De kleinste provincie van Nederland,
maar wel één met ‘t Groene Hart!

Wat is er te doen in Utrecht?Wat is er te doen in Utrecht?

Wist je dat stad en platteland heel goed samen gaan? Ontdek het in de centraal gelegen provincie, in Het Groene Hart, waar onder andere de prachtige Utrechtse Heuvelrug en Vallei liggen. Laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, weidse polders met molens, paarse heidevelden, oude kastelen en dorpjes. 

Er is genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Verken bijvoorbeeld de omgeving en vaar met een kano door de polders, laat je inspireren tijdens culinaire evenementen, beleef festivals of breng een bezoekje aan de historische steden, zoals Utrecht en Amersfoort, waar kunst, cultuur en gezelligheid bij elkaar komen.

De provincie Utrecht is ontzettend veelzijdig! En tussen al dit moois ligt één van onze boerderijen.  

Wij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in UtrechtWij hebben 1 mooie FarmCamps boerderij in Utrecht

FarmCamps 't OortjeshekFarmCamps 't Oortjeshek

WaterWater

  • Recreatieterrein Oortjespad

Vanaf de boerderij is het maar 300m lopen om bij dit mooie recreatieterein te komen. Hier vind je een peuterbad, een speelweide, leuke speeltoestellen, een grote visplas en er zit een kinderboerderij bij. Voor een beetje verkoeling bij mooi weer is dit een heerlijke plek om naartoe te gaan. 

  • Nieuwkoopse en Vinkeveense plassen

Je bent al binnen een kwartier bij één van deze twee prachtige plassen, waar je diverse soorten bootjes, zoals kano's, zeilboten en elektrische bootjes kunt huren. 

SpelenSpelen

  • Archeon

Beleef een dag vol actie en plezier. Ga mee terug naar de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen en ervaar zelf hoe het leven er in deze periodes uitzag. Je ontdekt de wereld van geschiedenis in museumpark Archeon in Alpen aan de Rijn!  

  • Bosspeeltuin

Voor wat gratis vertier ligt aan de rand van Utrecht het Maximapark. In dit mooi aangelegde park met super leuke Bosspeeltuin kunnen de kids urenlang spelen en kunnen papa en mama in die tijd genieten van een lekker drankje op het terras. 

NatuurNatuur

  • Vogelpark Avifauna

In Avifauna is er van alles te zien en te beleven! Er zijn meer dan 1800 vogels van over de hele wereld. Ga bijvoorbeeld op zoek naar tropische vogels in de Tropenhal, voer zelf Australische Lori's, bewonder de pinguïns en bekijk van dichtbij de sierlijke flamingo's in het Cubaanse brakwatermoeras. Daarnaast kunnen de kids zich ook nog vermaken in de speeltuin. 

  • Pitch & Putt Golf Kameryck

Geniet van een potje Pitch & Putt Golf op deze kleine 18-holes golfbaan in Kameryck, een mooie plek aan het water. Iedereen kan het en op elk niveau is het spannend en uitdagend! Bovendien hoef je zelf niets mee te nemen, want de huur van het materiaal zit bij de prijs ingebrepen. De golfbaan ligt ongeveer 300m van de boerderij vandaan. 

CultuurCultuur

  • Kasteel de Haar

Het hele jaar door bruist het in dit sprookjesachtige kasteel van de activiteiten. Er worden verschillende rondleidingen gegeven, waarbij je alles over het kasteel te weten komt. Kids voelen zich bij het zien van het kasteel altijd wel even een ridder of prinses! Ze kunnen op avontuur gaan in het doolhof of een leuke speurtoch doen in het park.  

  • Spoorwegmuseum Utrecht

Ontdek dit museum en het verhaal achter de vele jaren spoorwegen in Nederland. Breng een bezoekje aan het Stoomtheater, waar dagelijks voorstellingen worden gegeven, bekijk bijzondere, historische treinen of maak bijvoorbeeld een spannende darkride. Er is genoeg te zien en te beleven voor het hele gezin!