Met de hele klas de boer op!

Reactie van OBS ’t EchtenestReactie van OBS ’t Echtenest

"We hebben een heel tevreden gevoel en natuurlijk ook een wat moe gevoel, maar dat gaat over, het eerste gevoel blijft. Een herinnering voor de kinderen van onze school waar ze in dit kleine dorp nog vaak over zullen praten.”

Educatief & boerenavontuurlijk schoolkamp bij FarmCampsEducatief & boerenavontuurlijk schoolkamp bij FarmCamps

Altijd al eens willen logeren bij de boer en op zoek naar de perfecte plek voor een leerzaam & boerenavontuurlijk schoolkamp voor jullie klas? Bij FarmCamps vind je alle ingrediënten voor een geslaagd schoolkamp.

Kruip in de huid van de boer(in) en haal met elkaar de koeien uit de wei. Proef de net zelf gemolken lauwe koeienmelk of geef de kalfjes de fles. Ga met elkaar de strijd aan op de Stoere Boeren Stormbaan én vertel ’s avonds sterke verhalen rondom het kampvuur. 

FarmCamps biedt een fantastisch boerenavontuurlijk en educatief schoolkamp bij de boer voor groepen tot 70 personen waarbij leerlingen met eigen ogen zien waar ons eten en drinken nu echt vandaan komt.

 

Let op: de begeleiding van het schoolkamp slaapt helemaal gratis bij FarmCamps!

Wat houdt het schoolkamp in?  Wat houdt het schoolkamp in?

Een schoolkamp bij FarmCamps is mogelijk vanaf 27,50 euro per leerling voor één overnachting. Voor 10 euro extra, beleven jullie een tweede nachtje op de boerderij! 

Voor dit bedrag krijgen jullie:

  • Gegarandeerde voorpret met het op maat gemaakte lespakket dat jullie in de week voor het kamp toegestuurd krijgen
  • Één of twee overnachtingen in onze luxe Safaritenten
  • Een rondleiding van de boer(in), waarbij jullie langs alle verborgen plekjes van de boerderij gaan
  • Één boerenactiviteit, zoals bijvoorbeeld boerengolfen of ijs maken van koeienmelk.
  • Gratis gebruik van de recreatieruimte
  • Kampvuur elke avond

Welke boerderijen doen mee?Welke boerderijen doen mee?

 Drenthe: FarmCamps 't Looveld, Zweeloo Drenthe: FarmCamps 't Looveld, Zweeloo

Bij deze melkveehouderij in het prachtige Zweeloo is van alles te doen. Een mooie recreatieruimte zorgt voor de leukste bonte avonden en dankzij de boerenspeurtocht met Matine leren en zien de kinderen alle verborgen plekken op de boerderij.

Drenthe: FarmCamps Hoeve Sonneclaer, FluitenbergDrenthe: FarmCamps Hoeve Sonneclaer, Fluitenberg

Dit is onze biologische melkveehouderij, gerund door Boer Barend, boer Gerard en boerin Tineke. Hier kunnen de leerlingen uit de klas tegen elkaar strijden op de Stoere Boeren Stormbaan of de erkende Boerengolfbaan naast de boerderij. Er zijn ontzettend veel speelmogelijkheden voor alle leeftijden. 

Drenthe: FarmCamps De Bosrand, EllertshaarDrenthe: FarmCamps De Bosrand, Ellertshaar

Op deze melkveehouderij kunnen de leerlingen met mooi weer zwemmen en met touwen in het water plonsen in het heerlijke bosven dat vlak achter de boerderij ligt. Neem een kijkje bij de melkrobot van boer Martijn of voer zelf de kalfjes met verse melk.

Friesland: FarmCamps De Geele Bosch, OldeholtwoldeFriesland: FarmCamps De Geele Bosch, Oldeholtwolde

Op deze melkveehouderij van Boer Bill en boerin Ella kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken in het aan de boerderij grenzende bosgebied. Lekker hutten bouwen of hout sprokkelen voor het kampvuur!

Noord-Holland: FarmCamps Fleur Stables, OudesluisNoord-Holland: FarmCamps Fleur Stables, Oudesluis

Kom logeren bij het paardenpension van boer Jan. De leerlingen kunnen gezamenlijk de pony's verzorgen, met bootjes of kano's het omliggende natuurgebied verkennen, of vissen in het water rondom de boerderij. Ook het spelen op de boerderij zelf is hartstikke leuk!

Zuid-Holland: FarmCamps Op Flakkee, Sommelsdijk Zuid-Holland: FarmCamps Op Flakkee, Sommelsdijk

Op dit moderne melkveebedrijf op het eiland Goeree-Overflakkee ervaren de leerlingen hoe koeien als prinsesjes behandeld worden. Ze mogen helpen met melken en leren alles over een moderne melkveehouderij. In overleg is er veel mogelijk, bijvoorbeeld een dropping of vlotten bouwen en natuurlijk een kampvuur.

Zeeland: FarmCamps Mariekerke, MeliskerkeZeeland: FarmCamps Mariekerke, Meliskerke

Op deze schapenboerderij in Meliskerke kunnen de kinderen met boer Albert en boerin Annelie op stap. Tijdens de boerenactiviteit leren ze hoe en waarom schapen worden geschoren. In de overdekte HooiHooi Speelschuur kunnen de kinderen van de glijbaan zo in het maïsbad glijden.