'It Fryske lân fol eare en rom!'
- Het Friese land vol eer en roem! -

Wat is er te doen in Friesland?Wat is er te doen in Friesland?

Heb jij al eens een échte Fries ontmoet? De Friese taal maakt de provincie bijzonder, maar dat is natuurlijk niet alles!

Er is meer dan genoeg water te vinden in Friesland. Skûtjesilen, fierljeppen, schaatsen. Hier kan het allemaal. Van de bekende Friese meren, zoals het Tjeukemeer en het Sneekermeer, tot aan riviertjes en kleine meren waar je heerlijk kunt vissen of met een bootje kunt varen. Het Tjeukemeer ligt op nog geen 20km afstand van onze boerderij en is zeker een bezoekje waard. 

Naast de vele wateren biedt het veelzijdige landschap nog veel meer. Zo kun je genieten van het uitzicht over het vlakke land, de prachtige bossen, gezellige dorpjes en oude molens.

Wist je trouwens dat Leeuwarden is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa? Van kunst en cultuur, water en natuur.. Voor iedereen is er iets leuks te beleven in Friesland!

Wij hebben 1 mooie boerderij in FrieslandWij hebben 1 mooie boerderij in Friesland

FarmCamps De Geele BoschFarmCamps De Geele Bosch

WaterWater

  • Tjeukemeer

Voor de echte waterliefhebber is het bekende Tjûkemeer de plek waar je moet zijn. Het is het grootste binnenmeer van Friesland en biedt van alles! Zo kun je bijvoorbeeld verschillende bootjes huren, heerlijk zonnen en natuurlijk lekker zwemmen. 

  • Subtropisch zwembad Swimfun

Je vindt dit mooie subtropische zwemparadijs in Joure, op 20km vanaf de boerderij. Er is onder andere een wildwaterbaan, golfslagbad, een apart peuterbad voor de kleine kids en er zijn te gekke glijbanen. Papa's en mama's kunnen genieten van de infra-rood cabine en ontspannende kruidenbaden. 

SpelenSpelen

  • Kameleondorp Terherne

Wil je de figuren uit de Kameleon boeken en film in het echt ontmoeten? Dat kan in Terherne, bij het Sneekermeer. Stap aan boord en vaar naar het Avonturen Eiland, waar je wordt ontvangen door een kameleonfiguur. Hier kunnen de kids zelf de avonturen van Gerben, Sietse en Hielke ervaren. Ook jonge kids kunnen hun plezier op, want er is een grote zandbak, waar ze échte schatten kunnen opgraven!

  • Aqua Zoo Friesland

In deze waterrijke dierentuin vind je veel dieren die in en om het water leven, zoals zeehonden, otters, karpers, tapirs, zeeberen en capibara's. Verder wonen op het land ook nog een heleboel dieren die je van dichtbij kunt bewonderen. 

NatuurNatuur

  • Buitencentrum Drents-Friese Wold

Ontdek het Nationaal Park Drents-Friese Wold! Een bijzonder natuurgebied, bij Appelscha, met een verrassende variatie aan bos, beekdalgraslanden, heide en stuifzand. Hier kun je genieten van de schitterende omgeving en voor kids is er een leuk speelbos waar ze zich lekker kunnen uitleven.

  • Klimbos Appelscha

Beleef avonturen in allerlei soorten en maten in dit supergave klimbos, aan de rand van Drents-Friesewold. Voor jong en oud zijn er uitdagende hindernissen en tokkelbanen, variërend op een hoogte van 4 tot 14m. De minimale lengte voor de klimactiviteiten is 1.40m.

CultuurCultuur

  • Natuurmuseum Fryslân

In dit museum in Leeuwarden draait het allemaal om de natuur van Fryslân. Een potvis van dichtbij bekijken, lopen over de bodem van een sloot, een rondje boven Friesland vliegen... Hier kan het allemaal! De vele opdrachtjes, proeven, spelletjes en andere verrassingen maken het museum ontzettend leuk en leerzaam. 

  • De Friese Molens

Friesland staat vooral bekend om de authentieke molens en er zijn er hier maar liefst 124 te vinden. Van Korenmolens tot Weide- en Waterradmolens. Er zijn nog veel werkende molens die ook te bezichtigen zijn.