Goed boeren met FarmCamps

Hoe boert het met FarmCamps?Hoe boert het met FarmCamps?

Ben jij enthousiast over onze formule en ben je benieuwd naar de ervaringen van echte FarmCamps boeren? Onze boeren Huibert en Annet, Jan en Saskia én Huub en Martine vertellen je graag hoe hun ervaring met FarmCamps is. 

Huibert en Annet - Op Flakkee - MelkveehouderHuibert en Annet - Op Flakkee - Melkveehouder

“Wij zijn sinds 2017 aangesloten bij FarmCamps. Voor ons is het een mooie aanvulling op ons melkveebedrijf; in de eerste plaats zijn we boer en we vinden het mooi om gasten iets mee te geven over ons bedrijf en de sector, daarnaast is het financieel een versterking van ons bedrijf.

Het fijne aan de samenwerking met FarmCamps is het ontzorgen op gebied van boekingen en nazorg etc. Bovendien is de sfeer met elkaar ontspannen en zijn de lijnen kort. Dat werkt prettig.

We beleven plezier aan gasten die aangeven een fantastisch verblijf bij ons te hebben gehad én ook vaak weer terugkomen! Natuurlijk moet je er wel tijd insteken, maar met enige ervaring valt deze tijd goed te plannen. De interactie met de gasten is heel leuk en een verrijking voor jezelf; tijdens het melken en op het erf hoor ik de mooiste accenten en verhalen! Mensen hebben veel respect voor boeren en verbazen zich over de wereld achter hun glaasje melk. Kinderen willen vaak helemaal niet van het erf af en vergeten iPad en tv, in reviews lees je terug hoe fijn ze het vaak hebben gehad.”

Jan en Saskia - Fleur Stables - PaardenboerderijJan en Saskia - Fleur Stables - Paardenboerderij

"FarmCamps is een heel mooi concept, ik vind het zeker de moeite waard dat ik me hier 8 jaar geleden bij aangesloten heb. Het levert voor ons ook goede neveninkomsten op! Wij zijn nu voor het 8e seizoen FarmCampers en behalen een goed rendement, ook gezien het aantal uur dat wij er in het hoogseizoen insteken met zijn tweeën. Door FarmCamps komen er veel andere mensen op het erf dan normaal, dat levert leuke gesprekken op en is hartstikke gezellig! 

Wij hebben zelfs veel terugkerende gasten, sommige kinderen stappen na hun vakantie huilend in de auto omdat ze nog niet haar huis willen en hun pony zo zullen missen. Dat zegt genoeg toch!"

Advies van boer Jan:

"Als je nieuwsgierig geworden bent naar het concept zou ik zeggen, ga eens op bezoek bij een van de boeren die aangesloten zijn bij FarmCamps. Dan krijg je echt een goede indruk van hoe het is om FarmCamper te zijn. Op kantoor helpen ze je graag om hier een afspraak voor te maken."

Huub en Martine - Kamperhoek - AkkerbouwerHuub en Martine - Kamperhoek - Akkerbouwer

"FarmCamps de Kamperhoek heeft al in 2013 een ‘go’ gegeven en is de samenwerking aangegaan. We waren meteen enthousiast toen we de mooie glamping tenten zagen.

FarmCamps is iets wat je samen doet. Zowel het FarmCamps team, als het boerengezin doen hun uiterste best om het de gasten naar de zin te maken. 1+1 moet 3 zijn, dan doe je het goed. De gasten vragen veel aandacht, maar het is ook o zo leuk! Je hebt ondanks de drukte, een vakantiegevoel op je eigen bedrijf!

Als je ook wil starten met FarmCamps is prioriteit 1 is volgens ons dat je graag met mensen en zeker graag met kinderen omgaat en ze het gevoel kunt geven dat ze heel welkom zijn op je boerderij en daarbij ze ook nog iets kunt leren."