Noord-Holland...
Provincie van de vele hoogtepunten!

Wat is er te doen in Noord-Holland?Wat is er te doen in Noord-Holland?

Je kunt beter zeggen: 'Wat is er niet te doen?'. Bijna teveel! Maar dat betekent wel dat er voor iedereen iets leuk te zien, te doen en te beleven is. Zo staat Noord-Holland vooral bekend om de prachtige steden en dorpjes, polders, fleurige bollenvelden, kerktorens die boven het landschap uitsteken, de zoute Noordzee en het zoete IJselmeer. En tussen al dit moois liggen twee van onze boerderijen. 

De Noordzeekust heeft eindeloze stranden, waaronder het strand van Callantsoog en Bergen aan Zee, waar je heerlijk kunt uitwaaien, door de duinen kunt struinen en natuurlijk zwemmen. Als je hier toch in de buurt bent, moet je het strand van Texel ook zeker niet vergeten. Ga bijvoorbeeld mee met een strandjutter of geniet van een échte visserstocht. De kust en de duinen vormen een uniek natuurgebied.

Maar er is meer! De inwoners van Noord-Holland hebben zo hun eigen gebruiken... De klederdrachten in de pittoreske vissersdorpjes Volendam en Marken, de rituelen rond de kaasmarkt in Alkmaar, de vele evenementen, grachtjes en historische panden in Amsterdam. Ze maken Noord-Holland tot een karakteristiek stukje Nederland. 

Wij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in Noord-HollandWij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in Noord-Holland

FarmCamps Fleur StablesFarmCamps Fleur Stables

WaterWater

  • Strand van Callantsoog

Eén van de bekendste badplaatsen van de provincie is Callantsoog, in de kop van Noord-Holland. Hier vind je prachtige brede zandstranden, gezellige strandtenten en een leuk dorp. Callantsoog ligt op ongeveer 10 km afstand vanaf FarmCamps Fleur Stables. Wil je ook andere badplaatsen bezoeken? De badplaatsen Schoorl en Bergen aan Zee zijn vanaf de boerderij binnen een half uur te bereiken.

  • Waddenstrand aan de haven

Aan de Waddenzee kant verwacht je eigenlijk geen stranden, maar in Oudeschild, de thuishaven van de Texelse vissersvloot, ligt een prachtig waddenstrandje. Hier kun je lekker zwemmen en genieten van de zon. De kinderen kunnen voor speelplezier terecht in de Waterspeelplaats of bij het Speelwrak. En als je daar toch bent is het ook ontzettend leuk om naar de haven te lopen en een vers visje te halen. Het waddenstrandje ligt op ongeveer een kwartier van FarmCamps Noorderwaard. 

SpelenSpelen

  • Het Piratenschip

Vlakbij FarmCamps Noorderwaard, in Oudeschild, ligt een bijzonder scheepswrak 'Het Piratenschip' van 35 meter lang waar kinderen van 3 tot 16 jaar op avontuur kunnen gaan. Het scheepswrak met onder andere touwen, netten en een uitkijktoren heeft eindeloos veel klim- en klautermogelijkheden. En als het tijd is voor een pauze kun je terecht in de verschillende restaurants die rond de haven liggen. 

  • De Goudvis

Op ongeveer 10 km afstand vanaf FarmCamps Fleur Stables ligt dit leuke attractiepark in St Maartenszee waar je zowel binnen als buiten kunt spelen. Het park beschikt over drie overdekte speelparadijzen. Samen is er meer dan 2200 m2 aan overdekt speelplezier! Er zijn klauternetten, speelhuisjes, ballenbakken, glijbanen en nog veel meer. In de enorme buitenspeeltuin vind je onder andere trampolines, kabelbanen, waterfietsen en een speelkasteel met klimwand. 

NatuurNatuur

  • Zee Aquarium Bergen aan Zee

Voor de meest complete zee beleving van Nederland is het Zee Aquarium een échte aanrader. Zo kun je meer dan 300 verschillende vissoorten in prachtige aquaria bewonderen, bij de "Roggerots" een rog aaien en er is een mooie schelpencollectie. Daarnaast is er ook een Amazonejungle met 12 terraria vol kriebelreptielen. Het Zee Aquarium ligt vlakbij het strand van Bergen aan Zee, dus na je bezoek kun je hier meteen nog even uitwaaien.

 

CultuurCultuur

  • Reddingsmuseum

In het Reddingsmuseum in Den Helder er van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. Zo kun je aan het roer staan in de vaarsimulator, knopen oefenen, een aantal boten bekijken, leren over de reddingsmaatschappij en nog veel meer!