowieso doorgaan voor kinderen met ervaring. Voor kinderen zonder ervaring ook, maar dan wel in aangepaste vorm. We zullen met kleinere groepjes gaan werken en dat betekent automatisch ook dat we de duur van de rijles gaan inkorten. Daarnaast mogen de ouders helaas niet langs de bak blijven kijken tijdens de les in verband met de strikte maatregelen van de FNRS (paardenbond).
 • Knuffelpony
  Indien er tijdens het maken van de boeking een knuffelpony is bijgeboekt, dan is deze nog beschikbaar. Is dit niet het geval, dan is het helaas momenteel niet meer mogelijk.
 • Buitenrit
  De buitenritten zijn helaas niet mogelijk met de huidige maatregelen van de FNRS.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Boerin Annemarie gaat met jullie de pony’s borstelen en versieren, uiteraard hier ook op gepaste afstand. Voor deze activiteit geldt een maximaal aantal inschrijvingen. Stem dit af als je aankomt.
 • Dieren voeren en stallen schoonmaken
  De kinderen mogen met het voeren van de dieren de weide in. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm buiten de weide blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin. De kinderen zijn ook van harte welkom om in de ochtend te komen helpen met het uitmesten van de stallen. Ook hier geldt weer dat de ouders de 1,5 meter afstand moeten waarborgen. Zij kunnen dus alleen op afstand meekijken.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er worden nog steeds prachtige hoefijzers versierd. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent een kistje met een werkblad en alle benodigdheden, persoonlijk gebracht door boerin Annemarie of boer Sherman. Zo kunnen jullie toch lekker knutselen en heb je straks een hoefijzer vol geluk thuis aan de muur hangen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mochten er nu teveel gasten zijn voor een gezamenlijk kampvuur, dan krijgen jullie heerlijke marshmallows die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel met aangepaste openingstijden. Het terras is helaas nog gesloten, maar jullie kunnen wel gerechten van de lunchkaart bestellen voor take away of bezorgservice aan de tent. En heb je zin in een lekker ijsje, dat kan worden opgehaald. Let op, ook hier zijn de openingstijden beperkt. Check dit even met de boerin.

FarmCamps Den Branderhorst

FarmCamps Den Branderhorst - status en programmaFarmCamps Den Branderhorst - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Den Banderhorst in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer 
  Boer Eddy en Boerin Anne-Marie leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen 
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Koeknuffelen 
  Als de koeien buiten lopen in de wei, kan er heerlijk worden geknuffeld met de koeien. Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg met boer Eddy wordt het knuffelen ingepland. Mochten de koeien op stal staan, dan is dat helaas niet mogelijk.
 • Koeien uit de wei halen en helpen in de stallen
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, en de koeien lopen alweer in de wei, dan mogen jullie Boerin Anne-Marie helpen met de koeien uit de wei halen en met het schoonmaken van de stallen. Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 meter afstandsnorm kunnen waarborgen.
 • Ponyritje 
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de Boer of Boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel 
  Wafels bakken met de boerin gaat helaas niet lukken de komende tijd. Maar goed nieuws, bij de boer(in) aan tafel gaat wel gewoon door. De Boerenfrietavond wordt tijdens deze bijzondere dagen ‘Boerenfriet aan tent’! Dus niet bij de boer(in) aan tafel, maar wel lekker frietjes eten aan jullie eigen tafel.
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is vooralsnog gesloten. Buiten kan er volop gespeeld worden.
 • Fietsverhuur
  Boerin Anne-Marie kan fietsen voor je huren bij de fietsenwinkel in de buurt, zodat jullie heerlijk met het gezin van de omgeving kunnen genieten. De fietsen kunnen zelfs voor jullie naar de boerderij worden gebracht.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • De dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar wel op een andere manier dan normaal. Er kan per keer een gezin in de dierenweide. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur 
  Het gezamenlijk kampvuur doen we de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan krijgen jullie heerlijke marshmallows die jullie kunnen roosteren bij de houtkachel bij de tent!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent zijn gewoon voor jullie beschikbaar. Ook de boerderijwinkel is open.

FarmCamps Five Star

FarmCamps Five Star - status en programmaFarmCamps Five Star - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Five Star in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Ella leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren op de skelterbaan. En natuurlijk mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen. De binnenspeeltuin is helaas gesloten, deze mag volgens de maatregelen van de RIVM nog niet open.
 • Ponyrit
  De kids kunnen een ritje maken op een pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Het ponyritje kan worden ingepland per gezin. Check dit even met boer Jan.
 • Knuffelpony
  Je kunt nog steeds een knuffelpony bijboeken. Boer Jan leert jou op gepaste afstand hoe je een pony moet verzorgen. Iedere dag mag je je pony (shetlander of mini paardje) borstelen en naar de wei brengen. Natuurlijk mag je iedere dag ook een half uurtje met je pony gaan wandelen, indien nodig met begeleiding van een ouder. Let op, de focus ligt dus niet op rijden of les krijgen, maar op verzorgen en heel veel knuffelen.
 • Pony’s borstelen
  De boer en/of boerin gaat met de kinderen de pony’s borstelen, uiteraard hier ook op gepaste afstand. De ouders mogen komen kijken, zolang er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand.
 • Dieren uit de wei halen en voeren
  De kinderen mogen ‘s avonds meehelpen met het uit de wei halen en voeren van de dieren. Om het niet te druk te laten worden, willen we jullie vragen om met maximaal één ouder op gepaste afstand mee te kijken. Als er kleine kids bij zijn die begeleiding nodig hebben, dan kan dat ook op gepaste afstand van elkaar.
 • Met de boerin op stap
  Nom nom er worden nog steeds lekker chips gemaakt. Niet helemaal samen met de boerin en toch ook weer een beetje wel. Boerin Ella komt alle benodigde spullen naar de tent brengen, met natuurlijk de uitleg op papier. Vervolgens worden de nog niet klare chipjes door de boerin bij jullie opgehaald, afgebakken en kant en klaar weer aan de tent teruggebracht in een papieren zakje. Dat wordt smullen!
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide kun je alleen tijdens het voeren in met de boerin. De knuffelschuur is voor de kids gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt, broodjesservice en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Wil je verse eitjes, die hebben we ook! En voor verse melk, is er een melktap bij een van de boerderijen verderop. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel 1 persoon per keer naar binnen.
  Het terras is helaas nog gesloten, maar jullie kunnen wel gerechten van de lunchkaart bestellen voor take away of bezorgservice aan de tent en ook de frituur kan op vaste tijden besteld worden. Check dit even met de boerin.

FarmCamps Fleur Stables

FarmCamps Fleur Stables - status en programmaFarmCamps Fleur Stables - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Fleur Stables in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Jan en Boerin Saskia jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren, fietsen en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Verzorgpony
  Gelukkig kun je nog steeds je eigen pony verzorgen op de boerderij. Het gaat wel iets anders dan normaal. De kinderen kunnen in de buitenbak of longeerbak rijden. De campinggasten mogen helaas niet in de stal (binnenbak) komen vanwege regels van de KNHS. Alles wat jullie nodig hebben om te rijden, wordt klaargelegd in de boerderijwinkel. Het opzadelen en borstelen gebeurt buiten bij de boerderijwinkel. Let hierbij goed op de 1,5 meter afstand en was regelmatig je handen, voor en na gebruik van de spullen.
 • Privéles
  Als de kids zelfstandig kunnen opzadelen of als er een ouder kan helpen, dan kan er een rijles geboekt worden. Als een begeleider de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Indien er geen ouder is om te helpen of als de kinderen niet zelf kunnen opzadelen, dan zijn rijlessen helaas niet mogelijk.
 • Pony wandelen
  Als een van de ouders kan meewandelen, dan kan er heerlijk met de pony worden gewandeld.
 • Pony Diploma Arrangement
  Het Pony Diploma Arrangement kan doorgaan. Het is wel belangrijk dat er een ouder is die in staat is met een pony te lopen en een klein stukje te rennen. Als een volwassen begeleider de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren. Mocht je dat als ouder niet lukken, laat ons dat dan even weten bij aankomst, dan kunnen we iets anders regelen.
 • Dieren voeren en stallen schoonmaken
  Meehelpen in de stallen en met het voeren van de grotere dieren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. De eenden en kippen mogen natuurlijk wel nog steeds gevoerd worden! Die hebben ook gewoon trek :-).
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  De activiteiten met de boer en boerin gaan helaas niet door. Tijdens deze activiteiten kunnen we de 1,5 meter afstand niet waarborgen. Jullie kunnen natuurlijk wel zelf iets lekkers maken in de tent!
 • Bootje huren
  Er kan zeker nog een bootje worden gehuurd. In de vaart kunnen jullie met het gezin nog heerlijk varen.
 • Dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er dan per gezin in. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, maar je kunt natuurlijk wel je eigen vuurtje stoken in de houtkachel bij de tent. Zin in wat zoets? Dan zijn er in de boerderijwinkel ook nog marshmallows te koop of je neemt ze mee van thuis!
 • Overige diensten
  Ontbijt en BBQ pakket aan de tent kunnen jullie gewoon van tevoren bestellen en ook de broodjesservice is beschikbaar tijdens jullie verblijf. De boerderijwinkel is gewoon open (let op: wel een beperkter assortiment). Daarnaast kunnen jullie bij de boer en boerin lekkere verse eitjes halen en als het lekker weer is zelfs ook nog een ijsje!
 • Check-out
  Vanwege hygiëne vragen we al onze gasten hun beddengoed zelf in de waszak te doen en bij vertrek in de waskar te gooien.

FarmCamps Hoeve Sonneclaer

FarmCamps Hoeve Sonneclaer - status en programmaFarmCamps Hoeve Sonneclaer - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Hoeve Sonneclaer in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Barend en Boerin Tineke jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen krijgen jullie bij ontvangst alle benodigde uitleg en toelichting van de boer(in) zodat jullie exact weten hoe, wat en waar!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze zelfstandig of samen met de ouders kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Dit kan natuurlijk niet met z’n allen tegelijk. In overleg kunnen we per gezin kijken wie er wanneer de lieve pony’s mag borstelen en versieren.
 • Koeien melken en kalfjes voeren
  Meehelpen met koeien melken en kalfjes voeren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. Jullie kunnen wel per gezin komen kijken naar het voeren van de kalfjes!
 • Koeien uit de wei halen en stallen uitmesten
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Vla maken met de boerin
  Jaja er wordt nog steeds heerlijke vla gemaakt van verse melk en eitjes. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Tineke. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf de vla kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Huifkartocht
  Helaas gaat de tocht niet door. In de huifkar kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje door het mooie Drentse landschap.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds een eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De knuffelschuur en dierenweide zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Er is geen gezamenlijk kampvuur, helaas kunnen we daar de 1,5 meter afstand niet voldoende waarborgen. 
 • Overige diensten
  Ontbijt aan de tent is helaas tijdelijk niet te bestellen, maar een lekker BBQ pakket wel! De boerderijwinkel is geopend en ook de broodjesservice is beschikbaar tijdens jullie verblijf, net als de heerlijke verse melk en verse eitjes en als het lekker weer is zelfs ook nog een ijsje!

FarmCamps Mariekerke

FarmCamps Mariekerke - status en programmaFarmCamps Mariekerke - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Mariekerke in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Boer Jan en boerin Lydia leiden jullie rond op hun mooie boerderij. Zij zullen ervoor zorgen dat hierbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Daarnaast mogen de kinderen op het erf gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen en bij binnenkomst in de tent ook weer goed hun handen wassen.
 • Hooi Hooi Speelschuur
  De Hooi Hooi Speelschuur is helaas gesloten. Schapen melken Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, dat gaan we nu in kleine groepjes doen. Meekijken en honderden vragen stellen kan natuurlijk sowieso wel! Boer Jan kan je op veilige afstand alles vertellen en leren over de schapen.
 • Schapen scheren
  Helaas gaat het schaap scheren voorlopig niet door. Dit gebeurt normaal onder begeleiding van de boer en dan kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Schapen uit de wei halen
  Jullie mogen boer Jan helpen met de schapen uit de wei halen en met het voeren van de dieren. Iedereen is welkom, zolang we de 1,5 meter afstandsnorm kunnen waarborgen.
 • Dieren voeren
  De kinderen mogen meehelpen met het voeren van de dieren. De ouders moeten zich daarbij aan de 1,5 meter norm houden en kunnen van een afstand meekijken.
 • Met de boer op stap/ bij de boer(in) aan tafel
  Bij de boerin aan tafel gaat helaas niet door, maar knutselen met echte schapenwol wel! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Als je op stap met de boerin bijboekt, kunnen per tent de spullen worden opgehaald bij boerin Lydia.
 • Ritje op de trekker
  Helaas gaat het ritje op de trekker niet door. Op de trekker kan de 1,5 meter afstand niet worden gehanteerd.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je ter plekke fietsen huren voor een heerlijk tochtje naar het strand of door het mooie landschap. Ook kun je er de welbekende Babboe bakfiets, een elektrische bakfiets en kinderfietsen huren.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen. Let op: het konijn aan de tent kun je niet online bijboeken, maar direct bij aankomst bij de boer(in).
 • De dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent en de broodjesservice zijn gewoon voor jullie beschikbaar. Ook de boerderijwinkel is open, let op, wel met beperkte openingstijden.

FarmCamps Op de Beemd

FarmCamps Op de Beemd - status en programmaFarmCamps Op de Beemd - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Op de Beemd in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Peter en boerin Monique jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen hebben ze voor nu een coole speurtocht opgezet waardoor je gelijk de hele boerderij leert kennen.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen de hele dag heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Koeien uit de wei halen en koeien melken
  Jullie mogen meehelpen de koeien uit de wei te halen, zolang we met z’n allen goed letten op de 1,5 meter afstand. Mocht het echt te druk worden, dan doen we het even in overleg. Meehelpen met het melken van de koeien kan niet, maar vragen stellen hierover natuurlijk sowieso wel! Boer Peter of boerin Monique kunnen je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Dieren voeren
  Het dieren voeren gaat voorlopig niet vanwege de 1,5 meter afstand. Die kunnen we tijdens het voeren niet hanteren.
 • Stallen uitmesten
  Willen jullie helpen de stal uitmesten, dat mag, graag zelfs ;-)! Jullie kunnen per gezin de stal in, check de mogelijkheden van tevoren even met de boerin.
 • Op stap met de boerin
  Lekker smullen!! Want er worden nog steeds heerlijk ijslolly’s gemaakt met verse room en fruit. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf bij jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Monique. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf het ijs kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten! Wil je liever knutselen dan heeft de boerin ook hele leuke knutselpakketjes voor bij de tent.
 • Knuffelschuur en dierenweide
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen nu óf alleen de kinderen erin of kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Het gezamenlijk kampvuur gebeurt de komende weken in overleg met de gasten. Als de groep te groot is en er kan geen gepaste afstand worden gehouden, dan gaat het helaas niet door. Kunnen we wel de benodigde afstand bewaren, dan uiteraard wel!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent zijn momenteel nog niet beschikbaar. De boerderijwinkel is op aangepaste tijden geopend, hetzelfde geldt voor de ijsverkoop. Daarnaast kunnen jullie heerlijke verse melk bestellen bij de boer(in)!

FarmCamps Op Flakkee

FarmCamps Op Flakkee - status en programmaFarmCamps Op Flakkee - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Op Flakkee in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boer Huibert en boerin Annet jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, bestaat de rondleiding uit een coole speurtocht op de boerderij.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen en ligt er een grote berg zand waar heerlijk in geploeterd kan worden.
 • Koeien uit de wei halen
  Als het niet te druk is op de boerderij kunnen jullie helpen de koeien uit de wei halen. Dat kan niet met z’n allen tegelijk, maar gebeurt in overleg met de boer.
 • Koeien melken
  Meehelpen met melken kan vanwege de afstandsnorm helaas niet met z'n allen tegelijk, maar als het aantal gasten het toelaat mogen jullie om de beurt even komen gluren (en al jullie vragen stellen) bij boer Huibert.
 • Pony’s borstelen en versieren
  Jullie kunnen in overleg met de boer(in) een pony in de wei zetten en deze heerlijk vertroetelen, borstelen en versieren!
 • Ponyritje
  De kids kunnen nog steeds een ritje maken op de pony, maar dan wel alleen als een van de ouders kan meewandelen. Als de boer of boerin de pony moet vasthouden, dan kunnen wij de 1,5 meter niet hanteren.
 • Meekijken in de stallen
  Iedereen mag komen kijken in de stallen, wel één gezin per keer en houd 1,5 meter afstand van de boer en boerin als zij aan het werk zijn.
 • Met de boerin op stap
  Jummie! Jullie gaan de allerlekkerste koekjes bakken! Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent. Jullie krijgen per tent alle benodigdheden én de uitleg, persoonlijk gebracht door boerin Annet of boer Huibert.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen of alleen de kids erin of jullie kunnen er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Verzorgkonijn
  Je kunt natuurlijk nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Mocht het niet doorgaan, dan hebben we voor iedereen een zak haardhout en een zakje marshmallows, zodat jullie zelf een kampvuur kunnen maken! Geen eigen kachel bij de tent, check dan even met de buren of je hun kachel voor een keertje mag lenen.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Hetzelfde geldt voor de heerlijke verse broodjesservice en de lekkere verse melk. De boerderijwinkel is ook geopend.

FarmCamps Oranjepolder

FarmCamps Oranjepolder - status en programmaFarmCamps Oranjepolder - status en programma

Deze boerderij is geopend! Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Oranjepolder in aangepaste vorm aan. Let op: de prijzen van de aangepaste activiteiten kunnen afwijken van de standaardprijs, check dit bij aankomst even met de boer(in).

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Sentine en boer Gavin jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen, hebben Sentine en Gavin er een fotopuzzeltocht van gemaakt.
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen nog steeds heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen tot 12 jaar gewoon met elkaar spelen bij het splinternieuwe speeltoestel en op de coole trampoline. Wel regelmatig je handen wassen voor en na het spelen.
 • Dieren voeren
  De kinderen mogen met het voeren van de dieren de weide in. De ouders moeten in verband met de 1,5 meter norm buiten de weide blijven. Gezinnen met hele kleine kinderen die nog begeleiding nodig hebben, krijgen een voerbakje om later zelf naar binnen te gaan. Dit zal moeten worden afgestemd met de boerin.
 • Platte wagen
  Boerin Sentine gaat regelmatig met de platte wagen en de trekker het land op. In verband met het waarborgen van de 1,5 meter afstand kan deze activiteit mogelijk niet doorgaan.
 • Met de boerin op stap
  Tarwe malen en bolussen bakken wordt heel moeilijk met de huidige 1,5 meter maatregelen. Doorgang van deze activiteit hangt af van de drukte op de boerderij.
 • Dierenweide en knuffelschuur
  De dierenweide en knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er of met alleen kinderen tot 12 jaar, of per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Als het niet te druk is op de boerderij, dan is er een gezamenlijk kampvuur waarbij we goed letten op de 1,5 meter afstand. Houd daarin rekening met elkaar.
 • Fietsen huren
  Check voor een heerlijk tochtje door het mooie Zeeuwse landschap even met de boerin wat de mogelijkheden zijn voor het huren van een fiets.
 • Overige activiteiten
  Afhankelijk van het aantal gasten, het weer en de leeftijd van de kids zal er op de boerderij worden gekeken naar wat voor andere activiteiten mogelijk zijn. Helaas kunnen we dat met de huidige maatregelen op voorhand niet aangeven.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals de warme broodjesservice, ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden besteld en worden aan de tent gebracht. Wil je daar een vers eitje bij, hebben we ook! En heb je 's middags zin in een lekker ijsje, ook dat hebben we! Bovendien hebben de boer en boerin een lijstje beschikbaar met alle restaurants in Middelburg waar afhaal en bezorging mogelijk is, check dit bij aankomst even met de boerin.

FarmCamps Stolkse Weide

FarmCamps Stolkse Weide - status en programmaFarmCamps Stolkse Weide - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij Stolkse Weide in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden boerin Durkje en boer Wilco jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen heeft Durkje er iets cools van gemaakt en krijgen jullie de rondleiding op film!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  Alle skelters en speeltoestellen zijn voor alle kinderen vrij te gebruiken. De speelzolder is helaas nog wel even dicht, maar buiten mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen op de trampolines en speeltoestellen. Let op, wel regelmatig de handen wassen.
 • Dieren voeren
  Meehelpen met het voeren van de dieren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. We kunnen hierbij de 1,5 meter afstand niet garanderen.
 • Koeien melken en kalfjes voeren
  Meehelpen met koeien melken en kalfjes voeren kan vanwege de afstandsnorm helaas niet. Jullie kunnen wel per gezin komen kijken naar het voeren van de kalfjes!
 • Koeien uit de wei halen
  Mocht het nu niet te druk zijn op de boerderij, dan mogen jullie de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Als het te druk is, is dat helaas niet mogelijk vanwege de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap
  Jaja er wordt nog steeds heerlijk ijs gemaakt van verse melk en eitjes. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen per tent de spullen ophalen bij boerin Durkje. Zij heeft stap voor stap op papier uitgelegd hoe je helemaal zelf het ijs kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Kano varen en vissen
  Met alle slootjes rondom de boerderij kun je hier heerlijk kanoën en vissen. Neem dus zeker je eigen hengel mee, of koop een schepnetje in de boerderijwinkel. De kano's die er liggen kun je gratis gebruiken voor een leuke tocht door de polder.
 • Fietsverhuur
  Op de boerderij kun je fietsen huren voor een heerlijk tochtje door de mooie polder of naar één van de vele plassen. De fietsen worden op aanvraag op de boerderij gebracht door een plaatselijk fietsverhuurbedrijf.
 • Verzorgkonijn
  Je kunt nog steeds je eigen verzorgkonijn hebben bij de tent. Na een goede uitleg van de boerin, kun je per gezin jouw konijn komen ophalen en tijdens je vakantie heerlijk verzorgen en vertroetelen.
 • Dierenweide
  De dierenweide is tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Knuffelschuur
  De knuffelschuur is tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt, BBQ, kaasfondue en gourmet aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk van de melktap niet. De boerderijwinkel is ook geopend en mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.

FarmCamps 't Looveld

FarmCamps 't Looveld - status en programmaFarmCamps 't Looveld - status en programma

Deze boerderij is geopend. Wij zijn de afgelopen periode druk bezig geweest om te toetsen hoe wij jullie vakantie "corona-proof" kunnen maken. Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, bieden we de activiteiten bij 't Looveld in aangepaste vorm aan:

 • De Tour de Boer
  Normaal gesproken leiden Boer Johan en Boerin Matine jullie rond op hun mooie boerderij. Omdat het lastig is om de 1,5 meter tijdens de rondleiding te waarborgen hebben ze voor nu een interactieve rondleiding met QR codes opgezet, heel cool!
 • BoerenPaspoort
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren. Ze zijn helaas niet alle 50 mogelijk, maar er blijven er genoeg over.
 • Skelteren en spelen
  De kids kunnen de hele dag heerlijk skelteren en fietsen op de boerderij. Verder mogen de kinderen gewoon met elkaar spelen bij de speeltoestellen als ze regelmatig hun handen wassen voor en na het spelen.
 • Koeien uit de wei halen en koeien melken
  Iedereen kan meehelpen de koeien uit de wei te halen, zolang we met z’n allen goed letten op de 1,5 meter afstand. Meehelpen met het melken van de koeien kan niet, maar vragen stellen hierover natuurlijk sowieso wel! Boer Johan of boerin Matine kunnen je op veilige afstand alles vertellen en leren over de koeien.
 • Dieren voeren
  De kids van boerin Matine en boer Johan gaan gezellig met jullie de dieren voeren. Op het activiteitenbord kun je precies lezen wanneer jullie mogen helpen.
 • Stallen uitmesten
  Willen jullie helpen de stal uitmesten, dat mag, graag zelfs ;-)! Jullie kunnen per gezin de stal in, check de mogelijkheden van tevoren even met de boerin.
 • Op stap met de boerin
  Jummie! Jullie gaan yoghurt maken van verse melk. Niet meer samen met de boerin, maar wel zelf in jullie eigen tent! Jullie kunnen je hiervoor opgeven bij de boerin en dan per tent de spullen bij haar ophalen. Zij heeft stap voor stap uitgelegd hoe je helemaal zelf de yoghurt kunt maken. En daarna kunnen jullie het natuurlijk heerlijk opeten!
 • Pony’s borstelen en versieren
  We gaan samen met de kids de pony’s borstelen en versieren. Let ook hier weer op de 1,5 meter!
 • Ponyritje
  Voor de pony fans organiseert dochter Annemarie leuke ponyritjes van een half uur. Je kunt dit gelijk boeken bij aankomst.
 • Fietsverhuur
  Je kunt fietsen huren in het dorp. Let op dat het in de vakantieperiodes erg druk kan zijn.
 • Kinderboerderij en dierenweide
  De dierenweide en kinderboerderij zijn tijdens jullie vakantie gewoon open, maar in plaats van met z’n allen tegelijk kunnen jullie er per gezin in. Houd daarin rekening met elkaar. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen!
 • Kampvuur
  Ja zeker is er een gezellig kampvuur. Er is genoeg plek voor jullie allemaal om de 1,5 meter afstand te kunnen hanteren.
 • Overige diensten
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent kunnen van tevoren worden bijgeboekt. De broodjesservice is ook beschikbaar tijdens jullie verblijf en de boerderijwinkel is geopend. Daarnaast kunnen jullie heerlijke verse eitjes en verse melk halen bij de boer(in)!

FarmCamps Vorstenbosch

FarmCamps Vorstenbosch - status en programmaFarmCamps Vorstenbosch - status en programma

Deze boerderij opent op 3 juli officieel de tentdeuren! De nieuwe luxe tenten worden as we speak geplaatst. Boer Willem-Mathijs, boerin Anne en hun kudde fluffy alpaca's kunnen niet wachten om straks de eerste gasten te ontvangen.