Op een
mooie
Pinksterdag...

Pinksteren bij FarmCampsPinksteren bij FarmCamps

Nog even een lang weekend opladen op de boerderij? Met een extra dagje vrij leent Pinksteren zich hier uitstekend voor. Pinksteren valt dit jaar op 23 en 24 mei, een perfecte periode om lekker naar buiten te gaan met het hele gezin en waarin het bijna altijd mooi weer is.

Slaap in onze luxe Safaritent, Farmtent, Ranchtent, Lodgetent of Barntent, knuffel met de dieren op de boerderij of geniet simpelweg van de prachtige natuur die volop in bloei staat. 

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren?

Net als Hemelvaart zit er achter het Pinksterverhaal een religieus verhaal. Oorspronkelijk is Pinksteren ontstaan uit het Joodse Wekenfeest, ter herinnering aan een het moment waarop God de 10 geboden gaf aan Mozes. De christenen vonden dit vergelijkbaar met de neerdaling van de Heilige Geest over de apostelen en daarmee ook het ontstaan van de Christelijke kerk en namen het over.

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord 'pentekostè'. Dit betekent vijftig. Het is altijd 10 dagen na Hemelvaart en de 50ste dag na Pasen.

Tweede Pinksterdag is de dag van het feest dat volgde en dat feest bleef maar doorgaan. Way back in de 15de eeuw werd zelfs pinksterdrie gevierd. Deze dag is in de loop der eeuwen helaas gesneuveld.